Ogólne > Rodzina ...
CIĄŻA
vaxa_rys:
nie spia,bo mleko nie smakuje i od 21 mamy program rozrywkowy... :(
kicia:
:o
ciekawe po kim taki temperamencik ;)
buziaki papapa
Solvej:
Moje 2 i 4 letnie juz spia od dawna i pobudka o 7:00 :)
W nocy lepiej poic woda , ... na wode budzic sie nie beda chcialy :) Ale ... to chyba jak juz dziecko jest chwile przed rokiem ? Nie przypominam ...
Jomir:
Ponoc juz teraz (ok. 7-8 miesiecy) mozna, a nawet trzeba, bo ponoc dziecko nie potrzebuje w nocy jesc.
Sa dwie szkoly, ja korzystam z tej drugiej. Mianowicie, wrocilam do pracy, corka spedza mniej czasu ze mna, za poltora miesiaca idzie do dagpleje, wiec cyc nocny jest jakby na pocieszenie, sposobem na spedzenie dodatkowego czasu razem i zniwelowanie (chociaz minimalnie) leku separacyjnego.
Co do jezyka, dluzsze pogadanki mamy zawsze po polsku. Dunski z mojej strony to jezyk typowo osblugowy - chcesz jesc, bedziesz jadla, zmienimy pieluszki. Nazwy zwierzat, przedmiotow itp. podaje jej w dwoch jezykach.
Ale generalnie to nie mam zadnej metody, mowie jak mi podleci i jak mi szybciej ;D
Ksiazeczki mamy i takie i takie, "czytamy" te, ktore akurat nam sie podobaja.
Solvej:
Robisz jak uwazasz Jomir.
Ja dziewczyny Wam radze aby takiego miksu nie robic, bo oba jezyki beda pokaleczone ;) Ale tez zrobicie jak uwazacie.
A w przedszkolu mojego syna sa dwie godziny w tygodniu " szkoly" dla dzieci dwujezycznych.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej