poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Ofiary z Bilki  (Przeczytany 20254 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline *edyta*

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-0
Odp: Ofiary z Bilki
« Odpowiedź #30 dnia: 16 Cze 2011, 08:44:34 »
Cytują Cie Kingamagda_a czy uwazasz ze jak sie pytasz ludzi ktorzy pracuja w eventforce  o wyplaty i terminowe je wyplacanie pracownikowi to ktos ci powie prawde ze sie nie dostaje jej calej tylko prosi o reszte miesiacami  ?? to chyba sie pomylilas bo tak jak mowisz ze kazdy sie boi o prace ale ze piszesz ze nikt nie narzekal to chyba nie wiesz jak sie tak naprawde pracuje ja wiem bo pracowalam dobrych kilka miesiecy i same cyrki sie tam dzialy i nadal dzieja..._
no wyobraz sobie ze wlasnie tak uwazam, zadaje komus pytanie i oczekuje odpowiedzi. w kontrakcie maja ze musza klamac?
prawdopodobnie masz racje, dzieja sie cyrki, ja bylam tam tylko 2 tyg i pisze co widzialam. z tego co pytalam 1 os jest w  zwiazkach :I no to wybacz. chcialo by sie pomoc, ale nie wiem czy Ci co tam pracuja sobie zycza...
pzdr

Offline nieznajomy12345

• Podziękowania
« Odpowiedź #31 dnia: 16 Cze 2011, 19:36:53 »
ja popieram kingemagda bo ona ma racje wlasnie tak sie tam dzieje, a ty Edyto ze pracowalas tylko 2 tyg to nie bardzo wiesz jak sie tam pracuje naprawde bo 2 tygodnie to nic. W zwiazkach nie jest jedna osoba bo co druga jest zapisana i wiem ze co druga dziala wlasnie w sprawie eventForce wiec zwiazki znaja na wylot ta firme. Sam dochodzilem swoich spraw i odzyskalem wszystko co mi sie nalezalo, pozdrawiam

JULIA1964

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 16 Cze 2011, 20:06:14 »
a czy uwazasz ze jak sie pytasz ludzi ktorzy pracuja w eventforce  o wyplaty i terminowe je wyplacanie pracownikowi to ktos ci powie prawde ze sie nie dostaje jej calej tylko prosi o reszte miesiacami  ?? to chyba sie pomylilas bo tak jak mowisz ze kazdy sie boi o prace ale ze piszesz ze nikt nie narzekal to chyba nie wiesz jak sie tak naprawde pracuje ja wiem bo pracowalam dobrych kilka miesiecy i same cyrki sie tam dzialy i nadal dzieja...
Po co siedziec kilka miesiecy a teraz biadolic .jak bym widziała ze pracuje za jakies tam  grosze nie zgodne z umowa ta zmieniam prace lub odrazu ide gdzie trzeba.czy te kontrakty to sa podpisywane w Polsce czy moze  zatrudnienie jest przez posrednika z polski .bo cos tu nie gra by w dunskim kontrakcie była informacja ze za nadgodziny dostawac wolny dzien .pytałam sie w swojej firmie .pozdr.

Offline jamjurand

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 7
  • Reputacja: +4/-1
« Odpowiedź #33 dnia: 16 Cze 2011, 21:10:13 »
No i teraz licytacja: "ktorej maz ma wiekszego" :)
Zamiast bezowocnych, typowo polskich dyskusji powinniscie sie zorganizowac wybrac bezzwlocznie prezesa, sekretarke, skarbnika, rzecznika prasowego oraz zastepcow (zartuje troche) i zglosic sie do Bilki czy zwiazkow.O dziwo, nikt nie proponowal niczego w tym kierunku, wiekszosc narzeka czy rozpacza po katach.

Offline CHOINA

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #34 dnia: 16 Cze 2011, 22:05:03 »
Ale taka oto wlasnie jest nasza Polska mentalnosc  ;D , he he .
Ponarzekac i *obrobic dupe*   ;)

JULIA1964

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: 16 Cze 2011, 22:22:32 »
ja popieram kingemagda bo ona ma racje wlasnie tak sie tam dzieje, a ty Edyto ze pracowalas tylko 2 tyg to nie bardzo wiesz jak sie tam pracuje naprawde bo 2 tygodnie to nic. W zwiazkach nie jest jedna osoba bo co druga jest zapisana i wiem ze co druga dziala wlasnie w sprawie eventForce wiec zwiazki znaja na wylot ta firme. Sam dochodzilem swoich spraw i odzyskalem wszystko co mi sie nalezalo, pozdrawiam
PO co wy malezycie do yych zwiazkow jak nic nie robia w tym kierunku. chcesz powiedziec ze zbawienia doszukasz sie na polonii ,czy szukacie pozalowania ,litosci .nie chcesz powiedziec ze wszedzie traktuja was malo powaznie w Bilce ,w zwiazkach ?robcie cos .siedzac tak dlugo w tak beznadziejnej pracy liczyliscie chyba na TRZESIENIE ZIEMI.A TAEMAT DALISCIE I CO??????

[Posted on: 16 Cze 2011, 22:10:33]

a czy uwazasz ze jak sie pytasz ludzi ktorzy pracuja w eventforce  o wyplaty i terminowe je wyplacanie pracownikowi to ktos ci powie prawde ze sie nie dostaje jej calej tylko prosi o reszte miesiacami  ?? to chyba sie pomylilas bo tak jak mowisz ze kazdy sie boi o prace ale ze piszesz ze nikt nie narzekal to chyba nie wiesz jak sie tak naprawde pracuje ja wiem bo pracowalam dobrych kilka miesiecy i same cyrki sie tam dzialy i nadal dzieja...
...Cyrk to wy tu odwalacie i to kiepski .co ma  utrata pracy do tego ze ja ci powiem czy dostalal cala wyplate czy nie .?teraz jak juz tam nie pracujecie to wam sie jezyki porozwiazywaly.przeciez nikt z forum nie pojdzie za was i nie zalatwi waszych spraw /faktycznie ponarzekac i pobiadolic,

Offline Juta

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 2
  • Reputacja: +14/-22
« Odpowiedź #36 dnia: 28 Cze 2011, 17:46:45 »
Dostalam odpowiedz na mojego maila, wklejam calosc, a w skrocie dla niewladajacych dunskim, pani z HR zapewnia, ze dzialania firmy Event Force sa niezgodne z prawem i ich politka firmy i ze skontaktowala sie z nimi i dostala wyjasnienie, ze to byla prywatna inicjatywa jednego pracownika, bez wiedzy wladz (akurat...). I jeszcze, ze przekaze im mojego maila i dostane tez wyjasnienie od Event Force; nie omieszkam Wam wkleic takze i tego, jak przyjdzie ;)

Kære xxx,

Tak for din henvendelse. Jeg skal beklage den lange svartid.

Dansk Supermarked og dermed Bilka One Stop var ikke klar over, at vores virksomhed var nævnt på denne hjemmeside. Vi har ikke selv haft mulighed eller adgang til at se annoncen, men tager på det kraftigste afstand fra de forhold, som du beskriver, fremgår heraf. Det er på flere punkter i direkte modstrid med Dansk Supermarkeds Koncernpersonalepolitik og lovgivning på området.

Vi har kontaktet virksomheden bag annoncen (EventForce) og jeg skal venligst bede om dit samtykke til, at jeg videresender din mail til deres direktør. Herved kan EventForce give dig en tilbagemelding samt forklaring.

I min telefoniske kontakt med EventForce tyder det dog på, at der her er tale om en beklagelig fejl, som beror på en enkelt medarbejders eget initiativ, som ikke er afstemt med virksomhedens politik.

Med venlig hilsen/Best regards

Charlotte Ærthøj Lind

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #36 dnia: 28 Cze 2011, 17:46:45 »

Offline *edyta*

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #37 dnia: 28 Cze 2011, 19:49:58 »
hej, nie wiem jak sprawa stoi z naszymi "ofiarami". Ja własnie dostałam mail z Event Force, wycinek wypłaty. były to tylko dwa tygodnie, i oprócz tego, że zabrali mi 55% wszytko jest ok... na szczęscie:) tak tylko piszę, może dla tych, którzy sie tam z braku laku wybieraja, a martwią się o wypłaty czy cokolwiek. pozdrawiam Edyta

[Posted on: 28 Cze 2011, 19:35:43]

aha, dodm jeszcze, ze zaplacono mi nawet za ten dzien probny, pomimo, iz sama odeszlam z Bilki

Offline rocznik 1971

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #38 dnia: 28 Cze 2011, 21:46:28 »
Dostalam odpowiedz na mojego maila, wklejam calosc, a w skrocie dla niewladajacych dunskim, pani z HR zapewnia, ze dzialania firmy Event Force sa niezgodne z prawem i ich politka firmy i ze skontaktowala sie z nimi i dostala wyjasnienie, ze to byla prywatna inicjatywa jednego pracownika, bez wiedzy wladz (akurat...). I jeszcze, ze przekaze im mojego maila i dostane tez wyjasnienie od Event Force; nie omieszkam Wam wkleic takze i tego, jak przyjdzie ;)

Kære xxx,

Tak for din henvendelse. Jeg skal beklage den lange svartid.

Dansk Supermarked og dermed Bilka One Stop var ikke klar over, at vores virksomhed var nævnt på denne hjemmeside. Vi har ikke selv haft mulighed eller adgang til at se annoncen, men tager på det kraftigste afstand fra de forhold, som du beskriver, fremgår heraf. Det er på flere punkter i direkte modstrid med Dansk Supermarkeds Koncernpersonalepolitik og lovgivning på området.

Vi har kontaktet virksomheden bag annoncen (EventForce) og jeg skal venligst bede om dit samtykke til, at jeg videresender din mail til deres direktør. Herved kan EventForce give dig en tilbagemelding samt forklaring.

I min telefoniske kontakt med EventForce tyder det dog på, at der her er tale om en beklagelig fejl, som beror på en enkelt medarbejders eget initiativ, som ikke er afstemt med virksomhedens politik.

Med venlig hilsen/Best regards

Charlotte Ærthøj Lind

aha   .. beklagelig fejl  MY  ASS ..  nie  przyszlo  im  do  glowy  ze  ktos  sie  zwroci  do  Dansk  supermarked  ;) 
  tego  winnego  za  beklagelig  fejl  juz  tez  pewnie  w  firmie  nie ma  bo  dostal  wyrzutow  sumienia  i  zaszyl  sie w  Bieszczady  w  ramach  odpokutowania  ;-)   
Mærsk  ,  ktory  jest  wlascicielem  DS  ma  cale  mnostwo  spraw  ze  zwiazkami  na  calym   swiecie  .. wiec  dlaczego  duch  wlascieciela  nie  milaby  zostac  przeniesiony  na  spolke  -corke ???

Offline Juta

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #39 dnia: 30 Cze 2011, 21:56:43 »
No to mam maila od Event Force generalnie powtarza to samo co pani wyzej, a czlowiek, ktorego to niby inicjatywa byla, nawet nie wyleci z pracy. Mam chociaz nadzieje, ze zmieni sie polityka rekrutacyjna firmy.

Kære XXX,

Jeg har været i telefonisk kontakt med Charlotte Æ. Lind fra Dansk supermarked hvor hun har oplyst mig om dine spørgsmål og kommentarer. Jeg er rigtigt ked af denne beklagelige misforståelse… Jeg og selskabet EventForce Retail var ikke klar over, at vores i øvrigt gode kollega Pawel på eget initiativ har udformet og opsat omtalte annonce.  Det er en meget beklagelig fejl og jeg og selskabet EventForce Retail kan i alle sammenhænge bekræfte at:

·         At dette ikke er selskabets politik

·         At der tale om en enkelt medarbejders handling og ikke på nogen måde firmaets politik

·         At det er indskærpet overfor vores Pawel at et sådan initiativ fremover på ingen måde må finde sted

Hvis du har behov for en yderlig uddybning eller drøftelse i øvrigt er du meget velkommen til at kontakte mig på mail eller telefon.

Vh. Henrik

Offline jamjurand

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #40 dnia: 30 Cze 2011, 22:22:16 »
Juta,

Nie wiem co bylo trescia twojego mailu, ale rozumiem ze DS i EventForce tylko "beklager" anons i brak zaplaty za probna noc z Pawlem :) nigdzie nie ma mowy o nadgodzinach i nieregularnych czy blednych wyplatach.

Offline Juta

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #41 dnia: 30 Cze 2011, 22:36:45 »
Nie ma, jest tylko mowa o tym, ze caly anons jest niezgodny z polityka firm. A napisalam o darmowych nocach, o braku dodatkow za prace w nocy i o dyskryminacji ze wzgledu na wiek i plec (bo Pawel chcial tylko kobiety ponizej 35. roku zycia).  O reszcie nie, bo to juz pracownicy kontaktowi moga sobie wyjasniac z szefostwem lub za pomoca zwiazkow, zwlaszcza, ze nie znam szczegolow.

Offline jamjurand

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #42 dnia: 01 Lip 2011, 09:16:19 »
Dziwi mnie, ze "ofiary" sie jeszcze nie skontaktowaly ze zwiazkami (w zorganizowany sposob!!) ogromna i bogata Bilka dba o renome a EventForce na pewno zrobi duzo zeby nie podpasc duzemu zleceniodawcy. Inna sprawa jest z "Wesolym Miasteczkiem" (inny watek) ktore przypuszczam ledwo zipie i kazda ingerencja zwiazkow moze skonczyc sie zamknieciem tivoli.

Offline Juta

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #43 dnia: 01 Lip 2011, 13:17:22 »
Jamjurand -- widac im nie zalezy, tym z Bilki w sensie...

Henrik dzis napisal do mnie jeszcze raz, powiedzial, ze ich firma ma podpisana umowe zbiorowa z HK. Moze ta informacja sie komus przyda.

Offline mariuszk

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #44 dnia: 01 Lip 2011, 13:25:23 »
Hej

Tak maja podpisany uklad zbiorowy.

to jest tresc emaila od pani z HK.

Jeg har talt med Ole Jacobsen fra 3f som du har talt med vedr. Bilka.
Det er således at vi har overenskomst med Eventforce Retail fra Aalborg der ansætter natopfyldere til Bilka.
Såfremt du skulle kende til nogen der bliver snydt og arbejder gratis m.v. skal jeg hermed anbefale at de melder sig ind i HK så vi kan rådgive dem.

Du er altid velkommen til at kontakte os såfremt der skulle være tvivl om noget. Jeg træffes bedst på nedennævnte mobil nr.

Venlig hilsen

Lotte Høgh
Faglig konsulent – HK/Handel

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #44 dnia: 01 Lip 2011, 13:25:23 »