Ogólne > Rodzina ...

cukrzyca ciążowa

(1/3) > >>

weronicisiunia:
witam wszystkie mamusie. Mam pytanko czy ktoras z Was w czasie ciąży miala cukrzycę ciążową??

MalaCzarna:
Weronika  :)Skąpe info przesyłasz ale...
1.Unikaj w posiłkach wszystkiego co obciąża trzustkę :cukier,mięso (szczególnie wołowina)...produkty mleczne niestety też.
(resztę doczytasz)
2.min.51% każdego posiłku powinne stanowić surowe warzywa i owoce najlepiej eko
Najlepsza przy problemach z trzustką (jej częscią wewnątrz wydzielniczą odpowiedzialną za produkcję insuliny) jest dieta na surowo -to jednak dla wielu kwestia dyskusyjna.
3.Papaya jest owocem które pomaga odbudowywać/regenerować trzustkę.
 pozdrawiam :)

faja:
moja corcia w ciazy miala cukrzyce ciazowa, wzieto ja do szpitala, zaaplikowano insuline, ale zmienila diete, przestala jesc wszystko co zawiera weglowodany, chleb, ziemniaki, ryz, ograniczyla tluszcze i cukier wrocil do normy, do konca ciazy trzymala diete i nie miala wiecej problemow z cukrem

weronicisiunia:
nio troszke skape :) ale juz sie rozpisuje:) jestem w 31 tygodniu ciąży. W zeszly poniedzialek mialam robiony test obciążony glukozą (75 g) i wyszlo mi 9.5 nie wiem czy to duze odstepy od normy czy tez nie. Strasznie sie martwie czy wszystko bedzie dobrze. Diete juz ograniczylam.

MalaCzarna:
Weronika rozumie twoje zaniepokojenie ,chcę cię jednak zapewnić że właściwa dieta to podstawa leczenia kazdej choroby.
Skoro się stosujesz możesz spodziewać się tylko pozytywnych rezultatów.

No to coś dla wsparcia psychiki. :)
Wstaw poniższy wpis w google lub na youtube.

Po Prostu Na Surowo - Cofanie Cukrzycy w 30 Dni 

Jest to historia kilku osób ,które od wieeelu lat chorowały na cukrzycę typu 1 i 2,zastoswali pewną dietę.
Niektórzy nie wytrzymali i zrezygnowali ale były tam też osoby zdeterminowane i gotowe na zmianę swojego życia aby pokonać chorobę. Lekarz wypowiadający się na końcu nie krył zdziwienia.

Nie zachęcam cię do stosowania tej diety a jedynie chcę pokazać że dieta jest lekarstwem .
Jeśli im po tylu latach chorowanie się udało tym bardziej tobie się uda!(jesteś całkiem na początku  :) )

Miłego oglądania

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej