poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Polacy z DONG-byggeri oszukani na pół miliona koron. Polacy wyrzuceni na bruk, p  (Przeczytany 50363 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline willy

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 19
  • -Otrzymane: 90
  • Reputacja: +37/-31
  • JMP $E477
    • Status GG
Polacy z DONG-byggeri oszukani na pół miliona koron. Polacy wyrzuceni na bruk, po złożeniu skargi o oszustwo.

Zapraszam do czytania całości.

http://www.poloniainfo.dk/artykusy-mainmenu-74/3-r/220-polacy-z-dong-byggeri-oszukani-na-po-miliona-koron
"Broń jest narzędziem strachu.
Nie przystoi Mędrcowi."

Offline lukashero

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 43
  • Reputacja: +25/-24
dziwne troche ze zgodzili sie pracowac za takie stawki i pracowali pewnie przez kilka miesiecy.
Nie dyskutuj z idiota, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem.

Offline vordingborg

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 77
  • -Otrzymane: 550
  • Reputacja: +58/-30
Z polskiej perspektywy 50 DK wydaje się dość atrakcyjną stawką, jakiś czas po przyjeździe sami się pewnie zorientowali że zwyczajnie ich okradają. Bardzo dobrze że zgłosili sprawę, może uda się zrobić porządek z następnymi "Nadludziami"

Offline lukashero

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 43
  • Reputacja: +25/-24
jak ktos ma facebook to pani dyrektor ma tam profil.mozna sie przyjrzec kogo omijac.

http://da-dk.facebook.com/monikaguziak
Nie dyskutuj z idiota, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem.

JULIA1964

• Gość
dziwne troche ze zgodzili sie pracowac za takie stawki i pracowali pewnie przez kilka miesiecy.
Jak pracowali kilka miesiecy to dziwne ze nie doliczyli sie po pierwszej wyplacie ile im wychodzi na godzine.szkoda tych ludzi ,czemu na samym poczatku nie spytali sie czemu nie ma ciepłej wody ,ogrzewania.czemu siedzieli cicho .pozniej jak sie cos dzieje to sie dopabuse zaczyna wyliczanie co było nie tak . ale mimo wszystko wspolczuje im.

[Posted on: 18 Gru 2011, 18:33:38]

Monika Anna Guziak. czy to POLKA? ???

hydrogen2

• Gość
[/quote]
No jak samo nazwisko na to wskazuje - CHINKA

poloniainfo.dk

inna

• Gość
ona ruska  ::)

A кроме того, вызванных бордель мальчиков.

speedtrans

• Gość
Z tego co czytam to p.Monika zawiniła i znów mamy pośrednika wypierdal....a, mam dwoje znajomych pracujących od 1,5 roku w Danii z którymi spotykam się nad jeziorem na rybach, mieszkających , pracujących w okolicach Kolding gdzie ich wynagrodzenie to 91 kr/h różnice do 142kr/h x 2 osoby, pobiera pośredniczka z Gdańska Polska Dunka, już poczyniłem odpowiednie kroki w Skat by to wyjasnic, dla mnie pośrednik zazwyczaj = złodziej.
Mam na poloni mało postów, nie chce pisać o dup...ie Maryni  jak większość nabijających posty i zaśmiecających forum bzdurami, i przekomarzaniem się, staram się pisać na temat.
Pozdrawiam. :-\

Offline Marcinnow

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 5
  • Reputacja: +0/-0
Pani Monika działa juz dobre pare lat i jest to bardzo interesujace, że za każdym razem jak kogoś oszuka, to tłumaczy to niewiedzą z jej strony:)! Chociaż wie jak omijać podpisane przez nią umowy. To jest typowe dla oszustów, że przyłapani na czymś, mają natychmiastową amnezje i rozóm 10- latka:) I tak pani Monika swoją wielką naiwnością i bardzo dobrym sercem, czytaj cyckami, oczarowała caly duński system!

MalaCzarna

• Gość
Przykre tylko ,że Polak Polaka oszukuje! Chłopaki przyjechali aby na swoje rodziny zarobić ,pewnie dlatego siedzieli cicho za marne stawki  w zimnie i bez ciepłej wody.

JULIA1964

• Gość

No jak samo nazwisko na to wskazuje - CHINKA
ale błyszczysz.ja nie moge .moj szef ma typowo polskie nazwisko i nic z Polska nie ma wspolnego .co takie dziwne ,ja nie spałam z nia ,poprostu pytam,a ty z grubej bani,jakbys był RUSKIEM ::)

fiskeren30

• Gość
ale błyszczysz.ja nie moge .moj szef ma typowo polskie nazwisko i nic z Polska nie ma wspolnego .co takie dziwne ,ja nie spałam z nia ,poprostu pytam,a ty z grubej bani,jakbys był RUSKIEM ::)

Heh...jaki ten świat mały...mój szef też ma polskie nazwisko, ale tylko jego dziadek ponoć znał kilka słów po polsku :)

JULIA1964

• Gość
Przykre tylko ,że Polak Polaka oszukuje! Chłopaki przyjechali aby na swoje rodziny zarobić ,pewnie dlatego siedzieli cicho za marne stawki  w zimnie i bez ciepłej wody.

MalaCzarna to juz zaczyna byc jak NORMA.dziwie sie tylko jak długo mozna znosic takie ponizanie bez wody ,bez ciepła ,bez swiatła,widocznie jestem idiotka bo ja to zaraz wrzeszcze jak mi cos nie pasuje.nie mozna wywalac wszystkiego z siebie dopabuse jak sie zaczyna grunt pod nogami walic.siedzac cicho przystajac na takie warunki wszyscy mysleli ze im pasuje .a spytac sie czemu nie ma tego czy tamtego jeszcze nie zaszkodziło nikomu.ale juz nie pomoze takie pisanie . ::)

[Posted on: 18 Gru 2011, 22:03:18]

Heh...jaki ten świat mały...mój szef też ma polskie nazwisko, ale tylko jego dziadek ponoć znał kilka słów po polsku :)
nie robimy w tej samej firmie  napewno ;D moj szef zna tylko jedno brzydkie słowo. ;)

[Posted on: 18 Gru 2011, 22:04:52]

fiskeren30 pamietaj jutro truskawki ;) ;D

fiskeren30

• Gość

[Posted on: 18 Gru 2011, 22:04:52]

fiskeren30 pamietaj jutro truskawki ;) ;D

heeeej...to miało być dzisiaj :/

poloniainfo.dk

Polacy wyzyskiwani w Danii z Rzeczpospolitej 30.06.07r.

Zaczęty przez mala_z_AarhusDział Praca w Danii

Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 4975
Ostatnia wiadomość 02 Lip 2007, 09:30:51
wysłana przez mala_z_Aarhus
Polacy na emigracji

Zaczęty przez MargaretMitchellDział Hydepark

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 4397
Ostatnia wiadomość 08 Lip 2008, 08:11:15
wysłana przez vera
Polacy w Vejle

Zaczęty przez Polacy w VejleDział Esbjerg, Haderslev, Kolding ...

Odpowiedzi: 26
Wyświetleń: 51849
Ostatnia wiadomość 15 Maj 2019, 21:30:38
wysłana przez dzumbastc
Czy tacy sa Polacy rowniez w KBH

Zaczęty przez NiutekDział Hydepark

Odpowiedzi: 17
Wyświetleń: 11934
Ostatnia wiadomość 13 Sty 2013, 17:29:55
wysłana przez aisak
polacy w Århus i okolicy

Zaczęty przez aarhusNDział Århus, Aalborg ...

Odpowiedzi: 33
Wyświetleń: 55316
Ostatnia wiadomość 20 Cze 2016, 12:16:22
wysłana przez deathclaw