Ogólne > Kultura

Religia w DK cz.2

<< < (11/17) > >>

Reksio:

--- Cytat: MalaCzarna w 12 Gru 2011, 21:01:58 ---A to mnie zainteresowałaś ,chyba to temat na kilka godzin przy dobrej kawie ...iii  ciekawe tematy .

--- Koniec cytatu ---

A żebyś wiedziała  ;) Trochę się interesuję historią Watykanu i to temat rzeka...

MalaCzarna:
No to już ci nie odpuszczę hahahaha gdzie mieszkasz?

Reksio:

--- Cytat: MalaCzarna w 12 Gru 2011, 21:05:58 ---Aha... Reksio Adam i Ewa mieli więcej dzieci nie tylko Kaina i Abla.Prawo kazirodztwa zostało dane dopabuse setki ,nie pamiętam dokładnie ile lat później.

--- Koniec cytatu ---

No to co teraz chcesz powiedzieć, że Biblia zezwalała na kazirodztwo?!  ;) Niesmaczne...

[Posted on: 12 Gru 2011, 21:08:21]

--- Cytat: MalaCzarna w 12 Gru 2011, 21:07:32 ---No to już ci nie odpuszczę hahahaha gdzie mieszkasz?

--- Koniec cytatu ---

Aalborg... Kto wie, jeśli przywieziesz ze sobą gołąbki...?  :D

MalaCzarna:

--- Cytat: Reksio w 12 Gru 2011, 21:08:21 ---No to co teraz chcesz powiedzieć, że Biblia zezwalała na kazirodztwo?!  ;) Niesmaczne...

--- Koniec cytatu ---

Tak wcześniej było mówię o starożytnych czasach! Wówczas nie było to nic zdrożnego !
A tak po prawości pierwsze prawa starożytni które dostali to 10 przykazań a potem następne .

Ja miałam taką samą reakcję jak ty !Fuuuj ...ale tak było .

[Posted on: 12 Gru 2011, 21:11:55]
hahahaha gołabki OK!!!!

cwsm111:

--- Cytat: Reksio w 12 Gru 2011, 21:05:14 ---Lukashero, nie o to mi chodziło. Z tego co pamiętam, to MM była kamieniowana (za nierząd właśnie) i Jezus stanął w jej obronie. Wybaczył jej i za to ona za nim poszła, odchodząc od swojego "zawodu" i podążając od tej chwili Jego śladem...

--- Koniec cytatu ---

I Ty to pamiętasz ;D jak już pisali poprzednicy to co jest napisane w NT nie zawsze musi być prawdą .

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej