poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: PORWANIE 6 MIESIĘCZNEJ MAGDY  (Przeczytany 75557 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 2333
  • -Otrzymane: 626
  • Reputacja: +10/-5
Odp: PORWANIE 6 MIESIĘCZNEJ MAGDY
« Odpowiedź #165 dnia: 07 Wrz 2013, 12:48:34 »
Witam :)

Również jestem za karą śmierci. Jak dla mnie ma ona pozytywy a w ogóle nie ma negatywów.
Przeludnienie w więzieniach zniknie i co niektórzy ludzie zaczną myśleć zanim coś zrobią.
Jak dla mnie śmierć za śmierć :)
Kodeks Hammurabiego się kłania.
Chyba nie chcialabym Cie za sasiadke.... ;)
"Bądź uroczy dla swoich wrogów – nic ich bardziej nie złości.... :)))"

Offline psychopata

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 42
  • -Otrzymane: 211
  • Reputacja: +5/-2
« Odpowiedź #166 dnia: 07 Wrz 2013, 13:21:05 »
PSYCHO  tu chodzi oto zeby za takie morderstawa byla ta kara smierci.NIE JAK WYPADEK SAMOCHODOWY TYLKO ZA ODEBRANIE KOMUS ZYCIA.
I odbieraniem zycia mordercy przywrocisz zycie jego ofierze?
Zabojstwa dzieci sa wstrzasajace, ja sie zgadzam, ale jesli dobrze rozumiem system prawny panstw cywilizowanych, chodzi o ukaranie sprawcy, nie o zemste. Kara smierci jest zemsta.
Znasz taka piosenkarke, Eleni? Jej jedyna corka zostala zamordowana przez swojego chlopaka. Eleni mu wybaczyla, takich przykladow jest sporo. Ja oczywiscie nie wiem, jak ja bym sie zachowal, teoretyzowac na ten temat jest bez sensu, ale panstwo, ktore zabija swoich obywateli, nie jest panstwem, w jakim chcialbym zyc.
Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
Hare seks, hare seks, seks, seks, hare, hare
Hare muza, hare muza, muza, muza, hare hare
Hare siec, hare siec, piwo, seks, muza, hare ;)

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1153
  • -Otrzymane: 728
  • Reputacja: +1/-0
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #167 dnia: 07 Wrz 2013, 14:37:34 »
Zabojstwa dzieci sa wstrzasajace, ja sie zgadzam, ale jesli dobrze rozumiem system prawny panstw cywilizowanych, chodzi o ukaranie sprawcy, nie o zemste. Kara smierci jest zemsta.
Znasz taka piosenkarke, Eleni? Jej jedyna corka zostala zamordowana przez swojego chlopaka. Eleni mu wybaczyla, takich przykladow jest sporo. Ja oczywiscie nie wiem, jak ja bym sie zachowal, teoretyzowac na ten temat jest bez sensu, ale panstwo, ktore zabija swoich obywateli, nie jest panstwem, w jakim chcialbym zyc.

Nie jak ofierze mozna przywrocic zycie, jak juz nie zyje???
Za to mozna spowodowac aby sprawca spotkal sie ze swoja ofiara i spojrzal jej prosto w oczy, a moze przeprosil??? No i jak to zrobic???? Psycho???

myszka0807

• Gość
« Odpowiedź #168 dnia: 07 Wrz 2013, 14:40:21 »
Chyba nie chcialabym Cie za sasiadke.... ;)
aneczce chodzilo chyba ze ta kara smierci ma pozytywy

myszka0807

• Gość
« Odpowiedź #169 dnia: 07 Wrz 2013, 14:49:43 »
nie wiem ale zrozumiec cie nie moge .nie chodzi oto czy komus zamordowanemu zycie przywroci kara smierci zbrodniarza no chyba w takie bajki nie wierzysz.czemu jezeli morderca ma decydowac o czyims zyciu czemu prawo nie moze decydowac o jego zyciu !?!?piszesz o cywilizowanym swiecie ALE I W CYWILIZOWANYM SWIECIE POWINNI ZYC CYWILIZOWANI LUDZIE .Masz dzieci?przepraszam ze ci zadaje takie osobiste pytanie !moze nie odpowiadaj ale pomysl .powiem ci baaardzo szczerze ja mam dwojke i nie daj bog zeby ich ojciec zabil ktores z nich to zyjac w TAKIM SYSTEMIE JAKIM ZYJEMY SAMA BYM MU ODEBRALA ZYCIE ZA CZYN JAKIEGO DOPUSCIL BY SIE .bo zadawala bym sobie sprawe ze taka menda wyjdzie za jakies 15 czy 25 lat i moze mnie zaszlachtowac a nawet za to ze oddycham.przeciez dziecko ma matke i ojca .nie jest niczyja wlasnoscia to nie jest telefonik ze mozna powiedziec , moje ,,wiec czemu taka MENDA JAK TA MOREDRCZYNI KASIA SAMA ZADECYDOWALA O LOSIE ICH DZIECKA .nie chciala malenstwa trzeba bylo zostawic ojcu dziadkom .i mogla isc i smakowac zycia.wybaczenie czy raczej pogodzenie sie z tym ze utraciles dziecko?

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1104
  • -Otrzymane: 715
  • Reputacja: +48/-71
« Odpowiedź #170 dnia: 07 Wrz 2013, 15:34:49 »
Skoro juz zadajemy osobiste pytania, to zwolennikom kary śmierci tez zadam kilka osobistych. I nie musicie mi odpowiadać, wystarczy, ze szczerze , uczciwie odpowiecie sami sobie.
Ponieważ moje "rozważania" mają raczej charakter emocjonalny, etyczny i moralny, nie prawny, tak tez do nich podejdźcie  :).

Po pierwsze- kto z Was chciałby wykonywać zawód kata ? Nie "rozszarpałabym sukę gołymi rękami za to, co zrobiła temu maleństwu", tylko z zimną krwią, w majestacie prawa, wykonywac , powiedzmy, kilkadziesiąt egzekucji rocznie. Tak "własnoręcznie" .
Kto z was byłby do tego zdolny? I nie piszcie mi, że wy nie musicie, że "państwo", że "znaleźliby się ludzie". Pytam o Was, o Wasze emocje i wartości moralne.

Po drugie- skoro "więzienia przepełnione, nie stac nas  itd", dlaczego akurat morderców "wyrózniać". Zwolennikom Kodeksu Hammurabiego pod rozwagę - zamiast kosztownych więzień dla drobnych złodziejaszków (no, bo niby dlaczego my, czyli państwo, mamy płacić za ich utrzymanie ), szybka i "skuteczna " "operacja " obcięcia łapki, co po cudze sięgała.Tanio , a jak efektywnie, nie ?
" Polak gorszego sortu"

myszka0807

• Gość
« Odpowiedź #171 dnia: 07 Wrz 2013, 16:24:22 »
Po co zara łeb ucinac .ZASTRZYK SMIERCI I PO KRZYKU.ŁAPY OBCINAC I TAKI JEST JUZ WIDOKIEM ODSTRASZAJACYM DLA NASTEPCOW.jednego nie potrafie sobie wytlumaczyc (zapewne jestem ograniczona)czy ,,zimna suka,,co pozbawia z wielkim zaplanowaniem swoje dziecko zycia moze to zrobic dla swojej wygody ???czy nie prosciej jej bylo pozostawic to dziecko ojcu czy dziadkom?kto jej dal prawo DECYDENTA???a czemu my panstwo mamy takie ,,suki,,utrzymywac ???czemu one ,,suki,,maja miec coodziennie posilek a czlowiek ktory zyje na wolnosci musi go zdobywac ???i chyba na tym polega moje ograniczenie myslenia i pogodzenia sie z tym ze ktos moze wobec bezbronnego dziecka a dorosly nie moze nic wobec zabojcow.bo jeszcze kupa czasu na procesy bo jescze kupa pieniedzy na sledztwa na sprawy .a ta sobie w karolka leciala i usmiechy do kamer robila .zadrwienie z ludzi zadrwienie z zycia malenstwa ona JEDEN PEPEK SWIATA i jeszcze litowac sie nad taka

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #171 dnia: 07 Wrz 2013, 16:24:22 »

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1104
  • -Otrzymane: 715
  • Reputacja: +48/-71
« Odpowiedź #172 dnia: 07 Wrz 2013, 17:09:13 »
Myszko, ale wyjaśnijmy sobie jedno- nikt tu się nad Waśniewska nie lituje.
Ale czy żądając dla niej kary smierci, nie zachowujemy się identycznie jak ona ?????
"pozbyc się chwasta " ?
No, ona tez "się pozbyła ", nie ?

Ja się nad nią nie lituję absolutnie. Ale w zyciu nie zniżyłabym się do jej poziomu i nie pozbawiła jej zycia, bo jest dla mnie "niewygodna i kosztuje" .
" Polak gorszego sortu"

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1153
  • -Otrzymane: 728
  • Reputacja: +1/-0
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #173 dnia: 07 Wrz 2013, 17:37:52 »
Myszko, ale wyjaśnijmy sobie jedno- nikt tu się nad Waśniewska nie lituje.
Ale czy żądając dla niej kary smierci, nie zachowujemy się identycznie jak ona ?????
"pozbyc się chwasta " ?
No, ona tez "się pozbyła ", nie ?

Ja się nad nią nie lituję absolutnie. Ale w zyciu nie zniżyłabym się do jej poziomu i nie pozbawiła jej zycia, bo jest dla mnie "niewygodna i kosztuje" .

Wiec droga HB z duza doza prawdopodobienstwa, pani o ktorej tu mowa, bedac wdzieczna dla Ciebie, dazylaby aby pozbawic zycia Ciebie. Nauczona doswiadczeniem obecnym, moze udaloby sie jej o wiele pokretniej to zrobic, a wiecej niz pewne, ze staralaby sie to tym razem zreczniej i dokladnie zatuszowac.

myszka0807

• Gość
« Odpowiedź #174 dnia: 07 Wrz 2013, 18:30:28 »
BETI JA WIEM JA WSZYSTKO ROZUMIE .mam zrozumienie do KURESTWA ,DZWIADOSTWA ,DO ZDRAD DO NARKOTYKOW ALE NIE DO ZLODZIEJSTWA I MORDERSTWA.MOZE I FILM NASTEPNY BY NAKRECILI JAK TAKA PLUSKWA ZNOW COS ODWALI .

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 2333
  • -Otrzymane: 626
  • Reputacja: +10/-5
« Odpowiedź #175 dnia: 08 Wrz 2013, 08:10:14 »
Ja mysle , ze latwo jest tu sobie teoretyzowac i rozstrzasac, gdy sprawa osobiscie nas nie dotyczy. Pewnie inaczej bylo by w sytuacji, gdyby to nasze dziecko lub ktos z najblizszych zostal zabity/zamordowany... Niejedno z nas diametralnie zmieniloby zdanie na temat kary smierci...

Punkt widzenia zalezy chyba jednak od miejsca siedzenia...
"Bądź uroczy dla swoich wrogów – nic ich bardziej nie złości.... :)))"

Offline psychopata

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #176 dnia: 08 Wrz 2013, 11:24:43 »
Masz dzieci?przepraszam ze ci zadaje takie osobiste pytanie !moze nie odpowiadaj ale pomysl .powiem ci baaardzo szczerze ja mam dwojke i nie daj bog zeby ich ojciec zabil ktores z nich to zyjac w TAKIM SYSTEMIE JAKIM ZYJEMY SAMA BYM MU ODEBRALA ZYCIE ZA CZYN JAKIEGO DOPUSCIL BY SIE.
Pisalem przeciez, ze nie wiem, jak ja bym sie zachowal, mozliwe, ze tak jak Ty. Tyle ze o ile morderstwo w afekcie mozna po ludzku zrozumiec, o tyle kara smierci jest zimna, bezlitosna egzekucja. Bogu dziekuje, ze sie rozwinelismy na tyle, ze jest ona reliktem przeszlosci w wiekszosci krajow.
Cytuj (zaznaczone)
ŁAPY OBCINAC I TAKI JEST JUZ WIDOKIEM ODSTRASZAJACYM DLA NASTEPCOW.
Tys sie powinna do Iranu przeniesc -- i obcinaja rece, i maja kare smierci, i publiczne egzekucje na stadionach dla zadnej krwi gawiedzi  :-\

Offline psychopata

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #177 dnia: 08 Wrz 2013, 11:26:56 »
Nie jak ofierze mozna przywrocic zycie, jak juz nie zyje???
No wlasnie, dlatego nie ma mowy o karze, to zwykla zemsta.
Cytuj (zaznaczone)
Za to mozna spowodowac aby sprawca spotkal sie ze swoja ofiara i spojrzal jej prosto w oczy, a moze przeprosil??? No i jak to zrobic???? Psycho???
No ofierze to raczej nie moze, moze rodzinie, z tym, ze blednie zakladasz, ze po pierwsze, kazda rodzina chcialaby, po drugie, ze kazdy morderca zaluje.

myszka0807

• Gość
« Odpowiedź #178 dnia: 08 Wrz 2013, 11:50:50 »
Pisalem przeciez, ze nie wiem, jak ja bym sie zachowal, mozliwe, ze tak jak Ty. Tyle ze o ile morderstwo w afekcie mozna po ludzku zrozumiec, o tyle kara smierci jest zimna, bezlitosna egzekucja. Bogu dziekuje, ze sie rozwinelismy na tyle, ze jest ona reliktem przeszlosci w wiekszosci krajow.Tys sie powinna do Iranu przeniesc -- i obcinaja rece, i maja kare smierci, i publiczne egzekucje na stadionach dla zadnej krwi gawiedzi  :-\
a czy uwazasz ze ktos powinien krasc rzeczy co nie sa jego?jezeli tak no to ok .Ja uwazam ze jak cos nie jest moje to tego nie ruszam .PRZENIESC SIE DO  IRANU ?tu walnoles w 10.moze tacy jak ty bedac w Iranie zmieniliby zdanie .Psycho doprawdy ja mam takie zdanie na ten temat a ty usilnie probujesz mnie uswiadomic ze powinnam zmienic zdanie nawet Iran w to wmieszales.ja przewaznie koncze takie dyskusje ze ,,SZANUJE TWOJE ZDANIE ALE USZANUJ MOJE ,,i chyba na twoje szczescie zyjemy w takim systemie jak ty popierasz .bo coz by sie z toba dzialo gdybys przeniosl sie do mojego wymarzonego systemu.

Offline psychopata

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #179 dnia: 08 Wrz 2013, 13:51:04 »
a czy uwazasz ze ktos powinien krasc rzeczy co nie sa jego?
Z czego to wyczytalas?

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #179 dnia: 08 Wrz 2013, 13:51:04 »

Koleżanka, Kolega dla 8 miesiecznej dziewczynki, Horsens

Zaczęty przez artur.wp.plDział Rodzina ...

Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 5462
Ostatnia wiadomość 16 Cze 2016, 15:27:24
wysłana przez artur.wp.pl