poloniainfo.dk

*
Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: PORWANIE 6 MIESIĘCZNEJ MAGDY  (Przeczytany 76505 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 599
  • -Otrzymane: 1087
  • Reputacja: +154/-86
Odp: PORWANIE 6 MIESIĘCZNEJ MAGDY
« Odpowiedź #105 dnia: 22 Mar 2012, 21:54:10 »
Jedno jestem w stanie powiedziec. JA PIERDZIELE!
Fanatisme er, når man fordobler indsatsen, men har glemt målet.

JULIA1964

• Gość
« Odpowiedź #106 dnia: 22 Mar 2012, 21:58:54 »
szok  :'( :'( :'(,dobrze ze tej sprawy nie zostawili tak .to MALENSTWO miało prawo do zycia ,a nie robic sobie liste ,,jak pozbyc sie dziecka,, loteria> ruska ruletka?tym ludziom chyba rozum odebrało ,jak go mieli ::) :o :o

Offline andrejos

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 39
  • -Otrzymane: 17
  • Reputacja: +2/-3
« Odpowiedź #107 dnia: 23 Mar 2012, 00:57:19 »
Julia nie nazywaj ich ludzmi bo na to nie zasluguja za to co zrobili (zrobila). Mam troche starsza coreczke i nie moge pojac jak mozna w ogole cos takiego zrobic!!! na to wszystko poprostu brak slow,a nie moge na forum przeklinac bo tylko takimi slowami moge to opisac...

Offline RybkaWillego

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 56
  • -Otrzymane: 114
  • Reputacja: +28/-12
    • Status GG
« Odpowiedź #108 dnia: 23 Mar 2012, 10:26:34 »
 :'( :'( No brak mi słów.... Jestem w szoku. A Rutkowski jeszcze ich broni. Mówi że kartka na której zapisane było 11 powodów dla których warto się pozbyć dziecka, mogła zostać im podrzucona. No nie do pomyślenia po prostu  :o

http://wiadomosci.wp.pl/kat,18011,title,Nowe-watki-w-sprawie-smierci-Madzi-z-Sosnowca-Rutkowski-jest-zaskoczony,wid,14355468,wiadomosc.html
Za dużo mówimy o zmianie świata, a za mało świat zmieniamy. Za dużo mówimy o miłości, a za mało kochamy.

MalaCzarna

• Gość
« Odpowiedź #109 dnia: 23 Mar 2012, 13:08:46 »
Przemyślałam wszystko i NIE uwierzę w NIC dopóki nie usłyszę prawdziwych dowodów!

Dziennikarze to prawdziwe hieny ,które gotowe są zniszczyć każdego aby znaleźć sensację!

Mam z nimi przykre doświadczenie...
Wieele lat temu z ramienia pewnej organizacji pomagającej ciężko chorym dzieciom i ich rodzinom, w której działałam wystąpiłam w programie tv . Miałam przedstawić ich/rodzin codzienne,trudne życie.
Spotkałam się z reżyserem programu i zaczęłam opowiadać o różnych sytuacjach począwszy od leków poprzez zabiegi ,
walkę o pieniądze na leki,szkołę ,przyjaźnie,miłości itd itp.
W pewnym zdaniu nieopatrznie powiedziałam o konflikcie nauczycielki z jedną z matek chorego ,co szybko zresztą wyjaśniono i nieporozumienie zażegnano.     

Iiii tu się zaczęło...reżyser programu stwierdził ,że to było prześladowanie dziecka z powodu choroby i powinnam o tym opowiedzieć dla dobra innych dzieci. :o
Tytuł odcinka natychmiast miał być zmieniony !  :o
Dłuuugo im tłumaczyłam iż to nie prawda,a taki sposób działania bardziej zaszkodzi dzieciom niż pomoże.
W końcu twardo postawiłam sprawę ,podpiszę umowę jeśli w umowie znajdą się pytania jakie zostaną mi zadane ,a oni zobowiążą pisemnie do przestrzegania umowy i inne pytania nie zostaną zadane oprócz tych ustalonych.
Ostatecznie po długich i ciężkich negocjacjach zgodzili się!
Reżyser pod nosem mruczał ,że to będzie nudny odcinek i niczym nie będą różnić się od innych stacji tv... bla bla bla

Chcieli aby wystąpiły dzieci .Nasz psycholog odpowiedział ,dorośli -tak ,dzieci -nie.
Ale pomimo to pewni rodzice zdecydowali się na przyjazd z 9 letnim synem.
Chłopak cierpiał na ciężką chorobę serca.Zaznaczono ,że nie wolno mu zadawać drastycznych pytań.

W czasie programu prowadząca zadała dziecku pytanie : Czy boisz się śmierci?

Ktoś z publiki oskarżył rodziców że decydują się na dzieci z egoizmu ,skazując je na przedwczesną śmierć.
Baaardzo spodobało się to prowadzącym.Nikt nie zwracał uwagi na obecność chłopca ,nikogo nie obchodziło jak ta rodzina będzie funkcjonowała w swoim środowisku po wyemitowaniu programu.
Liczył się efekt i ten dreszczyk podnoszący oglądalność. >:( :'(
echh...Jęknęłam w duchu i ruszyłam z pomocą zrozpaczonym rodzicom.

Mnie oczywiście zadano pytania o prześladowania nieuleczalnie chorych w szkole... :o :o :o :o   
Niestety nie udało się zrobić z dzieci ‘’ofiar prześladowań ‘’.

NIE bronię nikogo w sprawie śmierci małej Madzi ,chcę tylko pokazać,
że dziennikarze zrobią wszystko ,dosłownie wszystko ,aby mieć szybciej informacje ,lepsze od innych stacji tv...zniszczą ,zgnębią,zabiją psychicznie aby dostać swoje...są niemalże całkowicie bezkarni i to ich rozzuchwala.   >:(
Z tego powodu ja jestem ostrożna w przyjmowaniu info.
« Ostatnia zmiana: 23 Mar 2012, 13:19:59 wysłana przez MalaCzarna »

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #110 dnia: 23 Mar 2012, 13:37:02 »
Zgadzam sie z Toba, ale niestety prokuratura musi dzialac odpowiedzialnie. Jakis artykul Faktu nie ma dla mnie znaczenia.
Jednak program TVN, zaczyna budzic watpliwosci. Wystapienie prukratury... porusza i chyba nie pozsstawia zludzen. Straszne to co zostalo powiedziane.

MalaCzarna

• Gość
« Odpowiedź #111 dnia: 23 Mar 2012, 13:47:36 »
Jomir ja odnoszę się do tych wczorajszych nieoficjalnych niby przecieków niby coś...
Jeśli jest/są winni OK niech poniesie/poniosą karę,ale manipulowaniu faktami których prokuratura nie podała mówię -nie.

A co będzie jeśli to są nieprawdziwe informacje ?
Kto z nas chce aby zarzucano mu coś czego nie zrobił ?

Kurcza aż boję się pomyśleć ,to może doprowadzić do kolejnej tragedii...

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #111 dnia: 23 Mar 2012, 13:47:36 »

inna

• Gość
« Odpowiedź #113 dnia: 23 Mar 2012, 18:14:43 »
Na tvn jest konferencja z tymi czubkami. Ale z niego qwa cwaniak.

nutka53

• Gość
« Odpowiedź #114 dnia: 23 Mar 2012, 19:26:37 »
dla mnie to wszystko to szok,,,,myslalam ze wszystko juz w zyciu widzialam i ze nic mnie wiecej nie zaskoczy a tu prosze ,nie wiem tylko co to bedzie: media czy rodzice Madzi.ale tez dziwne mi sie wydaje z ta cala konferencja bo niby prokutatura podaje takie obciazajace dowody -to dlaczego rodzice nie sa aresztowani .mi sie zdaje ze normalnie powinni ich aresztowac a nie najpierw przedstawiac takie straszne dowody i na co czekaja? -slowo daje ze nic nie rozumiem,,,ale jak was czytam to widze ze tez nie wiecie o co tu chodzi

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #115 dnia: 23 Mar 2012, 19:45:01 »
Nutko, mysle dokladnie tak samo. Jezeli maja dowody, to czemu nie aresztuja. Dlatego, mimo ze jestem w szoku to jeszcze nie oceniam. Jak sie dobrze wsluchac, wczytac, to faktycznie nikt nic nie mowi pewnego, a anonimowe zrodla.... heh... poczekajmy co z tego wyniknie...

MalaCzarna

• Gość
« Odpowiedź #116 dnia: 23 Mar 2012, 19:54:36 »
Jak oni oceniają w prokuraturze dostęp do ściśle tajnych informacji,których przedstawienie przedwcześnie może zaszkodzić śledztwu ?

Wycieki z prokuratury są przestępstwem !!!

I komu oni przekazali pod stołem informacje ? Hmm... dziennikarzowi aferzyście M . Pietraszewskiemu ,który ma prywatnie na pieńku z p.Rutkowskim ?

Czy prokuratura robi sobie proces przy użyciu kamer ?Czy nie powinni stać na straży prawa ?Co oni wyprawiają ?

JULIA1964

• Gość
« Odpowiedź #117 dnia: 23 Mar 2012, 20:36:42 »
Zaraz zwymiotuje .z jednym nie mam watpliwosci to sie dzieje w Polsce :( :o ::)

Offline vordingborg

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 77
  • -Otrzymane: 550
  • Reputacja: +58/-30
« Odpowiedź #118 dnia: 23 Mar 2012, 21:04:43 »
No o Rutkowskim też należy wspomnieć bo przecież gdyby nie on to nasza milicja nadal szukała by dziecka. http://www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/572295,Krzysztof-Rutkowski-skazany-na-25-roku-wiezienia  dzisiaj docenili bohatera..

Offline vordingborg

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 77
  • -Otrzymane: 550
  • Reputacja: +58/-30

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #119 dnia: 23 Mar 2012, 21:09:24 »

Koleżanka, Kolega dla 8 miesiecznej dziewczynki, Horsens

Zaczęty przez artur.wp.plDział Rodzina ...

Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 5620
Ostatnia wiadomość 16 Cze 2016, 15:27:24
wysłana przez artur.wp.pl