Witam serdecznie,
Przykro mi ale dopabuse teraz mogę na chwilę siąść i przeczytać i odpisać.
Aisak piszesz że nie chciałabyś być moją sąsiadką - no przykro mi że mam inne poglądy jak Ty i tylko dlatego aż tak bym Ci przeszkadzała jako sąsiadka.
Psychopata - takie jest moje zdanie i tego nie zmienię. Jestem za karą śmierci i osobiście znam ludzi którzy mogliby takową funkcję hm ... kata wykonywać. Więzienia zapewne nie byłyby takie przeludnione uwierz - wiem co piszę. I nie opieram się na artykułach czy innych duperelach z internetu.
Jeśli chodzi o uśmieszek na końcu mojego zdania który tak Ci się rzucił w oczy to płakać nie mam zamiaru tym bardziej że pisząc "śmierć za śmierć" pisałam to z pełną odpowiedzialnością.
Dlaczego matka wychowująca całe życie dziecko, w pełni oddająca się swojemu maluchowi gdzie później jakiś zwyrodnialec gwałci i zabije jej dziecko ma usłyszeć w sądzie że takowy zbrodniarz dostaje 15 lat??
Następnie siedzi w celi z innymi psycholami gdzie uczy się od nich i na ich przykładach różnych ciekawych rzeczy wychodząc popełnia to samo. No proszę Cię ! Gdyby za pierwszym razem dostał kulę w łeb drugi raz nie zabiłby innej młodej osoby.
Siedzą w więzieniach mają :
- opiekę medyczną - za nasze pieniądze,
- jedzenie - za nasze pieniądze,
- ubrania - za nasze pieniądze,
- środki higieniczne - za nasze pieniądze,
- książki itp. - za nasze pieniądze,
i tak bym mogła bez końca układać litanię.
Zyskałoby na tym i państwo i obywatele
Ludzie po 25 latach bycia w więzieniu nie potrafią później żyć w normalnych realiach. Po wyjściu z więzienia życie staje im do góry nogami, nie potrafią się odnaleźć i żyć samodzielnie.
I nie piszcie o systemie. System jest gówno wart kiedy człowiek zawodzi.
Oczywiście większość z Was się ze mną nie zgodzi ale po to jest to forum żeby każdy mógł się wypowiedzieć.