Ogólne > Rodzina ...

CIĄŻA

<< < (79/94) > >>

Jomir:

--- Cytat: Reksio w 11 Cze 2012, 17:29:13 ---Według mojej lekarki Emla jest bardzo skuteczna przy nakłuciu ciałka (dzięki znieczulającej miejscowo lidokainie) ale do szczepienia mi nie poleciła, bo samo szczepienie i tak boli i na to nie pomoże. Za to poleca przy pobieraniu krwi  :) U mojej lekarki pielęgniarka szczepi w pośladki  8)

--- Koniec cytatu ---
Mojej corce pomaga. Za kazdym razem uzywalam Emla i wszystkie szczepienia, jak do tej pory, przebiegly bez placzu, czy nawet stekniecia. MOze pora zmienic lekarza?

Jomir:

--- Cytat: Reksio w 11 Cze 2012, 18:10:11 ---AE nie oceniaj po nazwie, chyba nie jesteś aż tak powierzchowną osobą? Tu trzeba czytać... ze zrozumieniem. I napisałam chyba że do dla informacji dla zainteresowanych, a nie jako początek dyskusji, więc ja się w to nie wpisuję  ;D Ale skoro twierdzisz że autor artykułu jest niewiarygodny (wykształcony i praktykujący lekarz) to wg. ciebie żaden lekarz nie jest wiarygodny. No chyba że weterynarz  ;D

--- Koniec cytatu ---
Lekarz, ktory skonczyl kiedys tam studia i po prostu leczy (tudziez, jak sie ladnie mowi, praktykuje), to niestety nie jest dla mnie najlepszy lekarz.
Zawod lekarski, to jeden z zawodow, w ktorym nie wystarczy po prostu skonczyc studia i leczyc. Trzeba ksztalcic sie nieustannie, az do emerytury.
Lekarz, w stopniu lekarza moze byc dobry jako taki rodzinny lekarz, do aplikowania antybiotyku na angine, ale w zaden sposob nie bedzie autorytetem naukowym.

Reksio:
Jomir, nie błagaj  ;D To nie tekst dla ciebie a dla zainteresowanych. Ty przecież jesteś specem we wszystkim i nikt nie podważa twojej nieomylnej opinii, ale forum jest też dla innych, i dla nich właśnie zamieściłam te linki  :)

MalaCzarna:
Jomir tutaj masz wywiad z prof.dr hab Marią Majewską,ktora jest biochemikiem ,neurobiologiem przez ponad 25 lat pracowała w USA w różnych instytucjach naukowych m.in. na Uniwersytecie Harvard  oraz w Narodowym Instytucie Zdrowia .Profesor zajmuje się badaniem szkodliwości szczepień na dzieci a autyzmem .
Wywiad jeden ze starszych ale warto posłuchać

Profesor Majewska o szczepionkach

//www.youtube.com/watch?v=sB8QbiCmCwI

Jomir:

--- Cytat: MalaCzarna w 11 Cze 2012, 18:23:24 ---Reksio  :) ja mam taki sam stosunek do szczepień ,sama też nie szczepię się!

Zawartość szczepionek formaldehyd ,rtęć i związki aluminium,fenol /kwas węglowy/,borax /środek mrowkobójczy/,metanol ,farby,aceton /rozpuszczalnik ,zmywacz do paznokci/,gliceryna,środek antyzamarzacz,MSG  i kilka innych trucizn oraz toksyczne tkanki organów zwierzęcych i ich krwi /np.małp ,krów ,kurcząt,świń ,owiec ,psów itd/,zwierzęcy środek zakażający /np.SV40 ktory wywołuje raka,komórki ludzkich płodów pochodzących z aborcji,wiele obcych protein ....

resztę zobaczycie w filmiku prawda o szczepionkach

//www.youtube.com/watch?v=PP_4SEozDDE
--- Koniec cytatu ---
To faktycznie mocny argument - mam na mysli, ze Ty sie nie szczepisz, to my tez nie powinnismy.

Co do skladu chemicznego szczepionek.
Hmm.. tablica Mendelejewa jest jaka jest... a pozniej sie to wszystko miesza i miesza... raz wyjdzie guma do zucia, raz cukierek, raz kwas siarkowy, raz heroina, a raz szczepionka przeciw grypie...
To tak jak z weglem, raz wrzucasz go do pieca, a raz masz z niego diament.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej