Ogólne > Rodzina ...

Katar u niemowlaka

<< < (5/6) > >>

psychopata:

--- Cytat: CzaryMary w 21 Paź 2011, 17:54:49 ---Na katar skuteczna jest maść majerankowa - ma działanie antybakteryjne, ponadto chroni skórę noska przed ocieraniem.
Do kupienia w polskiej aptece.
--- Koniec cytatu ---
Moja babcia mi taka robila. Mieszala suszony majeranek z miekkim maslem.

kicia:
ja używam do inhalacji takich kropli które stosuję  skraplając 2-3 kropelkami poduszkę synka albo bezpośrednio do podgrzewacza woda +właśnie ten płyn trochę w nos szczypie mąż się śmieje że oczy wypala ale nam pomogło już po 3 dnia była naprawdę widoczna zmiana a od dnia stosowania tych kropli mały spał jak niedzwiadek:) nazywają się olbas oil

[Posted on: 21 Paź 2011, 22:19:50]
aaaa kupłam go w Polsce ale skład ma taki:
same olejki gożdzikowy,eukaliptusowy ,jałowcowy,miętowy,metylu,kajeputowy   a i polecił mi go lekarz jak mały miał 6 mc

Jomir:
Dzieki, dobrze wiedziec. Tym razem juz nie zdazymy sie zaopatrzyc przed koncem kataru, ale na przyszlosc bedzie jak znalazl.

Hildegarda:
dziewczyny, Wy macie luxus problemy.
30 lat temu kupowalo sie w Matasie taki maly dut z niebieska mala gumowa gruszka i to bylo efektywne. Ten plastikowy dut sie zdejmowal, sterelizowal i byl do uzytku na nowo.
a tak naprawde to jestem przerazona, kiedy moi z Polski prosto mi melduja ze: ich knap 2 miesiace baby dostalo swoj pierwszy antybiotyczek, bo miala katarek.

CzaryMary:

--- Cytat: kicia w 21 Paź 2011, 22:23:46 ---ja używam do inhalacji takich kropli które stosuję  skraplając 2-3 kropelkami poduszkę synka albo bezpośrednio do podgrzewacza woda +właśnie ten płyn trochę w nos szczypie mąż się śmieje że oczy wypala ale nam pomogło już po 3 dnia była naprawdę widoczna zmiana a od dnia stosowania tych kropli mały spał jak niedzwiadek:) nazywają się olbas oil

[Posted on: 21 Paź 2011, 22:19:50]
aaaa kupłam go w Polsce ale skład ma taki:
same olejki gożdzikowy,eukaliptusowy ,jałowcowy,miętowy,metylu,kajeputowy   a i polecił mi go lekarz jak mały miał 6 mc

--- Koniec cytatu ---

Z Oilbasem trzeba uważać, choć wiem, że dużo osób stosuje go skutecznie u dzieci poniżej 3 roku życia. Tak jak wspomniany wyżej czysty olejek eukaliptusowy, czy w ogóle olejki eteryczne może wywoływać silne reakcje alergiczne. Jak mężowi oczy wypala, to wolę nie myśleć co wypali dziecku podatnemu na alergie. Stosowanie olejków eterycznych u tak małych dzieci to robienie tego na własną odpowiedzialność. Dziwne że lekarz to polecił, sam Oilbas zezwala na stosowanie środka u dzieci powyżej 3 lat. Na pewno bezwzględnie trzeba wykonać wcześniej test kontrolny. Należy też bezwzględnie przestrzegać dawki, gdyż olejki eteryczne to bardzo silnie skoncentrowane środki oraz o tym, że stosowanie niektórych typów olejków jest w niektórych sytuacjach zupełnie zakazane.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej