poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: PoloniaInfo.dk / PoloniaInfo.se  (Przeczytany 43631 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kajetan

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-0
Odp: PoloniaInfo.dk / PoloniaInfo.se
« Odpowiedź #45 dnia: 15 Lip 2008, 16:29:40 »
Dlatego wciaz apeluje. Zakonczcie Panowie spor, bynajmniej jego oficjalna czesc.
DO niczego on niesety nie prowadzi.

Ja juz zakonczylem. Nie byl to zreszta spor, tylko powiedzialem wprost co uwazam o zerznieciu nazwy serwisu od nas.
Mozecie sie ze mna zgadzac lub nie, mi to za przeproszeniem wisi.

Pa.

Offline vera

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • Reputacja: +1/-1
« Odpowiedź #46 dnia: 15 Lip 2008, 16:58:10 »
to teraz nie rozumiem poco było to twoje HALLO   ::)

K3

• Gość
« Odpowiedź #47 dnia: 15 Lip 2008, 17:02:35 »

"Mamo, bo Kasia ma takie same grabki jak ja, a powiedziałaś że nikt inny takich nie maaaa....." ;D

Offline Slawek Kopenhaga

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #48 dnia: 15 Lip 2008, 17:17:41 »
Dyskusja zainicjowana w stylu bicia piany nie wiadomo po co. A jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniadze :)

Etyke proponuje zostawic etykom :)

Prawnie - nie ma podstaw do roszczen finansowaych ze strony ekipy ze Szwecji.

Offline picardi

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
    • Status GG
« Odpowiedź #49 dnia: 15 Lip 2008, 17:25:32 »
Witam.
Moja propozycja jest taka aby Kajetan wykupił już za wczasu domeny w pozostalych krajach Europy no może świata bo znowu będzie się złościł, że w Niemczech czy Hiszpani itd ktos ma taką samą nazwe jak on.
Pozdrawiam

Offline kajetan

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #50 dnia: 15 Lip 2008, 18:15:22 »

Alez jakie znowu moje HALLO? Znalazlem przez przypadek ta strone i wyrazilem swoje zdziwienie tym, ze willy zmienil nazwe swojego serwisu na nazwe naszej firmy. HALLO to inni zaczeli z tej sprawy robic. Przeczytaj watek od poczatku (tak apropos, to ta dyskusja rozpoczela sie w temacie o zmianach, tylko zostala przeniesiona do osobnego watku przez admina).

Ja od poczatku zaznaczylem, ze nie mam zadnych prawnych ani ekonomicznych mozliwosci ani checi wyklocania sie o ta domene. Uznalem jednak, ze powinienem opisac zaszla sytuacje i ze powinienem to zrobic wlasnie tu, na forum zainteresowanego portalu, a nie gdzies indziej.
Stad moje tu wpisy.

Napisalem co mialem do napisania, dostalem odpowiedz od willego i uznalem sprawe za zakonczona.

Offline Manior

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 17
  • Reputacja: +16/-6
« Odpowiedź #51 dnia: 15 Lip 2008, 22:23:17 »
Kajetanie, to chyba takie typowo polskie podejście do sprawy. Zamiast napisać: "Cieszę się, że w DK powstała bratnia domena. Pozdrowienia z poloniainfo.se" To Ty bierzesz sprawę na huk. W ten sposób powstaje tylko niepotrzebny smród. 
Moim zdaniem najlepszym sposobem załatwienia tej sprawy byłoby od początku napisanie bezpośrednio na priva do Willyego, zamiast na forum. Wyjaśnilibyście sobie nieporozumienia i może doszlibyście do konkretnych wniosków.
Nie rozumiem, dlaczego ja i inni mamy  być wciągani w jakieś s... na wycieraczki ?
Osobiście nie widzę tu żadnych problemów z nazwą firmy. Nazwą Waszej firmy jest pełna domena poloniainfo.se. Sama poloniainfo bez .se niczego konkretnego nie tworzy. Jest ściśle związana z .se!!!. I nikt z zainteresowanych się nie pomyli i nie napisze końcówki .dk zamiast .se chcąc wejść na Wasz portal. I Ty Kajetanie też za każdym razem musisz używać poloniainfo.se, bo nikt by się nie domyślił - o co konkretnie chodzi.
Wolałbym być na przyjacielskiej stopie z poloniainfo.se. .... bo właśnie korzystam z gościnności polonusów w Szwecji.

Pozdrowienia z wakacji w Sztokholmie.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #51 dnia: 15 Lip 2008, 22:23:17 »

Offline kajetan

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #52 dnia: 15 Lip 2008, 23:09:54 »
Osobiście nie widzę tu żadnych problemów z nazwą firmy. Nazwą Waszej firmy jest pełna domena poloniainfo.se. Sama poloniainfo bez .se niczego konkretnego nie tworzy. Jest ściśle związana z .se!!!.

Wlasnie to jest sednem sprawy, ze nie. PoloniaInfo (bez se) jest nazwa naszej dzialalnosci. Zawsze, od 8 prawie lat nazywalismy sie PoloniaInfo (nie poloniainfo.se, ta domene uzyskalismy pozniej, wczesniej przez kilka lat mielismy poloniainfo.nu). Oprocz strony internetowej robimy tez inne rzeczy. Jako PoloniaInfo. Bez koncowki .se.

Kajetanie, to chyba takie typowo polskie podejście do sprawy. Zamiast napisać: "Cieszę się, że w DK powstała bratnia domena.
Pozdrowienia z poloniainfo.se" To Ty bierzesz sprawę na huk. W ten sposób powstaje tylko niepotrzebny smród. 
Moim zdaniem najlepszym sposobem załatwienia tej sprawy byłoby od początku napisanie bezpośrednio na priva do Willyego, zamiast na forum. Wyjaśnilibyście sobie nieporozumienia i może doszlibyście do konkretnych wniosków.
Nie rozumiem, dlaczego ja i inni mamy  być wciągani w jakieś s... na wycieraczki ?

Sorry.. Ja sie tylko z ironia zapytalem w watku stworzonym do dyksutowania zmiany portalu, skad pomysl na nazwe. Nie bylo moim zamiarem ciagniecie tego przez 4 strony. Widocznie musialem cos zamieszac, ze smrod wyszedl ;)

Nie mam nic do williego. Wyjasnililsmy sobie to mielismy sobie wyjasnic. Wiekszosc tej dyskusji toczy sie z jakimis krzykaczami, ktorzy nie mam pojecia jaka role tu pelnia. Zostalem nazwany 5-cio latkiem lecacym na kase i innymi wyzwiskami i wyrywanym do tlumaczenia w kolo o co mi chodzi. Wytlumaczylem jak moglem. Nie mam nic wiecej do dodania.

Offline vera

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #53 dnia: 15 Lip 2008, 23:16:03 »
Alez jakie znowu moje HALLO? Znalazlem przez przypadek ta strone i wyrazilem swoje zdziwienie tym, ze willy zmienil nazwe swojego serwisu na nazwe naszej firmy. HALLO to inni zaczeli z tej sprawy robic. Przeczytaj watek od poczatku (tak apropos, to ta dyskusja rozpoczela sie w temacie o zmianach, tylko zostala przeniesiona do osobnego watku przez admina).

Ja od poczatku zaznaczylem, ze nie mam zadnych prawnych ani ekonomicznych mozliwosci ani checi wyklocania sie o ta domene. Uznalem jednak, ze powinienem opisac zaszla sytuacje i ze powinienem to zrobic wlasnie tu, na forum zainteresowanego portalu, a nie gdzies indziej.
Stad moje tu wpisy.

Napisalem co mialem do napisania, dostalem odpowiedz od willego i uznalem sprawe za zakonczona.

Właśnie od samego początku na bieżąco czytam co się tu dzieje. Zasadniczo nie zajmuje żadnej za stron.Chodzi mi o to że walisz teksty bo to bo tamto a na koniec po kilku stronach nagle że zasadniczo ci to wisi. Więc zamiast mi sugerować czytanie od początku tematu to ja to lepiej sam powinieneś to zrobić bo zatraciłeś sens.

Offline kajetan

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #54 dnia: 15 Lip 2008, 23:44:09 »
Chodzi mi o to że walisz teksty bo to bo tamto a na koniec po kilku stronach nagle że zasadniczo ci to wisi.

Nie wisi mi. Przedstawilem swoj punkt widzenia i chcialem  uslyszyc opinie. Uslyszalem. Mam sobie bebechy wypruwac w nieskonczonosc? Jezeli ktos jeszcze nie zrozumial co mialem na mysli to raczej nie zrozumie obojetnie ile razy jeszcze sie bede powtarzal. Nie podobaja mi sie pewne rzeczy, napisalem to i tyle. Nie znaczy ze mi sie to zaczelo podobac.

piatka

• Gość
« Odpowiedź #55 dnia: 16 Lip 2008, 06:40:23 »
Uwazaj, kajetanie co piszesz, dawno zauwazylam, ze willy zerznal nazwe od was, szkoda, ze nie umie stworzyc portalu na waszym poziomie.....
na tym forum nalezy tylko chwalic dzialania willego i jego poplecznikow,
inaczej cie zbanuja, jak mnie :P
Ciekawe jak dlugo utrzyma sie moj post przed wycieciem?
Zaraz go sobie skopiuje :D

Offline vera

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #56 dnia: 16 Lip 2008, 08:02:12 »
Nie wisi mi. Przedstawilem swoj punkt widzenia i chcialem  uslyszyc opinie. Uslyszalem. Mam sobie bebechy wypruwac w nieskonczonosc? Jezeli ktos jeszcze nie zrozumial co mialem na mysli to raczej nie zrozumie obojetnie ile razy jeszcze sie bede powtarzal. Nie podobaja mi sie pewne rzeczy, napisalem to i tyle. Nie znaczy ze mi sie to zaczelo podobac.

Jak napisałem, nie zajmę stanowiska choć swoje myślę. Zauważ jeżeli trzymasz stanowisko to po jakimś czasie nie pisz, że ci to wisi bo wtedy zagadnienie zaczyna być G.... warte. Chyba rozumiesz o co chodzi.....

[Posted on: 16 Lipiec  2008, 07:48:58]

Uwazaj, kajetanie co piszesz, dawno zauwazylam, ze willy zerznal nazwe od was, szkoda, ze nie umie stworzyc portalu na waszym poziomie.....
na tym forum nalezy tylko chwalic dzialania willego i jego poplecznikow,
inaczej cie zbanuja, jak mnie :P
Ciekawe jak dlugo utrzyma sie moj post przed wycieciem?
Zaraz go sobie skopiuje :D

HE HE HE, wiedziałaś ze zerżnął a że byłaś w grupie trzymającą władze to nic nie mówiłaś. Teraz nagle piszesz bo dostałas AŁA. Z tym chwaleniem to też z nerwów piszesz i nie nawiści. Jakoś nie zauważyłem aby konstruktywna krytyka prowadziła do bana.

Offline marysha

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 16
  • Wszystko co robisz, rób dobrze.
« Odpowiedź #57 dnia: 16 Lip 2008, 12:21:24 »
W jakimś innym wątku toczyła się bojowa dyskusja, pod koniec której Piątka  napisała, że zrezygnowała z konta. Więc juz teraz nie wiem zrezygnowała, czy ją pogoniono.
Posiadanie własnego zdania, chyba nie powoduje wykluczenia. Byle tylko własne poglądy przestawiać bez obrażania innych i wrednych wycieczek osobistych. Ja pamiętam , że toczącym wtedy ,,dyskusję " paniom puściły nerwy, tylko że Piątce jakby bardziej...
Kilka razy miałam zdecydowanie odmienne zdanie od większości dyskutantów i jakoś mnie nie wywalono...Tak, że chyba to nie jest tak jak pisze Piątka... ;)

Offline mala_z_Aarhus

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 1
  • Reputacja: +8/-2
  • A friend to all is a friend to none.
« Odpowiedź #58 dnia: 16 Lip 2008, 12:36:11 »
Piatka sama najpierw zrezygnowala z funkcji moderatora dzialu tlumaczen. Po jakims czasie sama zlikwidowala swoje konto.

Moze na wiecej pytan odpowie zainteresowana.

Offline vera

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #59 dnia: 16 Lip 2008, 13:33:29 »
mała jak jest tak jak piszesz to nie rozumiem piątki. Z innej strony to wątpię aby piątka sama rezygnowała a potem miała pretensje i posadzała o bana. NIe znam jej osobiscie wiec nie wiem. Są dwie wersje i kazda się różni.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #59 dnia: 16 Lip 2008, 13:33:29 »

poloniainfo/praca.dk

Zaczęty przez aarhusNDział Praca w Danii

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 36961
Ostatnia wiadomość 22 Cze 2011, 00:13:48
wysłana przez jamjurand
szukam pomocy dot.ogłoszeń w poloniainfo.dk

Zaczęty przez redi-polskaDział Pomoc!

Odpowiedzi: 0