poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: PORWANIE 6 MIESIĘCZNEJ MAGDY  (Przeczytany 75573 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

PRZYJACIEL

• Gość
Odp: PORWANIE 6 MIESIĘCZNEJ MAGDY
« Odpowiedź #120 dnia: 04 Kwi 2012, 16:15:25 »
No to KATARZYNA znikneła dzisiaj z mieszkania w łodzi .nowe wiadomosci na WP

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 599
  • -Otrzymane: 1087
  • Reputacja: +154/-86
« Odpowiedź #121 dnia: 07 Kwi 2012, 23:51:07 »
Naprawde jestem baaardzo ciekawa jaka jest prawda...
Fanatisme er, når man fordobler indsatsen, men har glemt målet.

Offline Edytam

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 2
  • -Otrzymane: 9
  • Reputacja: +0/-1
« Odpowiedź #122 dnia: 28 Kwi 2012, 21:32:50 »
A ja nie jestem ciekawa. Uważam, że jak już Polska zaczęła tą sprawę śledzić, to się przyzwyczajono, więc dziennikarze mnożą wywiady. Po co? Niech sędzia, który pozna sprawę najlepiej, zajmie się tym, czy ona winna, czy nie. Osobiście wolałabym, by w temacie porzucanych/zabijanych/abortowanych dzieci robiono coś bardziej konkretnego. Wolałabym badania satysyczne określające powody, dla kórych setki dzieci rocznie w Polsce umiera/jest zabiajanych. Chciałabym, by ludzie odpowiedzialni za to pośrednio, politycy, zaczęli działać. By wiedza o życiu seksualnym była dla młodych wkraczających w dorosłość tak powszechna, jak wiedza o ruchu drogowym. Środki antykoncepcyjne dostępne, wsparcie dla młodych matek realne. Informacja o prawach kobiet dostępna już najmłodszym kobietkom, a kobiety w Polsce przestały być zastraszone, gnębione, poniżane. By odzyskały godność, przesały się bać. A wtedy możemy śledzić,  o ile i w jakim tempie pobicia/zabicia dzieci i ich matek spadają.
Robienie takiego szumu wokół tej jednej kobiety odwraca uwagę od całej masy tragedii dziecięcych, które dzieją się codziennie, a o których nikt nie mówi. To tak, jakby taka sprawa zdarzyła się po raz pierwszy, podczas gdy po raz pierwszy narobiono tyle hałasu. A dzieci w samej Polsce są porzucane od dziesiątek lat. Ponoć, jak mówią statystyki, od czasów "okienek nadziei" liczba takich "nieszczęśliwych wypadków" zmalała.

MalaCzarna

• Gość

Offline Edytam

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 2
  • -Otrzymane: 9
  • Reputacja: +0/-1
« Odpowiedź #124 dnia: 29 Kwi 2012, 12:25:34 »
Dobry tekst. Zgadzam się z tym, że ludzie zachowują się różnie w stresie, że może i ja bym wtedy poszła na zakupy albo do kina. I też wierzę, że zacznie się w PL patrzeć na kobiety trochę inaczej, głębiej. Bo kobiety rzeczywiście są powikłane w relacjach rodzinnych, czasem tak bardzo, że nie mają siły zająć się dostatecznie dzieckiem. A już na pewno bronić się....

jens

• Gość
« Odpowiedź #125 dnia: 26 Maj 2012, 10:10:47 »
no celebrytka gora ,wydali juz ksiazke ,ciekawe co jeszcze osiagnie ,pewnie film A MOZE HOLLYWOOD,A GDZIE PROCES? TO CI DOPabuse

MalaCzarna

• Gość
« Odpowiedź #126 dnia: 28 Maj 2012, 11:21:15 »

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #126 dnia: 28 Maj 2012, 11:21:15 »

PRZYJACIEL

• Gość
« Odpowiedź #127 dnia: 08 Sty 2013, 21:53:52 »
i CELEBRTKA KASIA DOCZEKALA SIE AKTU  OSKARZENIA.Dzis poali do wiadomosci ze jednak ta szuja zamordowala to malenstwo .zeby odniesc zamierzony cel zdjela 6miesiecznej Madzi kurteczke  i rzucila malenstwem.malenstwo nie umarło od razu wiec zaczeła dusic.po 4 minutach malenstwo umarlo.SZOK !!!W lutym rozpocznie sie proces.KARA SMIERCI POWINNA YC DLA TAKIEJ BESTII

Offline lonewolf

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 142
  • -Otrzymane: 188
  • Reputacja: +14/-2
  • ..Człowiek bez Boga jest jak ryba bez roweru..
« Odpowiedź #128 dnia: 08 Sty 2013, 23:22:08 »
I tu sie z Toba zgadzam Przyjaciel...wszyscy tacy humanitarni, jakis Rutkowski...cyrki..lans na potege...a okazalo sie , ze laska to niezle ziolko i powinni ja odjebac na samym poczatku.
Sam nie wiem jak mozna bylo sie podniecac w tej sprawie w polsce i jeszcze jej bronic.
Wielu ludzi nie moze zalozyc rodziny , ma problemy z plodnoscia a dzieci chca miec sam znam takich ktorzy walczyli o to jeszcze w polsce wiele lat i w koncu udalo im sie zaadoptowac...lepszych rodzicow nie widzialem wierz mi...
Dla jednych to szczescie a dla innych zbedny balast..nie rozumiem co kieruje takimi osobami aby targnac sie na zycie , ktore sami dali...
Ale narod na maksa katolicki....
Motto- "Dyskusja z wierzącym nie ma sensu tak jak gra w szachy z gołębiem. Nieważne jak dobry jesteś to gołąb przewróci figury, nasra na planszę i będzie się puszył jakby wygrał."

PRZYJACIEL

• Gość
« Odpowiedź #129 dnia: 09 Sty 2013, 00:10:03 »
Ta szmata zrobila to z 3 FACETAMI.jej ojciec jest tez w to zamieszany i jest aresztowany .Celebrytka jescze o takiej francy film beda krecic a ma zagrac te szmate Katarzyna Cichopek.I tu jest blad.TAKIE. OS POWINNO BYC TEPIONE A NIE ROZPOWSZECHNIANE.ŁEB BYM JEJ URWALA.Jak przejzysz wszystkie posty od poczatku pisalam ze to sucysko zabilo to biedne dziecie.Nawet jak podali ta swoja smieszna ekspertyze to i tak mowilam ze nie wierze.ZAMYKAJA LUDZI ZA DLUGI ZA DRO NE ZLODZIEJSTWA A TAKA GNIDA KARIERE ZACZYNALA ROBIC.GDZIE ROZUM .TAKIE MAMY PRAWO CHORE W POLSCE.

Offline waruiny

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 189
  • -Otrzymane: 124
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #130 dnia: 03 Wrz 2013, 14:26:19 »
Jest finał tej sprawy.

"Ka­ta­rzy­na W. jest winna za­bój­stwa swo­jej pół­rocz­nej córki Magdy oraz spro­wa­dza­nia śledz­twa na fał­szy­we tory - orzekł Sąd Okrę­go­wy w Ka­to­wi­cach. Ko­bie­ta zo­sta­ła ska­za­na na karę łącz­ną 25 lat wię­zie­nia. Tra­ge­dia ro­ze­gra­ła się w stycz­niu 2012 roku w So­snow­cu. Wyrok jest nie­pra­wo­moc­ny. Sąd za­li­czył okres tym­cza­so­we­go aresz­to­wa­nia Ka­ta­rzy­ny W. na po­czet wy­mie­rzo­nej jej kary. 23-lat­ka bę­dzie mogła ubie­gać się o wa­run­ko­we wcze­śniej­sze zwol­nie­nie po 15 la­tach. Ko­bie­ta ma także po­kryć ponad 100 ty­się­cy zło­tych kosz­tów są­do­wych."
Ojciec nie został oskarżony. Rutkowski ponownie wypłyną medialnie dzięki tej sprawie.

Pytam z ciekawości, ile lat dostała by w Danii za zabójstwo oraz wprowadzenie w błąd całego społeczeństwa ?

myszka0807

• Gość
« Odpowiedź #131 dnia: 03 Wrz 2013, 15:29:08 »
Nie mam tatuazy ale wyrok mi ke rozwalil.nic nie zwrociu zycia dziecku.Szok tak wodzila wszystkimi za nos .Tak manipulowala wszystkimi a oni od poczatku suki nie potrafili zamknac tylko celebrytka pstrykala sobie fotki w bikini na koniu.no kuzwa gdzie polskie prawo???ksiazki o niej no jaki gnat o takim polkurwie czytac .mi by grosza bylo szkoda wydac .a jescze film ma byc o tym potworze.maly wyrok bardzo maly .ona naprawde ma taaaak nasrane pod garem bo te jej usmieszki w sadzie to mnie do szalu doprowadzaly .powinni jej wszystkie narzady usunac by wiecej dzieci nie miala .Czy to by bylo dozywocie czy 25 lat tak jak dostala to i tak malo.w takich przypadkach jak ktos komus zycie odbierze powinni przywrocic KARE SMIERCI

Offline farvela

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 38
  • -Otrzymane: 98
  • Reputacja: +6/-0
« Odpowiedź #132 dnia: 03 Wrz 2013, 15:58:00 »
Ja to nie mogę przeżyć tego jak media z tej kobiety zrobiły celebrytke. Druga sprawa jak to możliwe ze to trwało tyle czasu? Po 1,5 roku dopabuse wyrok. W tym czasie mogła 100 razy wyjechać za granice i tyle by jej szukali. Polskie prawo, porażka totalna. 25 lat? To jej sukces. Bo oczywistym wydawało się dożywocie. No ale cóż. Wyjdzie po 15 latach.

myszka0807

• Gość
« Odpowiedź #133 dnia: 03 Wrz 2013, 18:38:02 »
Jej obronca juz zapowiedzial apelacje .Wiec wszystko moze sie stac!!!

Offline Mrozik

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 10
  • Reputacja: +5/-1
« Odpowiedź #134 dnia: 03 Wrz 2013, 21:28:19 »
Dla mnie ten wyrok to jakas parodia.Co ona musialaby zrobic ,zeby dostac dozywocie.Mam nadzieje ze jak trafi do kryminalu to ja tam pod cela dojada tak,ze jej sie odechce zyc.

Jebniesz policjanta z kopa na stadionie dostaniesz 10 lat a zabijesz swoje 6 miesieczne dziecko dostaniesz tylko 15 lat wiecej-parodia !!!!!!!!!!

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #134 dnia: 03 Wrz 2013, 21:28:19 »

Koleżanka, Kolega dla 8 miesiecznej dziewczynki, Horsens

Zaczęty przez artur.wp.plDział Rodzina ...

Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 5462
Ostatnia wiadomość 16 Cze 2016, 15:27:24
wysłana przez artur.wp.pl