Ogólne > Kącik Kulinarny

Asortyment produktów spożywczych...

<< < (4/5) > >>

JAY:
Może i mleko UHT to produkt mlekopodobny, ale można je kupić w Aldi, jakby ktoś mimo wszystko chciał. Jogurtów wydaje mi sie jest duży wybór, tyle że są one sprzedawane w pojemnikach litrowych, a nie w małych kubeczkach.

lilia:
Ale największy wybór mlecznych "dziwadełek", czyli deserków, serków , jogurtów w małych kubeczkach, jest i tak w Lidl-u  :D
Szczerze mówiąc, gdy odkryłam ten sklep w naszej miejscowości i sprawdziłam asortyment.. byłam niemal "wniebowzięta" ;) ;D
I te ciasta drożdżowe..  ;)

Jomir:
Llllus chodzi o stopien przetworzenia produktu, ale bij zabij nie pamietam szczegolow.
Rzeczona podroz odbylam okolo 6 lat temu, a ze starosc nie radosc to i pamiec coraz krotsza :)
Zapamietalam jedynie, ze im mleko ma dluzsza przydatnosc do spozycia, tym gorsze. I najlepiej kupowac dostepne w Polsce mleko swieze lub to z 2-3 dniowa przydatnoscia do spozycia.

A co do dunskiego komunizmu... Im glebiej sie wdrazam w dusnki rynek tym wieksze robie oczy.
Czy wiecie, ze na przyklad Ministerstwo Zdrowia, wyznacza maksymalne zarobki aptek?
Ze decyduje o cenach lekow, marzy hurtowni!!! i aptek!!!
Ze aptek w Danii jest 340 i jest to stala liczba!!!

Slowo daje, ze im glebiej w pewne tematy wchodze, tym jestem bardziej zadziwiona.
Normalnie w Danii udalo sie to, co nie udalo sie wujkowi Leninowi  :)

[Posted on: 07 Listopad  2008, 14:19:30]
Bo Lidl jest marketem niemieckim, a w nim tylko niemiecki asortyment (z bardzo, bardzo drobnymi wyjatkami - w zakresie produktow swiezych).  Proponuje jeszcze zajrzec do Aldi, nie sprawdzalam w zakresie produktow zywnosciowych, ale jest to rowniez niemiecki kapital i w przypadku produktow niezywnosciowych ma zastosowanie ta sama regula.

mala_z_Aarhus:

--- Cytat: Mirra w 07 Lis 2008, 14:22:27 ---A co do dunskiego komunizmu... Im glebiej sie wdrazam w dusnki rynek tym wieksze robie oczy.
Czy wiecie, ze na przyklad Ministerstwo Zdrowia, wyznacza maksymalne zarobki aptek?
Ze decyduje o cenach lekow, marzy hurtowni!!! i aptek!!!
Ze aptek w Danii jest 340 i jest to stala liczba!!!

--- Koniec cytatu ---

Podobnie jest z gabinteami lekarskimi, dentystami itd.
I jeszcze ta instytucja Feriekonto....Te stracone odsetki...

Powinnismy sie cieszyc, ze Lenin nie zaczal swojej rewolucji w Danii, bo jeszcze by mu sie udalo.

Dana:
 ;D  ;D  ;D
Dobre Mała  :D
Oj, udałoby mu się  ::)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej