Ogólne > Rodzina ...
CIĄŻA
kaaarolina:
oooo Kieliszki!:) dzieki Jomir-nie wpadlabym na to ze moje dziecko w pierwszych dniach zycia pilo z kieliszkow heh
agg:
Witajcie , chce Was poinformowac,ze zostalam mamusia 11 dni temu :D :) wg planu urodzil sie chlopczyk :) 51 cm dlugi i 3400 wagi .
Co do porodu,bylam nastawiona ,ze bedzie to cos ciezkiego,okropny bol i wiele godzin boli itd ... Jednak to nie prawda ! Porod nie jest tak straszny jak go pisza ! Nie mialam zadnych skurczy,czulam tylko pobolewanie w dole brzucha jak na miesiaczke i gdyby nie odeszly mi wody nie wiedzialabym ,ze to to ! Ale i tak musialam zadzwonic najpierw do mamy i zapytac czy to moze juz :) zanim wybralismy sie do szpitala musialo minac jeszcze troche czasu ,bo czekalam na meza ,ktorego nie bylo w domu.Ledwo zdazylismy dojechac do szpitala,w drodze juz czulam jak maly sie pcha na swiat.Bylo to doslownie jak na filmach ;D na szczescie zdazylismy.Polozna przygotowala wszystko i moze przy 3cim pchnieciu maluch byl na swiecie.I na prawde nie bojcie sie dziewczyny bo to nie jest takie straszne! Wsluchujcie sie tylko w swoje cialo ,ktore samo pomaga aby dzidzia sie urodzila. I na prawde znieczulenie nie jest potrzebne,to chyba hormony jakos dzialaja ,ze porod to takie wspaniale zjawisko ,ktorego nie zapomni sie do konca zycia :)
Rodzilam na Skejby , bardzo mili ludzie, ale nie jest tak jak w Aalborg ,ze pytaja o zgode praktykantow - u mnie byla mlodziutka uczennica ,ktora bardzo ladnie sobie radzila na praktykach .Byl to jej pierwszy porod ,zrobila sobie zdjecie na koniec z synkiem .
Porodem nie bylam wcale zmeczona , po 3 godz wrocilam do domku na wlasne zyczenie .W domu nie umialam zasnac po tym przezyciu bo ciagle myslalam o moim malenstwie ,mimo ze ono spalo spokojnie az do rana :) :)
pozdrawiam wszystkie mamusie - tez te przyszle
ps .dodam ,ze pilam herbatke z lisci malin - byc moze ona pomogla mi przejsc przez skurcze bezbolesnie - ja przynajmniej w to wierze ....
vordingborg:
Moje gratulacje ucałuj malucha :-* :-* :-*
Solvej:
Gratulacje AGG :)))
mary79mary:
Dziewczyny mam planowane cc w kwietniu. Spedze w szpitalu kilka dni i zastanawiam sie co ze soba zabrac. Wiem, ze sa tam podpaski czy pieluchy dla malego.
Ale ze soba powinna zabrac szlafrok, klapki, kosmetyki (szampon, balsam do ciala, krem do buzi, paste i szczoteczke, grzebien, zel pod prysznic) bielizne dla siebie, ubranka na wyjscie dla dziecka, recznik.
Czy cos jeszcze??
Bede w Herlev Hospital.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej