Ogólne > Kącik Kulinarny

Nabiał itp. z Polski

<< < (5/7) > >>

lilia:

--- Cytat: seba08 w 13 Lis 2011, 16:03:34 --- Jestem tylko ciekawy czy jutro z rana te osoby co glosowaly na NIE beda tak odwazne i przed wyjsciem do pracy wypija powiedzmy po 300 ml rodzimej maslanki  ;D ;D ;D no przyznac sie

--- Koniec cytatu ---

Przyznaję się! I przez 3 dni z rzędu piłam znacznie więcej, niźli te 300 ml.. ;)
Z kefirem, prawdziwym kefirem niedostępnym w Danii na przemian ;D

seba08:
Tobie akurat to wierze skoro bez maślanki i kefiru nie potrafisz życ ;D

Reksio:
Jak jeżdżę do Polski to wypijam codziennie i kefir i maślankę bo tego mi w DK brakuje i nigdy nie miałam problemów  ;D Może to rzeczywiście pytanie o jakość? Tzn. co i gdzie się kupuje w PL.  Tutaj kærnemælk jest dla mnie jedynie marnym substytutem kefiru  :( A wogóle to uważm że żywność w Polsce smakowała kiedyś lepiej ale teraz też nie jest źle, tylko więcej trzeba za coś dobrej jakości zapłacić... Samo życie, tutaj też przecież więcej kosztują ekologiczne produkty niż chemia do jedzenia  :)

fiskeren30:

--- Cytat: Reksio w 16 Lis 2011, 00:08:44 --- tylko więcej trzeba za coś dobrej jakości zapłacić... Samo życie, tutaj też przecież więcej kosztują ekologiczne produkty niż chemia do jedzenia  :)

--- Koniec cytatu ---

Nie dajmy się zwariować...ekologiczne to może być tylko to, co sobie sami wyhodujemy. To, co nam oferują w sklepach po zawyżonej cenie ma tyle wspólnego z ekologią co np ja z młodzieżą wszechpolską :D

roga:

--- Cytat: fiskeren30 w 16 Lis 2011, 06:46:51 ---Nie dajmy się zwariować...ekologiczne to może być tylko to, co sobie sami wyhodujemy. To, co nam oferują w sklepach po zawyżonej cenie ma tyle wspólnego z ekologią co np ja z młodzieżą wszechpolską :D

--- Koniec cytatu ---
A czy znasz/widziales chociaz jedno dunskie gospodarstwo ekologiczne ?, np. hodowle trzody. Ja i kilku moich znajomych mamy  np. "swojego" prosiaka. Mozemy zawsze przyjsc i zobaczyc jak  mu sie powodzi ;D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej