Ogólne > Edukacja

Københavns Sprogcenter - czy ktos zna???

<< < (3/3)

Emill:
Ja tylko dodam że żeby zapisać się na moduł 6 (studieprøve) wcale nie trzeba mieć skończonego modułu 5 ani zdanego PD3. Musisz tylko swoją prośbę jakoś dobrze umotywować (studia np.) no i musisz być na odpowiednim poziomie oczywiście.

Jomir:
DOsyc juz dawno (choc dawno jest pojeciem wzglednym) chodzilam na modul 6, wiec byc moze sie zmienilo???
Wowczas we wszystkich kopenhaskich szkolach jezykowych, pytano o wynik egzaminu z DP3. Trzeba bylo miec najlepiej 12 i 10, przy 7 juz sie trzeba bylo dobrze natlumaczyc i namotywowac :)

jamalenka:
lektor IA z ktorym mialam rozmowe wczoraj zasugerowal  ze najlepiej jakbym poszla na jakis miesiac na modul 1A a pozniej moge przejsc na 6 modul, gdzie prawdopodobnie bede sie nudzila. Tak jak spodziewalam sie, moim slabym punktem jest wymowa a szczegolnie "stød" (oswiecicie mnie jaki jest polski odpowiednik tego slowa/zjawiska?).
Wedlug niego nie trzeba miesc skonczonego modulu 5 ani zdanego DP3, zeby pojsc na modul 6.

aha... po przespanej nocy zdecydowalam sie na rozpoczecie od modulu 4 (A albo B), zeby podciagnac wymowe, szefowa w IA powiedziala ze rozpoczynanie od modulu 1A nie ma sensu w moim przypadku.

psychopata:

--- Cytat: jamalenka w 06 Paź 2011, 10:34:45 ---Tak jak spodziewalam sie, moim slabym punktem jest wymowa a szczegolnie "stød" (oswiecicie mnie jaki jest polski odpowiednik tego slowa/zjawiska?)
--- Koniec cytatu ---
AFAIK nie ma polskiego slowa, bo w polskim to zjawisko nie wystepuje. Jesli cos Ci to pomoze, po angielsku to sie nazywa "glottal stop".

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej