poloniainfo.dk

*
Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: CIĄŻA  (Przeczytany 246546 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kaaarolina

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-1
Odp: CIĄŻA
« Odpowiedź #90 dnia: 22 Wrz 2011, 20:36:07 »
Agg u mnie z waga w ciazy byla masakra-przytylam ponad 20kg (na szczęście już zgubilam i nie myślałam ze kilogramy bedą tak szybko spadać) Adas urodził sie przez cc 2 tyg przed terminem-ważył 2860 i mierzył 50cm także był dosyć mały, za to tras nadrabia.

A Ty skąd jestes? Znam w Aarhus fajne miejsce gdzie mogą spotykać sie mamy z dziećmi, od czasu do czasu chodzimy tam z koleżanka, może mialabys ochotę dołączyć?

Offline vaxa_rys

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 4
  • -Otrzymane: 26
  • Reputacja: +4/-6
« Odpowiedź #91 dnia: 22 Wrz 2011, 21:11:51 »
z waga to mnie chyba nikt nie pobije, +22kg, dziewczyny wazyly 1720g i 1790g. No i kg ciezko zrzucic jak sie ma slabosc do slodyczy... :-\

Offline Solvej

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 5
  • -Otrzymane: 9
  • Reputacja: +34/-32
« Odpowiedź #92 dnia: 22 Wrz 2011, 21:31:55 »
Jomir na zatwardzenie banany tez odstaw a marchewka gotowana moze byc i tych sliwek ze sloczka wiecej ...albo mielone samemu.

Ja wygrywam z Wami bo ja przytylam jeszcze wiecej, nawet od Ciebie Vaxa_rys :) a dzieci på 4500 g i zaczelam od ubranek 62 i utrzymywaly sie najdluzej w 74 rozmiarze.

A moze ktoras jest zainteresowana ?...mam roznosci na sprzedaz zaczynajac od ubranek w rozmiarze 58  ;) Zabawki i inne takie ...;)

Offline kaaarolina

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-1
« Odpowiedź #93 dnia: 22 Wrz 2011, 22:00:57 »
Vaxa_rys ja tez Cię pobilam z waga, na początku ciąży 51kg a dwa tygodnie przed porodem 74kg pózniej już sie nie wazylam do porodu bo chyba dostalabym depresji bo te kilogrami dosłownie rosły z dnia na dzień!

Offline Solvej

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #94 dnia: 22 Wrz 2011, 22:04:59 »
Vaxa_rys ja tez Cię pobilam z waga, na początku ciąży 51kg a dwa tygodnie przed porodem 74kg pózniej już sie nie wazylam do porodu bo chyba dostalabym depresji bo te kilogrami dosłownie rosły z dnia na dzień!
hahahha tak, mialam to samo :) Nie wiem skad sie one tak szybko braly ;)))

Offline vaxa_rys

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #95 dnia: 22 Wrz 2011, 23:02:03 »
o to zwracam honor  ;D, ale podejrzewam, że gdybym ciaze planowo donosila, to bym na 35 skonczyła,tak się rozpędzałam...

Ja chętnie kupię takie oto drewniane zwierzątka:

oraz polarkowe kombinezonki Hummel, rozmiar 86(mają zaniżoną rozmiarowke,przez co mam 2 za małe kupione...)

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 599
  • -Otrzymane: 1087
  • Reputacja: +154/-86
« Odpowiedź #96 dnia: 22 Wrz 2011, 23:13:33 »
Solvej - bananow tez nie dajemy, a sliwki sama jej robie. Generalnie mamy pewien zapas sloiczkow na czarna godzine, a tak to sama dla niej gotuje i warzywka i owoce. Robie od razu pelen blender, wiec mam przynajmniej na 4-5 dni.

Vaxa - Hummel jest faktycznie zanizony o jeden rozmiar. Widze, ze lubisz dunskie marki :) Mi sie na poczatku nie podobaly, ale w koncu je pokochalam. Najbardziej lubie Molo, Danefæ i Ej Sikke Lej. Ale w sumie to zalezy od kolekcji. W tym sezonie Katvig i Småfolk ma fajne ciuszki, w naszych ulubionych kolorach - czyli wszelkie odcienie filoetu i sliwki :)

Te zwierzaki byly jakis czas temu w Bilce za pol ceny, w brode sobie pluje, ze nie kupilam.
Moze sprobuj poszuakac na www.trendsales.dk .

Tam tez mozesz sprobowac sprzeac Twoje kombinezony , albo wymienic na wieksze .
Fanatisme er, når man fordobler indsatsen, men har glemt målet.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #96 dnia: 22 Wrz 2011, 23:13:33 »

Offline vaxa_rys

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #97 dnia: 22 Wrz 2011, 23:41:40 »
bardzo lubie dunskie ciuszki dla dzieci,świetne wzornictwo mają, ale przy podwójnym obciązeniu budżetu staram się wiekszość kupować używane w dobrym stanie, przeciez dzieci i tak szybko rosną.
Musze upolowac takie zwierzaczki,tylko mam dylemat czy oba takie same,aby nie bylo kłótni, czy różne zeby bylo ciekawiej?
Za pol ceny to uzywane chodzą,wiec super ta oferta w Bilce byla,ciekawe kiedy znów gdzies bedzie...

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 599
  • -Otrzymane: 1087
  • Reputacja: +154/-86
« Odpowiedź #98 dnia: 23 Wrz 2011, 09:48:00 »
Wierze Vaxa, moja przyjaciolka ma blizniaczki, wiec znam jej problemy. Jak to ona mawia: "w przypadku blizniakow, 1 korona to tylko 50 øre".

Ja zostalam nadwornym polowaczo-zaopatrzeniowcem mojej przyjaciolki, ze wzgledu na wieksza moobilnosc i wieksza ilosc czasu.
Ostatnio upolowalam dla nich (dla mojej Malej tez) skorzane paputki po 25 koron (cena normalna 120). Co do markowych ciuszkow, ja poluje na okazje i kupuje zawsze za mnimimum pol ceny (sporo na trendsales), a pozniej odsprzedaje, wiec wlasciwie uzytkowanie takich ciuszkow kosztuje mnie niewiele.
Dla przykladu - pajcacyk Hummel, ktory kosztuje normalnie 200 koron, kupilam na wyprzedazy za 100, a pozniej jeszcze sprzedalam za 60. Czyli w sumie kosztowal mnie 40.

CO do tych zabawek, to ja bym chyba kupila dwie rozne, zawsze wieksze urozmaicenie. No i mozesz uczyc maluchy wymieniania sie - ja CI dam pojezdzic na mojej, a Ty mi dasz na Twojej. Ale to fajnie sie doradza temu, kto blizniakow nie mial.

[Posted on: 23 Wrz 2011, 09:05:15]

A tak wogole, to powinnam zaczac od serdecznych gratulacji! Tak wiec :) serdecznie gratuluje!

[Posted on: 23 Wrz 2011, 09:06:42]

Vaxa, zobacz:
http://www.trendsales.dk/search?q=wheely%20bug
sa w granicach 250-300 koron plus okolo 100 za wysylke, ale..
po pierwsze, zawsze mozna cos jeszcze utargowac,
po drugie, czasem sie uda trafic kogos, kto mieszka w poblizu.
Fanatisme er, når man fordobler indsatsen, men har glemt målet.

Offline Solvej

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #99 dnia: 23 Wrz 2011, 11:19:01 »
Nie mialam takich zwierzatek, najlepiej sie sprawdza motor http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTzQy9i7NXDCVvBsNYOtW8oLd2zLT1rZnBw3-G-MnW2aBuBu37F0z-pRdIRJw
Kupilismy synowi a teraz corka szaleje na nim . Nie do zdarcia a te zwierzatka to takie po domu tylko...

Offline vaxa_rys

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #100 dnia: 23 Wrz 2011, 11:35:40 »
znam tą strone i w planach mam cos tam posprzedawac, tylko czasu brak przy tych 2 pannach, tyle pieknych ciuszkow po nich mam, a u znajomych sami chlopcy się rodzą... Z Wheely Bug jeszcze poczekam az zaczną chyba chodzic.
dzieki za gratulacje, termin mialam na 9 lutego,wiec nasze dzieci sa w podobnym wieku.pozdrawiam

[Posted on: 23 Wrz 2011, 11:27:37]

no taki jest plan.po domu tylko,a na dwor rowerki bez pedałów. Generalnie bardzo lubie drewniane zabawki,chce ich miec znaczną wiekszość dla małych, a na ile się uda unikac MADE IN CHINA...

Offline anha

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • Reputacja: +3/-0
« Odpowiedź #101 dnia: 23 Wrz 2011, 11:55:09 »
Jomir czytam i widzę,że masz nowe maleństwo w domu  ;D
Gratulacje. ;D ;D ;D Nie czytałam ciążowych wątków to nie wiedziałam,że się spodziewałaś ;)

Co do używanych ubranek to na qxl.dk zakupiłam kilka pudeł za grosze.Polecam tę stronę.

Offline Solvej

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #102 dnia: 23 Wrz 2011, 12:01:19 »
Tez lubie drewniane :) Corka ma rower odpychany, ale nie chce go jeszcze, motor najlepszy ;)
  Tak, kupilam puzzle drewniane w PL ... to chyba jakas gruba plyta byla i made in china ;) i raczej zabawki kupuje tu :)

Offline vaxa_rys

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #103 dnia: 23 Wrz 2011, 12:01:24 »
ja polecam chodzić na loppemarked. Pod koniec ciazy jak juz wiedzialam ze beda 2 dziewczyny, u jednej pani(ktora miala tylko 1 corke) kupiłam cale stoisko z ubraniami do 9 miesiaca zycia dzieci. Ubran bylo tyle,ze moje laski czesc z nich nawet nie zdążyły założyć. A cena-wręcz śmieszna  ;D

Offline Solvej

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #104 dnia: 23 Wrz 2011, 12:04:40 »
Vaxa, tez mam taki lopper w pokoju goscinnym :) troche mam w linku pod profilem :)

Syna ubranka wydalam rodzinie a corek nie rodza i mam problem z posprzataniem szaf ;)

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #104 dnia: 23 Wrz 2011, 12:04:40 »

ciaza

Zaczęty przez kjoopDział Dania i o Danii

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 7188
Ostatnia wiadomość 30 Gru 2014, 08:58:30
wysłana przez Jomir
Ciąża

Zaczęty przez Hania1111Dział Rodzina ...

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 8837
Ostatnia wiadomość 21 Sie 2022, 21:41:32
wysłana przez RybkaWillego
Ciąża a akasse

Zaczęty przez ewkasDział Rodzina ...

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 7062
Ostatnia wiadomość 07 Maj 2014, 10:21:42
wysłana przez letniak
Ciąża a praca na farmie norek

Zaczęty przez asienka17225Dział Rodzina ...

Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 9468
Ostatnia wiadomość 16 Maj 2018, 09:34:26
wysłana przez Michalina3838
Ciąża i bezrobocie.

Zaczęty przez ewelina_corazonDział Podatki

Odpowiedzi: 13
Wyświetleń: 12986
Ostatnia wiadomość 14 Paź 2012, 17:55:33
wysłana przez roga