Ogólne > Pomoc!
Tablice na wywóz samochodu poza Danie
niulin:
Witam przeszukałem forum ale nie mogę znaleźć nic na temat tablic ex portowych z Danii do Polski.
Zamierzam kupić w Danii samochód przeznaczony tylko na ex port i ciekaw jestem czy można kupić tam tablice wywozowe lub tak zwane naklejki z ubezpieczeniem
Czy takie tablice jeśli są do kupienia to czy są ważne w Niemczech i w Polsce?
Może ktoś wie jak to wygląda.
MAXFIT:
http://www.poloniainfo.dk/forum?topic=11350.0
[Posted on: 28 Sty 2012, 18:24:39]
A teraz z mojego doswiadczenia:) udajemy sie do skata wykupujemy tablice <naklejki>100dkk/dzien,w praktyce wygląda to tak ze tablica wazna do godz 24,ja wykupowałem za 100dkk na jeden dzien,przez niemcy jedziesz bez zadnego problemu,natomiast jesli masz fart to jedziesz,ktos poruszał ten temat juz wczesniej i sytuacja w pl wygląda zupełnie inaczej auto musi miec wazne ubezpieczenie,ja dojechałem bez kontroli,udało sie.
niulin:
Te tablice naklejki mają jakieś ubezpieczenie czy nie.
A jak w końcu z tymi Niemcami można przejechać na tych tablicach czy trzeba mieć szczęście
[Posted on: 28 Sty 2012, 18:45:22]
Kolego MAXFIT w tym linku co podałeś to bardziej jest poruszony temat samochodu który jest zarejestrowany w Danii a ja chcę kupić samochód który jest już wyrejestrowany z Danii a przeznaczony na ex port.
Prawdopodobnie jest dwie możliwości tablice wywozowe lub tablice naklejki nie biorę pod uwagę lawety.
Tylko czy jest z tymi tablicami jakieś ubezpieczenie i ważność tych tablic Niemcy Polska
MAXFIT:
Znalazłem cos takiego,najlepiej udaj się do skat i zapytaj od początku do końca.
tez kilka razy jechalem na tych naklejkach i pewnie jeszcze nie raz pojade,ale...przekonasz sie w momencie gdy dojdzie do kolizji,nawet nie z twojej winy.w pl jesli trafisz na kumatego policjnta to samochod od razu na lawete.samochod nie ma przegladu i na tych tablicach nie moze sie poruszac.bede w skacie za kilka dni to zrobie skan tego co jest tam napisane dokladnie i sie wyjasni:)
[Posted on: 26 Cze 2011, 18:50:55]
http://skat.dk/skat.aspx?oId=1875482&vId=0&search=Pr%F8vem%E6rker*
czyli klopoty zaczynaja sie przy wjezdzie do pl.przez niemcy mozna jechac:)
niulin:
MAXFIT słyszałem że wjeżdżając na tablicach naklejkach do pl trzeba tylko dokupić ubezpieczenie i wszystko ok.
[Posted on: 28 Sty 2012, 21:41:05]
MAXFIT jak będziesz po wizycie w skat to wrzuć mi jakieś info na dracula298@wp.pl
[Posted on: 28 Sty 2012, 21:44:10]
A możne wykupić w Dani numery naklejki na 1 dzień dojechać do Niemiec i w Niemczech wykupić żółte tablice za 80 euro i w tedy jest wszystko ok dla policji w pl
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej