Ogólne > Rodzina ...
CIĄŻA
oliwcia_kg:
Dzięki wielkie :D A możesz mi jeszcze napisać jak to jest maluszek jest ciagle przy mamie ??? czy gdzieś go zabierają jak to tam jest?? pozdrawiam
aneczka.k:
Ja tez rodzilam w Hvidovre :-) fakt ze było to 3 lata temu ale myśle ze się nic nie zmieniło, znam wiele kobiet które tam rodziły i wszystkie są zadowolone tak samo jak ja.... Dziecko jest cały czas przy tobie, personel miły, uśmiechnięty i pomocny :-)
A twoja znajoma to przypadkiem w Polsce wczeniej nie rodziła? Bo tam dziecko zabierają po porodzie :-)a tak wogole co za wielka opieka jest po porodzie? Trzeba przewinac i nakarmić a dziecko i tak cały czas śpi....
swette_1986:
No właśnie moja znajoma pierwsze dziecko urodziła tu w Danii :) ja swoje dziecko miałam przy sobie cały czas...nikt mi go nie zabierał. Naprawdę nie ma się czego obawiać w razie problemów nawet tych najmniejszych i najbardziej błahych będziesz miała pomoc pielęgniarek przez cały czas pobytu w szpitalu.
Ratatata:
W Polsce rzeczywiście dziecko jest zabierane po porodzie przez położne na jakiś czas a czasem nawet przynoszone tylko na karmienia ::)
Dziwna praktyka ... :-\
Tutaj dziecko od samego początku jest przy mamie i tylko przy niej i uważam,że tak powinno być wszędzie ,pierwsze godziny po porodzie są niezmiernie ważne dla prawidłowego wytworzenia więzi emocjonalnych ,po co separować dziecko od matki,zwłaszcza na samym starcie ?
Oliwcia ,nic się nie bój ... nie ma czego ,będziesz pod dobrą opieką ;)
ayme:
polozne biora dzieci od matek zeby matki odpoczely szczegolnie w nocy jest to wazne.
ja rodzilam w Dani we Frederiksund dawno temu, dzieci byly przy matkach, plakaly na przemian zadna z nas nie spala:( bylo nas wtedy 4 na sali , byc moze teraz sa pojedyncze sale , to co innego .goscie do innych matek przychodzili tabunami, dzieci darly sie pamietam, ze nie moglam sie doczekac wypisu ,wtedy jeszcze lezalo sie po porodzie pare dni.
dzieci nie spia caly czas , wiele placze i to czesto,wtedy wazne jest zeby odciazyc matki, ktore sa zmeczone po porodzie , nieraz czekaja starsze dzieci w domu, wiec jest to jedyna okazja do odpoczynku.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej