Ogólne > Rodzina ...
CIĄŻA
Jomir:
Ja bym chciala krotko uciac, dyskusje autyzm-szczepionka:
Po dzis dzien nie ustalono jednoznacznie genezy choroby, tak wiec szczepionka, jest tylko jedna z tez. NIestety, najslabsza. Poki co, najmocniejsza, jest teza o endogenezie genetycznej.
Szczepienie, nie moze zaburzyc genotypu "istniejacej" istoty.
Reksio:
--- Cytat: MalaCzarna w 11 Cze 2012, 19:15:32 ---I dzięki ci Reksio ja skorzystałam ! :) Prześlę dalej !
--- Koniec cytatu ---
Ja też dostałam te linki od polskiego lekarza z Akademii Medycznej, więc "podałam" dalej. Ale że babka jest profesorem, to też się tutaj nie liczy, bo to moja rodzina. Tylko że rodzina źle mi ani mojemu dziecku nie życzy. A linki podała bo cały czas z nią między innymi dyskutuję o szczepionkach bo niedługo sama "powinnam" szczepić, wiec mnie przekonuje jak może :) Kto się interesuje, czyta i nie komentuje, ale jak ktoś nie ma co robić tylko się czepiać to mamy rezultat. Wiesz jak to jest, "uderz w stół to nożyce się odezwą" ;D
Jomir:
--- Cytat: MalaCzarna w 11 Cze 2012, 19:13:19 ---To jest argument na mój osobisty stosunek do szczepień ,nie wierzę więc nie szczepię się . :)
Dlaczego mam niszczyć swój system immunologiczny ? Przecież to mój największy przyjaciel ! :)
--- Koniec cytatu ---
Jasne i masz prawo tam myslec. Natomiast argument dla innych to zaden.
Generalnie, przyznam, ze nieuwaznie przeczytalam Twoja wypowiedz. Tobie chodzilo o zupelnie co innego :)
Jomir:
--- Cytat: Reksio w 11 Cze 2012, 19:14:47 ---A może dziecko tak gruboskórne jak i matka. A tak, przecież mam inne zdanie i nie powinnam go tu pisać bo się przyczepisz. Przecież TY się nigdy nie przyznasz że autyzm może być spowodowany szczepionką (i brakiem zainteresowania tematem u rodziców) bo ty jesteś perfekt i błędów nie robisz, więc co złe to nie ty :o
--- Koniec cytatu ---
Reksio:
Po pierwsze, nie mnie przyznawac racje lub nie. Nie jestem ani naukowcem, ani lekarzem, choc lekarzy szkole czasami. ja pisze tylko o jednym: NIE MA JESZCZE POWAZNYCH, PRAWDZIWYCH DOWODOW NAUKOWYCH na to.
Po drugie: po raz kolejny, brzydko zachowujesz sie w dyskusji. Raz obrazilas moje chore dziecko, teraz nazywasz inne gruboskurnym. Osobiscie zupelnie mnie to nie porusza, ale uwazam, ze nie ladnie.
Sama nie chcialabys by w dyskusji obrazano, Twoje malutkie dzieciatko, nie obrazaj tez innych.
Jestes zla na mnie! NIe na moja corke!
Jomir:
--- Cytat: Reksio w 11 Cze 2012, 19:22:44 ---Ja też dostałam te linki od polskiego lekarza z Akademii Medycznej, więc "podałam" dalej. Ale że babka jest profesorem, to też się tutaj nie liczy, bo to moja rodzina. Tylko że rodzina źle mi ani mojemu dziecku nie życzy. A linki podała bo cały czas z nią między innymi dyskutuję o szczepionkach bo niedługo sama "powinnam" szczepić, wiec mnie przekonuje jak może :) Kto się interesuje, czyta i nie komentuje, ale jak ktoś nie ma co robić tylko się czepiać to mamy rezultat. Wiesz jak to jest, "uderz w stół to nożyce się odezwą" ;D
--- Koniec cytatu ---
Powiem krotko Reksio: NIE SZCZEP! Twoje dziecko, Twoja decyzja.
A od cudzych dzieci sie po prostu odczep :)
I na tym koncze moja gre w szachy, nie chce miec powywracanych pionow i jeszcze ubrudzonej planszy ;D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej