Ogólne > Rodzina ...

JESTEM W CIAZY;-)POMOZCIE-CO DALEJ???

<< < (4/6) > >>

@ae@:
Wystarczy dokument z data zamówienia i oswiadczenie ze nie bylo sie poinformowanym o tym wczesniej.

Gravid.dk nie znam, o czyim overenkomst byla mowa?

Jomir:
Reksio, skoro dla Ciebie takie zrodlo jak gravid.dk jest zrodlem wiarygodnym, to ja juz wiecej nie mam nic do dodania  ;D
Argument "jestem tutaj 20 lat, tez do mnie nie przemawia".

Jedyne co do mnie przemawia to paragraf.

Co do obowiazku przeniesienia na inne stanowisko to tez nic o tym przepisy nie mowia. Mowia jedynie o dostoswaniu obecnego do mozliwosci kobiety, a jezeli jest to niemozliwe to lekarz moze wystawic zwolnienie lekarskie.

Reksio:
JOMIR: w przeciwieństwie do innych czytam też duńskie fora, i jeżeli normalna strona dla ciężarnych, zawierająca istotne informacje dla  duńskich ciężarówek, jest przez ciebie "niewiarygodna" to twój problem. Do ciebie poza tym nie przemawiam, tylko ogólnie, a moje informacje są w większości bazowane na tym co sie dowiedziałam w związkach, zanim ja sama poszłam na zwolnienie. Ale widzę że w porównaniu z twoją wiedzą, związki to pikuś  :D i na niczym się nie znają. I nie chodzi tu też o to ile jestem w Danii, ale bardziej co robiłam podczas tych lat spędzonych w tym kraju, oraz to że moje zaangażowanie wychodziło poza ramy wyłącznej krytyki tego kraju, jak to robią inni.

I owszem, przepisy mówią konkretnie o obowiązku przeniesienia kobiety na inne stanowisko zanim się ją zwolni. To o czym piszesz podchodzi pod co inny "paragraf", chodzi tu o bezpieczeńtwo kobiety w pracy podczas ciąży, a jeśli się nie da to przechodzi na zwolnienie. Sama tak miałam, ale to przecież też nie argument...

Jomir:
Zwiazki rozpatruja konkretne sytuacje, Twoja sytuacja tez byla bardzo konkretna.
Natomiast jak juz pisalam kilkakrotnie na forum - dunskie przepisy reguluja tylko miniimum, reszta wynika z umow zbiorowych, regulaminow firm i konkretnych umow o prace.
To, ze Ty tak mialas, nie oznacza, ze ktos tez tak bedzie mial. Stad tez doradztwo na zasadzie "ja tak mialam, wiec Tobie tez sie nalezy" nie jest za bardzo uzyteczne.

Jezeli chodzi o wiarygodnosc for dyskusyjnych:
Po pierwsze wlasciciel forum wkleja na nie informacje wedlug niego uzyteczne i prawdziwe oraz mniej lub bardziej fachowe artykuly.
Po drugie informacje zamieszczane w postach - jak i tutaj - sa lepsze lub gorsze, bardziej wiarygodne lub mniej wiarygodne. Generalnie czesto sa informacjami na zasadzie "jedna baba drugiej babie". 

Co do reszty, uwierz, ze nie jestes jedyna osoba na forum, ktora czyta po dunsku, nawet fora!  ;D, ze nie wspomne o zaangazowaniu w zycie tego kraju.

vaxa_rys:

--- Cytat: Jomir w 09 Lis 2011, 09:53:07 ---Jezeli chodzi o wiarygodnosc for dyskusyjnych:
Po pierwsze wlasciciel forum wkleja na nie informacje wedlug niego uzyteczne i prawdziwe oraz mniej lub bardziej fachowe artykuly.
Po drugie informacje zamieszczane w postach - jak i tutaj - sa lepsze lub gorsze, bardziej wiarygodne lub mniej wiarygodne. Generalnie czesto sa informacjami na zasadzie "jedna baba drugiej babie". 

Co do reszty, uwierz, ze nie jestes jedyna osoba na forum, ktora czyta po dunsku, nawet fora!  ;D, ze nie wspomne o zaangazowaniu w zycie tego kraju.

--- Koniec cytatu ---

bardzo ładnie Jomir to ujęłaś, dotyczy to również innych portali, gdzie czesto sa podane stare przepisy jako przykłady lub komuny-gdzie pracownicy nie znaja przepisow. Tak wiec warto samemu zagłębić się w nie,aby dowiedziec sie jakie  sa reguły i czego mozna wymagac/oczekiwac.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej