Ogólne > Pomoc!

Tablice na wywóz samochodu poza Danie

<< < (2/4) > >>

robi2007:
witam, czy te tablice naklejki można wykupić  kilka dni wcześniej na konkretny dzień?
Czy jak kupię te tablice to będę miał automatycznie ubezpieczenie na czas ważności tablic? (głównie chodzi o bezproblemowy przejazd przez niemcy)
Dzięki, pozdrawiam

martuchnam:

--- Cytat: robi2007 w 27 Sie 2012, 22:40:24 ---witam, czy te tablice naklejki można wykupić  kilka dni wcześniej na konkretny dzień?
Czy jak kupię te tablice to będę miał automatycznie ubezpieczenie na czas ważności tablic? (głównie chodzi o bezproblemowy przejazd przez niemcy)
Dzięki, pozdrawiam

--- Koniec cytatu ---
tak mozesz wykupic od konkretnego dnia na max 5 dni..cena zawiera ubezpieczenie i mozesz smialo smigac do pl..robie tak co kilka miesiecy :)

robi2007:

--- Cytat: martuchnam w 28 Sie 2012, 07:23:33 ---tak mozesz wykupic od konkretnego dnia na max 5 dni..cena zawiera ubezpieczenie i mozesz smialo smigac do pl..robie tak co kilka miesiecy :)

--- Koniec cytatu ---

Dziękuję Ci za info,
będę w skacie załatwiał to już coś jestem ukierunkowany
Pozdrawiam  ;)

ps.głównie chodziło mi właśnie o niemcy bo polska to pikuś jest 8)

speedtrans:

--- Cytat: martuchnam w 28 Sie 2012, 07:23:33 ---tak mozesz wykupic od konkretnego dnia na max 5 dni..cena zawiera ubezpieczenie i mozesz smialo smigac do pl..robie tak co kilka miesiecy :)

--- Koniec cytatu ---
Legalnie wolno Tobie jechać w Danii oraz w Niemczech do granicy (w Niemczech od roku, wcześniej w Flensburgu wykupywałem niemieckie próbne blachy z żółtym lub czerwonym paskiem na tydzień 50euuro na miesiąc 100euro), w innych krajach nie wolno się poruszać na czasowych naklejkach rejestracyjnych ponieważ ubezpieczenie nie obejmuje innych krajów. Rejestracja -  naklejka z określoną datą oraz numerem w cenie 100dkr za dobe.
( Udaje Ci się do czasu a gdy  dojdzie do przykrego zdarzenia drogowego, czego nie życzę  zrobisz wielkie oczy, chociaż widziałem już duńskie auta UDEN AFGIFT z papabusewymi naklejkami poruszające się po polskich drogach nie legalnie).
Pozdrawiam.

lukashero:
jest dokladnie tak jak koledzy napisali.w niemczech legalne,w pl juz niestety nie.
dopisze jezcze ze "nielegalnie" i "export " piszemy razem.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej