poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: mam problem kochani i licze teraz na wasza pomoc ....  (Przeczytany 2603 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline martuchnam

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 25
  • -Otrzymane: 30
  • Reputacja: +16/-38
mam problem kochani i licze teraz na wasza pomoc ....
« dnia: 20 Wrz 2011, 18:29:22 »
w skrocie...wynajelam dom przez agencje nieruchomosci....kontrakt podpisany na 2 lata z mozliwoscia przedluzenia o kolejne 2...ok wszystko bylo dobrze...czynsz placony co miesiac prad woda tez...na wstepie zaplacilismy( ja z mezem) kaucje w wysokosci czynsz razy 3...po dwoch latach zdecydowali nam sie kontrakt przedluzyc....oki...co rok wychodzila nam  niedoplata za prad wiec wlasciciele powiedzieli zebysy placili 500kr wiecej do kazdego miesiaca na co wystawiali pokwitowanie....wszystko bylo oki dopoki moj maz nie powiedzial im miesiac temu ze sie wyprowadza (ja juz w pl dluzszy czas)..w umowie bylo ze wlasciciele moga wypowiedziec na mieszkanie 3 miesiace przed my i miesiac przed i tak zrobilismy....a teraz mamy problem z odzyskaniem kaucji.....tu wymawiaja sie ze ta kaucja to za prad( za ktory i tak co miesiac placilismy wiecej niz powinnismy)..zaznaczam ze to prawie 20000kr...nasze rachunki roczne za prad razem z niedoplata wynosily max moze 10500....jak ja moge kaucje odzyskac...
dzieki za odp jesli takowe beda...i pzdr wszystkich
ps dodam ze dom w stanie idealnym i do tego nasza pralka tam zostaje gdyz nie mam mozliwosci jej zabrac stamtad
Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi obcych. Sama wyznaczam sobie cele, do których  dąże. Potrafie byc nieznosna. Chcialabym móc wszystko. Pragne walczyc o swoje do konca. Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Zaluje kilku niepotrzebnych slów.

Offline jamjurand

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 7
  • Reputacja: +4/-1
Odp: mam problem kochani i licze teraz na wasza pomoc ....
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Wrz 2011, 18:54:20 »
To typowy odruch wynajemcow, gdy maja oddac pieniadze dawno juz roztrwonione. Zapytalbym w huslejnævn (borgerservice w kazdym miescie) nie jestem jednak calkiem pewny czy to dla nich sprawa; list albo telefon od jakiegokolwiek adwokata(moze nawet wpierw konsultacja w gratis retshjælp) na pewno by tez pomogl. Pamietajcie o z (s)fotografowaniu wszystkiego, bo tacy zdesperowani oszusci moga pozniej zazadac generalnego remontu, a winne pieniadze uznac za sume a'conto.

nutka53

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 20 Wrz 2011, 22:41:07 »
Witaj. Podpisywalam  kilka razy  kontrakty i w kazdym bylo napisane jaki jest czynsz i ile a conto za media. Gdy sie wyprowadzalam to zawsze dostawalam rozliczenie za media, wode, prad i ogrzewanie. Chyba lepiej poprosic o rozliczenie za media i przekonac sie czy zuzycie bylo tak wysokie niz z gory zakladac ze chca Was oszukac.
Pozdrawiam.

Offline jamjurand

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 7
  • Reputacja: +4/-1
« Odpowiedź #3 dnia: 20 Wrz 2011, 23:08:55 »
nutka,
Autorka pisze juz o zaistnialych trudnosciach; pamietaj, ze jest duza roznica pomiedzy polityka spoldzielni (depozyty nie zgina), a desperacja wielu  prywatnych wynajemcow.
« Ostatnia zmiana: 20 Wrz 2011, 23:20:11 wysłana przez jamjurand »

nutka53

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 20 Wrz 2011, 23:25:35 »
Nie twierdze ze nie masz racji ale mimo wszystko powinni poprosic o dokladne rozliczenie za media chociazby dlatego aby wiedziec ile depozytu maja do odebrania.
W lutym tego roku musialam doplacic do rachunkow za ogrzewanie, wode i elektrycznosc dosc duza sume bo wszystko bardzo zdrozallo.
Pozdrawam.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #4 dnia: 20 Wrz 2011, 23:25:35 »

C.V po angielsku prosze o pomoc

Zaczęty przez nutka1984Dział Tłumaczenia

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 14357
Ostatnia wiadomość 07 Wrz 2012, 13:17:19
wysłana przez galernik
Pomoc

Zaczęty przez nata2hkaDział Pomoc!

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 12343
Ostatnia wiadomość 27 Kwi 2008, 08:54:54