poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Zaostrzenie kar dotyczace cudzoziemcow !!!! / zero nozykow w autach  (Przeczytany 10719 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rocznik 1971

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-0
Nie  wiem  czy  ten  temat  byl podjety  ale  od  piatku wprowadzono  zaostrzenie  kodeksu  karnego  uderzajace  zwlaszcza  w  cudzoziemcow .Wszystkie  wyroki polegajace  na  karze  wiezienia  ( czy  z zawieszeniem  czy  bez nie ma  znaczenia ) powoduja  automatyczna  ekstradycje  z  DK .  Czy  to obywatel Unii  czy  Pakistanu  nie  ma  znaczenia . A  teraz  do  rzeczy  ....
Przewozenie  ze  soba  na przyklad  nozyka  szwajcarskiego  ktorego  ostrze  ma  ponad 7 cm  dlugosci daje  kare  wiezienia  ( 1  tydzien )  i  ekstradycje  .. chyba  ze  skazany  jest  w  stanie  udowodnic  ze  ekstradycja  jest  wbrew  konwecjom  miedzynarodowym  .
Nie  bardzo  weim  jak  Polak  czy  Niemiec  ma  to  udowodnic :( .  Gdyby  ktos  mial   watpliwosci  co  do  tego  ze  tubylcy  nie  lubia  cudzoziemcow to  .... chyba  juz  nie  ma  . 
Podejrzewam  ze  nastepne pomysl  bedzie  polegal  na  tym  zeby ci  z  niedunskimi  paszportami  chodzili  z  " U"   na plecach  . 
Wtedy bedzie  mozna z  daleka  rozpoznac  potencjalnego  kryminaliste  .....coz  za  ulatwienie pracy  dla policji  ;D
No  chyba ze  rzad  sie  zmieni  i  faszysci  od  Pia .K nie beda  juz  rzadzic  . To oni  wprowadzili  te  zmiany  w  zamian  za  reforme  emerytalna .
« Ostatnia zmiana: 30 Cze 2011, 22:02:01 wysłana przez willy »

Offline lukashero

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 19
  • -Otrzymane: 43
  • Reputacja: +25/-24
Odp: Zaostrzenie kar dotyczace cudzoziemcow !!!! / zero nozykow w autach
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Cze 2011, 15:53:10 »
scislej mowiac nie wolno przewozic noza w kabinie pasazerskiej.w samochodzie mozna.håndværki maja przewalone,a szczegolnie obcokrajowcy.mozna sie po prostu zapomniec i wsadzic noz do ciecia tapet w kieszen i przy rutynowej kontroli akstradycja.no jaja normalnie.jedynym wyjsciem jest skrocenie nozy do 6 cm ;)
Nie dyskutuj z idiota, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem.

Offline rocznik 1971

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #2 dnia: 26 Cze 2011, 16:18:17 »
 Nie  bylbym  tego  taki  pewien  z  ta  kabina  pasazerska  ....  co  za  roznica  czy  potencjalne  NARZEDZIE  ZBRODNI    lezy  na  wyciagniecie  reki  czy  nie ??? Bylo  cos  o  Audi  Q7  ktore  mialy  noz  do  przecinania pasow  na  wyposazeniu ... okazalo  sie  ze  to  tez  zbrodnia  ...musieli  wycofac  .  To  samo  dotyczy  na  przyklad  wyjazdu na  ryby  . Jesli jedziesz  z  miejsca  A  do  B  to nie ma problemu  , ale  jesli  po  drodze  wpadniesz  do  Netto  ..oj  ..to juz  jestes  panie  maniek  przestepca  ....powalilo   ich tu i  tyle  ;D
Socjademokrci  zapowiedzieli  ze  po  dojsciu  do  wladzy  maja  te  przepisy  zmienic  ..co  ciekawe  to  glosowali  w  piatek  za  ..i  ic h  koledzy  byli komunisci  z  SF  tez  ....  to tak  dunska  szczerosc  chyba  ..znaczy  sie  tak  to  tu  wyrazaja  ........  Oj  smutno  sie  zrobilo  :(
To  co  na  wesolo  ..  na  .. na  promie  do na  Bornholm  jak  chca  siateczke  palastikowa  na  wymioty  to mowia    " Czy więcej porysowanych płyt? "   
Dolaczam  link     
http://forsiden.3f.dk/article/20110624/NYHEDER/110629931/2140/NYHEDER

Offline lukashero

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Cze 2011, 17:26:41 »
nie przesadzaj.kazdy jeden håndværk ma noz.bez noza i miary nie da sie pracowac.
Nie dyskutuj z idiota, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem.

Offline rocznik 1971

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #4 dnia: 26 Cze 2011, 18:07:38 »
ja  nie  przesadzam  ,  byly  wyroki na  1  tydzien  bez  zwieszenia  za  to  ze  ktos  zapomnial nozyka  wyjac  ze  spodni  roboczych  .... problem  polega  na  tym  ze  od  piatku  jesli  ta  osoba nie ma  dunskiego paszportu  ..to  jest  wypad z  DK ...
No  chyba  ze jest  sie  azylantem  w  sandholmslejer  ..tych nie maja   gdzie  wyslac  ..wiec  im  wszystko  jedno .
Kiedys  mieli  takie  powiedzenie  .. trzymaj  Kopenhage  w  czystosci ..odprowadz  pijanego  szweda na  prom  ...  ciekawe  jak  by  to  teraz  brzmialo  ....  tu  sie  takie  skrzyzowanie   ZSRR z  NRD powoli  robi . Moze  rzeczywiscie  powinni  soobie  wysoki mur  na  granicy  z  Niemcami  zbudowac  . Pewnie  im  sie  poprawi   ;D

Offline lukashero

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #5 dnia: 26 Cze 2011, 18:20:02 »
wiem o tym,czytalem tez o kabusewcy ciezarowki ktory mial w kabinie mial noz i tez poszedl na tydzien do pierdla.ja mowie tylko o tym ze przepis wyranie  mowi iz nie wolno miec w kabinie noza.wiem bo moj pracodawca dawal  do wgladu ten przepis aby sie kazdy zapoznal.smieszne jest to ze mlotek moge sobie przy  spodniach nosic,a nozyka do ciecia tapet juz nie.tutaj najwieksze pole do popisu ma policja.jesli  zlapie jakiegos somalijczyka ktory lazi wieczorem po ishøj z nozem to wiadomoze do paki,ale wlasnie wyglada na to ze policjanci to debile i zamykaja bogu ducha winnych ludzi.ale z tego co pamietam,to za pierszym razem jest kara pieniezna,a nie wiezienie.

Offline rocznik 1971

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #6 dnia: 26 Cze 2011, 18:56:25 »
 Niestety  ale  jest  wiezienie  od  razu  ..zaostrzyli  jakis  czas  temu   ...  hmm  ..co  chwila  zaostrzaja  ale  teraz  to przegieli  po prostu  ..somalijczyka nie wywala  bo panstwo  somalia  ..jako takie  raczej nie  istnieje ..... chyba  ze  kogos  nad  tym  terenem ze  spadochronem  zrzuca  .  Te nowe  zaostrzenia uderzaja  raczej  w  obywateli  unii  z  krajow  osciennych  niz  w  muzulmanow  z  terenow  okupowanych przez  Izrael  na przyklad  .. oni  maja  bron  palna  , nie potrzebuja  scyzorykow ,  wyslac  ich nie  ma  gdzie bo  panstwa  ni ma  ....  hehe 
Wlasnie  sprawdzilem  swojego  szwajcara  ..6 cm .... 

Ps..  ciekaw  jestem jak  pierwsze  uzsadnienie  wyroku  w  takiej  sprawie  bedzie  wygladac  ........podejrzewam  ze  sady  raczej  beda  sie  przed  tym  bronic , mowi  sie  o  tym  ze  beda  zasadzac ..ekstradycje  w  zawieszeniu  .. hmmm

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #6 dnia: 26 Cze 2011, 18:56:25 »

Offline czbnhzw

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 3
« Odpowiedź #7 dnia: 27 Cze 2011, 10:12:42 »
Czy mogę prosić o link do materiału źródłowego ?

Offline @ae@

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 242
  • Reputacja: +16/-12
« Odpowiedź #8 dnia: 27 Cze 2011, 11:27:59 »
Burza w szklance wody.
Ludzie nie maja pojecia o czym pisza, przeczytaja artykulik w jakiejs socjalistyczno-komunistycznej gazetce czy na takiej jakiejs stronce i wielka burza w szklance wody.

Tutaj troszke: http://www.dr.dk/Nyheder/Politik/2011/05/19/181614.htm
 Najwazniejsze to:
Udlændinge, der står til udvisning, skal kun have mulighed for at blive her, hvis Danmarks internationale forpligtelser med sikkerhed kræver det.
Den skærpede afvejning skal ske ved enhver form for kriminalitet, der begrunder udvisning efter reglerne i udlændingeloven - narkohandel, voldtægt røveri mv.
Ordningen med betinget udvisning skal styrkes markant, så det klart fremgår, at ny kriminalitet, der udløser fængselsstraf, medfører udvisning.
Som led i indsatsen mod banderelateret kriminalitet skal der fremover ved en udvisningsdom lægges særlig vægt på, om udvisningen er særlig påkrævet, fordi kriminaliteten er begået som led i organiseret kriminalitet.

Szczególy sa w udlændingeloven. Jesli ktos bardzo ciekawy.

Ja tez jestem ciekawa - po co miec nóz w samochodzie skoro to prawnie zabronione ??
Nie wolno tez miec peberspray ani totenschleger... W czym problem??
...na nasze oddalenie, na naszą nieobecność i rozmów obojętność listek, iskierkę, cień jak kotwicę wbij w nasze serca.... Leszek Aleksander Moczulski

Offline sofft

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 17
  • Reputacja: +5/-0
« Odpowiedź #9 dnia: 27 Cze 2011, 12:00:02 »
A jak podczas wypadku zatnie Ci sie pas w aucie to co zrobisz?
Zanim go przegryziesz to minie troche czasu.......
Takze, juz wiesz do czego potrzebny jest noz w aucie.
Pozdrawiam

Offline @ae@

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 242
  • Reputacja: +16/-12
« Odpowiedź #10 dnia: 27 Cze 2011, 15:06:06 »
A jak mnie ktos  napadnie to co zrobie?? Zanim policja przyjedzie troche czasu minie...
Wiec jak bede miala pistolet to sie bede mogla obronic.
teraz juz wiem dlaczego wszyscy powinni chodzic z bronia palna...bo a nóz widelec cos sie stanie...

To nie argument, prawda sofft? Tak samo jak i twój argument o nozu w samochodzie. jezdze juz grubo ponad -dziescia- lat i nigdy niczego nie musialam przegryzac, chodze po ulicach juz...no mój wiek mozemy pominac  ;) i nigdy nie potrzebowalam broni palnej do obrony.
...na nasze oddalenie, na naszą nieobecność i rozmów obojętność listek, iskierkę, cień jak kotwicę wbij w nasze serca.... Leszek Aleksander Moczulski

Offline willy

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 90
  • Reputacja: +37/-31
  • JMP $E477
    • Status GG
« Odpowiedź #11 dnia: 30 Cze 2011, 22:05:13 »
Wątek przywróciłem. Wywaliłem z niego śmieci i proszę pisać na temat.
"Broń jest narzędziem strachu.
Nie przystoi Mędrcowi."

Offline vordingborg

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 77
  • -Otrzymane: 550
  • Reputacja: +58/-30
« Odpowiedź #12 dnia: 01 Lip 2011, 22:21:14 »
Więc na temat jak wcześniej wspomniał już  rocznik 1972 o faszystowskich poglądach niektórych polityków w DK chcę pokazać że to nie zostało wyssane z palca  :) a raczej z piersi matki która urodziła nam takich pięknych synów http://www.polskieradio.pl/39/245/Artykul/275950,Upadl-mit-o-dobrych-SS-manach  i nie obawiaj się bo to są fakty historyczne .Stwierdziłeś że usunąłeś śmieci, a ja proponuje dobrego okulistę

[Posted on: 01 Lip 2011, 22:01:17]

Potem nawiązałem do "Frikorps Danmark" bo powstał dzięki   "Narodowosocjalistyczna Duńska Partia Robotnicza" w tamtym czasie to byli populiści, jednak rząd wyraził zgode na powstanie "Legionów" paradoks polegał na tym że po wojnie wielu z nich dostało kule w łeb. Jeżeli historia  to są śmieci do usunięcia to co proponujesz  ??? Może teken 5 ;)

Offline rocznik 1971

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #13 dnia: 01 Lip 2011, 22:34:12 »
   VORIdNBORG  ..  nie  przeginaj  popatrz  moze  na  Polske  w  latach  30  i  skad  sie  ten Romus  Giertych w  pod  konec  lat  dziewicdziesiatych   wzial .....   ten  od  mundurkow ,    oni  sie  tutaj  po  prostu  dobrze  ustawili  ..mieli  farta  i  tyle  ...my  nie  .. teraz  chyba  mamy  .. a  tutejszym  i  ich najazdom  na  Niemcow  .. Dania  zyje  z  handlu  z  Niemcami  .. jak  tak  dalej  pojdzie  to  w  koncu  Polakow  polubia  ....  Szwedow  tak  niekoniecznie  lubia  ..  to  co  zostanie  ...  bo  lata  50  i  Morten Korch  to  juz  raczej  nie  wroca  ....  take  it  easy  ..  ;-)
Albo  spojrz  na  Wegry  .. opn9i  chyba  do  wczoraj  tej  calej  Unii  przezwodzili  .. kto  tam  radzi  ???  Oni  chca  przywrocenia  granic  sprzed  1  wojny  swiatowej  ..  aaaaaaaaaaaaa  .. to  dopabuse  ciekawostka  .. :)

Offline vordingborg

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 77
  • -Otrzymane: 550
  • Reputacja: +58/-30
« Odpowiedź #14 dnia: 02 Lip 2011, 15:58:25 »
Obawiam się że mnie nie zrozumiałeś ,chodziło mi o to że jeśli jakiś duński polityk w okularach twierdzi że powinniśmy być tacy jak oni  :) To co ma to znaczyć ???  mam popychać frokost piwem  w pracy, a może jak niektórzy z tego forum robić z siebie środek transportu (takiego osła) na którym nacjonaliści dojadą do koryta. Nawiązałem troszeczkę do historii waśnie po to  żeby pokazać że                                   KAŻDY SWOJE ZA USZAMI MA

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #14 dnia: 02 Lip 2011, 15:58:25 »

Pytanie dotyczące chorobowego.

Zaczęty przez szymon1994Dział Podatki

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 2790
Ostatnia wiadomość 26 Lis 2013, 22:29:26
wysłana przez faja
Pytanie dotyczące kontannhjaelp.

Zaczęty przez jakub1Dział Podatki

Odpowiedzi: 1