Ogólne > Rodzina ...

CIĄŻA

<< < (26/94) > >>

kaaarolina:
nawet mi nie mow takich rzeczy hehehe w sumie psychiatryk mam blisko....

Solvej:
Jak sie budzi to znaczy, ze glodny :) Musisz wprowadzic wode wtedy budzis sie nie bedzie chcial :)
Moje przed spaniem nie kaszki a platki owsiane jadly, bo bardziej sycace :)

Ja z moimi dzis od rana na traktortræk , ojej...co za halas  :(

kaaarolina:
nie sadze zeby byl co godzine glodny...moze niedlugo sprobuje mu podac te platki owsiane, zobacze co bedzie po tym.

aneczka.k:
co do jezyka w rodzinach gdzie oboje rodzice to polacy powinno sie mowic po polsku tak mi pedagodzy ze zlobka syna mowili, zreszta w przedszkolu u corki rowniez a teraz na zebraniu u niej w szkole to samo uslyszalam.... dziecko nauczy sie dunskiego w zlobku i przedszkolu i o to nie ma co sie martwic, moja corka przyjechala tu majac ponad dwa lata, do przedszkola poszla majac 3,5 roku w tym roku poszla do szkoly i Pani nauczycielka jest w szoku jak ona swietnie mowi i sama powiedziala ze gdyby nie wiedziala ze my obcokrajowcy to by nigdy nie wpadla na to ze ona dopabuse niedawno sie tego jezyka nauczyla haha, mlodszy syn w styczniu zaczal zlobek w wieku 22 miesiecy i tez mu niezle idzie, w zlobku juz tylko po dunsku ale w domu robi miks i uzywa dwoj jezykow, zaznaczam ze moje dzieci idac do tych instytucji nie znaly slowa po dunsku i Panie swietnie sobie poradzily z dogadaniem sie z dziecmi :-)
 a jeszcze co do budzenia sie w nocy, to kwestia indywidualna, oboje dzieci karmilam dlugo piersia, syn dopabuse tydzien temu przestal i teraz owszem przesypia cale noce, kolezanki corka butelkowa ale w nocy juz dawno nie je budzi sie na picie a ma 1,5 roku...

Jomir:
U nas ze spaniem tez masakra.
Generalnie, PONOC dzieci w wieku mojej corki, powinny zaczac przesypiac nocke, ale tez maja prawo do budzenia.
Teorretycznie powinno sie robic tak, ze do obudzonego w nocy dziecka powinien isc ktokolwiek, byle nie matka i nie dawac mleka, tylko wode.
Spoko... teorie mam obcykana... Tylko jak podac wode dziecku, ktore nie ruszy jakiegokoliwiek smoczka. Jak zaczniemy jej z kubka podawac, to skonczy sie na przebieraniu.
Jestem na 100% pewna, ze Mala nie gloda, a budzi sie rutynowo, bo pobudki nastepuja w stalych godzinach z dokladnoscia do 5 minut.
Od dwoch dni, nie spi wogole od 4 do 6. Choc ostattniej nocy spala, ale tylko pojekiwala (i tak nie spalam). Obstawiam zeby, bo jeszcze zadnego nie mamy, a czas na nie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej