poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Miejsca szczupakowe/sandaczowe  (Przeczytany 16231 razy)

Offline vordingborg

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 77
  • -Otrzymane: 550
  • Reputacja: +58/-30
Odp: Miejsca szczupakowe/sandaczowe
« Odpowiedź #15 dnia: 11 Lis 2011, 15:15:50 »
Hej fiskeren  co tam się u was teraz łowi bo z mojej okolicy rybki się spławiły,choć przyznam że szczupaki już mnie trochę zmęczyły  :)

Offline mroowa

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #16 dnia: 18 Lis 2011, 17:56:24 »
Witam witam, świeżak ze mnie na forum :) Mam pytanie do bardziej poinformowanych wędkarzy, co i jak tutaj w Danii można łowić, co trzeba wykupić gdzie ?
W PL miałem mało wspólnego z rybami, ale zawsze chciałem :) heh i w końcu może w danii się gdzieś wybiorę mieszkam w Århus :) Z góry dziękuję za pomoc i przybliżenie info.

fiskeren30

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 18 Lis 2011, 19:14:20 »
Hej fiskeren  co tam się u was teraz łowi bo z mojej okolicy rybki się spławiły,choć przyznam że szczupaki już mnie trochę zmęczyły  :)

Sorka Vordingborg...nie zauważyłem że pytałeś. Oczywiście teraz łowi się to na co jest sezon; szczupaki i okonie. Na spinning to takie pistolety biorą od 0,5 do 5-5kg, ale jak masz cierpliwość to na żywca nawet dwunastka uderza :)

[Posted on: 18 Lis 2011, 19:11:34]

Witam witam, świeżak ze mnie na forum :) Mam pytanie do bardziej poinformowanych wędkarzy, co i jak tutaj w Danii można łowić, co trzeba wykupić gdzie ?
W PL miałem mało wspólnego z rybami, ale zawsze chciałem :) heh i w końcu może w danii się gdzieś wybiorę mieszkam w Århus :) Z góry dziękuję za pomoc i przybliżenie info.

siemaneros! To się nazywa fisketegn, na każdej poczcie mają druczki....wypełniasz, płacisz 150 koronek i możesz śmigać nad wodę :) Połamania!

Offline mroowa

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #18 dnia: 18 Lis 2011, 22:56:06 »
Oki, i to jest jak ? czy morze, czy jezioro, bajoro, rzeczka ? :) czy są jakieś restrykcje ? niestety to co znajduje to po Duński i nie łapię :D. a te 150 koron to na jaki czas ?

fiskeren30

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 19 Lis 2011, 07:36:25 »
Oki, i to jest jak ? czy morze, czy jezioro, bajoro, rzeczka ? :) czy są jakieś restrykcje ? niestety to co znajduje to po Duński i nie łapię :D. a te 150 koron to na jaki czas ?

To jest tak; jeżeli zbiornik nie jest prywatny to z tym fisketegn możesz łowić, czyli jeziora (większość jest własnością komuny), morze itd. W kwestii jezior musisz zrobić małe rozeznanie, najlepiej popytaj miejscowych. Jak jezioro jest prywatne to zapomnij :D Ja kiedyś namierzyłem fajne jeziorko, po półgodzinie wędkowania chyba z pięciu spacerowiczów nie omieszkało mnie poinformować że to prywatne jezioro. Znalazłem więc właściciela, wybrałem się do niego, zapukałem, grzecznie się przedstawiłem i zapytałem o możliwość wędkowania na jego akwenie, z podkreśleniem że złowione ryby tylko czasem fotografuję i wypuszczam.....OMG!!!! Podniósł taki wrzask że mi w uszach trzeszczało...że go okradam, że na milicje zapoda i takie tam.....duny mają z tym nieźle nawalone :D Oczywiście łowiąc przestrzegaj wymiarów i okresów ochronnych...są bardzo podobne do tych w Polsce. W kwestii wymiarów i okresów łososiowatych musisz doczytać sobie duńskie przepisy. 150 kr płaci się na rok i przed jego upływem przyślą Ci sami giro żeby przedłużyć na kolejny rok

Offline benek80

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #20 dnia: 22 Lut 2012, 18:29:15 »
hej witam mam takie małe pytanko czy  w danii mozna łowic cały rok czy teraz jest jakis sezon na jakas rybe i jaka??? dzieki za odpowiedz własnie wybieram sie po wedke i chciałem pomoczyc troche kija hahah ;D

Offline martuchnam

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 25
  • -Otrzymane: 30
  • Reputacja: +16/-38
« Odpowiedź #21 dnia: 22 Lut 2012, 19:34:36 »
idz do sklepu wedkarskiego kup pozwolenie tam udziela ci szczegolowych info..wiem ze moj maz kupowal caloroczne i wcale nie jest drogie..jeszcze moze zalezy czy chcesz na wodach panstwowych czy prywatnych..panstwowe sa troche tansze
Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi obcych. Sama wyznaczam sobie cele, do których  dąże. Potrafie byc nieznosna. Chcialabym móc wszystko. Pragne walczyc o swoje do konca. Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Zaluje kilku niepotrzebnych slów.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #21 dnia: 22 Lut 2012, 19:34:36 »

Offline benek80

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #22 dnia: 24 Lut 2012, 00:12:13 »
okey  dzieki ale czy te informacje dostane w jezyku polskim???? raczej nie!! chyba z rybkami sie szybciej dogadam niz z dunczykiem hahha!!! :o

Offline oli_83

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #23 dnia: 24 Lut 2012, 08:13:36 »
jakie spiningowe miejsca mozecie zaproponowac w okolicach Arhus?

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #23 dnia: 24 Lut 2012, 08:13:36 »

jak dojechać z jednego miejsca do drugiego?

Zaczęty przez malwkaDział Kopenhaga

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 3906
Ostatnia wiadomość 18 Kwi 2012, 15:15:07
wysłana przez malwka
Miejsca w Vejle, które lepiej omijać.

Zaczęty przez kubenckiDział Esbjerg, Haderslev, Kolding ...

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 10822
Ostatnia wiadomość 09 Lip 2019, 15:27:23
wysłana przez Nightworker
WYPLACENIE FERIEPENGE w przypadku opuszczenia miejsca pracy ???????

Zaczęty przez PolaDział Praca w Danii

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 6464
Ostatnia wiadomość 25 Maj 2011, 22:13:04
wysłana przez faja
Sjælland - ciekawe miejsca

Zaczęty przez veraDział Kopenhaga

Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 4265
Ostatnia wiadomość 29 Paź 2008, 08:43:55
wysłana przez vera
Jak powinno wyglądać w Danii wyposażenie miejsca pracy