Ogólne > Pomoc!

Tablice na wywóz samochodu poza Danie

<< < (4/4)

gomez139:
Cześć.

Pozwólcie, że odgrzeje ten wątek.
Mam w planie zjechać do Polski i zabrać ze sobą mój samochód, który jest zarejestrowany obecnie w DK. Mam w planie wyrejestrować samochód i jechać na kolach do PL. Z tego co się orientuje, musze oddać obecne tablice rejestracyjne i powinienem wykupić naklejki w Skat. Z tym, że poruszanie się na naklejkach jest legalne tylko w Niemczech a nie w Polsce, bo nie mam OC, czy jakoś tak.
Czy może mi ktoś potwierdzić tą wersje albo wie w jaki sposób będę mógł się poruszać po Polsce tym samochodem zanim go zarejestruje. Wiadomo, że prze pandemie rejestracja może potrwać kilka tygodni a nie wyobrażam sobie żyć bez samochodu przez tak długi czas.

spooky:
Możesz zjechać na "naklejkach" do Polski, wykupić można na max. 7 dni, także online:
https://skat.dk/skat.aspx?oid=2234514

Napisz jakie auto, rocznik, silnik, przebieg, może załapiesz się na zwrot podatku rejestracyjnego.

Marecki990:
Dzień dobry,
Pozwolę sobie odgrzebać temat, a nie zakładać nowy.
Mamy w Danii samochód, który jest na eksport do Polski, samochód nie był rejestrowany w Danii, nie posiada duńskich dokumentów. Czy będziemy mieli opcje na wyrobienie 1/2 dyniowych tablic?
Od razu informuje, że nie interesują mnie żadne inne niż duńskie
Dziękuję i miłego weekendu

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej