Ogólne > Edukacja

Københavns Sprogcenter - czy ktos zna???

<< < (2/3) > >>

Jomir:
A to zupelnie inna sytuacja.
Nie wiem czy IA sie podejmie przyjecia Ciebie od razu na koncowe moduly, bowiem ich nauczanie odbywa sie specjalna metoda. Ale zawsze warto sie zapytac.

Co do modulow. W DU3 jest ich tylko 5.
Szosty to studieprøven, na ktory jest wstep po zdaniu (dobrze!) DP3. Tak wiec nie sadze by CI oferowano modul 6 w DP3, natomiast skoro jest tak, ze zdolna z Ciebie bestyja, to szkoda czasu na DP2 czy 1.

piott:
  A gdzie mozna kontynuowac nauke po skonczonym DU3 . Zna ktos jakas szkole (VUC  jest znany) gdzie mozna sie jeszcze podciagnac. Chodzi tylko o jezyk dunski .

Jomir:
Piott... przezywalam tez "niedosyt" :)

Niestety tylko VUC, chyba, ze wkrecisz sie na Studieprøven.
CHoc Studieprøven skupia sie na testach do egzaminu i niewiele sie tam juz nauczysz, procz rozwiazywania testow. W zwiazku z przeprowadzka chodzilam do dwoch szkol, wiec mam porownanie, a raczej brak - w kazdej bylo podobnie. 
Aha.. mozesz sie wkrecic tez na na HF z dunskiego (to tez VUC, ale poziom juz inny), maja wiele poziomow, zarowno dla Duczykow (jak dasz rade), albo jako jezyk drugi.

No i oczywiscie zycie codzienne :)

POWODZENIA

jamalenka:
Jomir, jutro ide na rozmowe do IA, nikt mi nic nie mowil, ze nie moge zaczac od modulu np. 5. Mam wybrac najtrudniejszy z testow, ktory uda mi sie rozwiazac (jest 6 do wyboru) a nastepnie 25 min rozmowa z jednym z nauczycieli.
Boje sie, ze mnie komuna wykiwa i wysle do Københavns Sprogcenter zamiast do IA :( co do IA i modulu od ktorego mialabym zaczynac to jestem gotowa zaczac od 1 jesli szkola jest rzeczywiscie tak dobra :) uwielbiam uczyc sie jezykow obcych i chetnie poprawilabym jak najwiecej bledow w dunskim, ktore robie ze wzgledu na fakt, ze jestem samoukiem, a ktorych pewnie mialabym szanse pozbyc sie pod okiem nauczyciela...

Jomir:
Trzymam kciuki.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej