poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Dunski partner wyrzucil mnie z domu z dzieckiem  (Przeczytany 161991 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

JULIA1964

• Gość
Odp: Dunski partner wyrzucil mnie z domu z dzieckiem
« Odpowiedź #75 dnia: 03 Lut 2012, 16:34:46 »
Od dluzszego czasu sobie czytam rozne wypowiedzi Julii i jej podobnych. I tak sie zastanwiam... Toz to chodzace idealy i wzory moralnosci, co to nigdy w zyciu bledow nie popelnily...
nie myl rozsadku z moralnoscia ,ma na głowie dziecko .kazdy tylko jaka ona biedna a dunczyk jaki ku..s bo ja wykiwał .egoisci nikt nie pisze o dziecku .chłopak narazony na zmiany bo szukac bedzie nadal faceta .daj na luz ,bo az rece sie trzesa ,jak sie czyta ,chociaz napisz cos co dziecko przezywa .moze by mialo lepiej u ojca w Polsce.bo miał by stabilnosc. popelnia sie bledy ale jesli chodzi o moja pojedyncza osobe ,jezeli chodzi o moje dzieci to p[rzemysle to 5 RAZY
« Ostatnia zmiana: 03 Lut 2012, 16:46:05 wysłana przez JULIA1964 »

Offline adriana1983

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 1
  • Reputacja: +13/-27
« Odpowiedź #76 dnia: 03 Lut 2012, 16:57:50 »
Julia1964 a tak z ciekawosci polak twoj maz czy dun? bo takie mam wrazenie, ze pietnujesz tu te naiwne polki z problemami, z nudow w domku, jakby sobie byly same winne swoich problemow. Kazdy mysli o dzieciach. Myslisz, ze ona o synu nie myslala przyjezdzac do DK i, i ze teraz nie mysli, z czego beda jesc , gdzie mieszkac itp.Ja sadze, ze wlasnie dlatego ona mysli o dziecku skoro zwrocila sie o pomoc na forum. Moze ty jeszcze nie mialas rozwodu w zyciu, nie wiesz jak to jest, miec poprostu milosnego pecha, ja sadze, ze ona chciala stworzyc lepsze warunki bytowe dla syna i siebie miec lepsza przyszlosc. Bo co jest w Polsce zastanawialas sie? Wiesz chociaz jak ciezko jest w Polsce o prace o zycie i walke by mie co do garnka wlozyc, i czy starczy pieniedzy na rachunki i do pirewszego? A moze stracilas kontakt z rzeczywistoscia w tej DK, bo przyzwyczailas sie do dobrobytu tutaj. Troche empati do ludzi.

JULIA1964

• Gość
« Odpowiedź #77 dnia: 03 Lut 2012, 17:07:33 »
Julia1964 a tak z ciekawosci polak twoj maz czy dun? bo takie mam wrazenie, ze pietnujesz tu te naiwne polki z problemami, z nudow w domku, jakby sobie byly same winne swoich problemow. Kazdy mysli o dzieciach. Myslisz, ze ona o synu nie myslala przyjezdzac do DK i, i ze teraz nie mysli, z czego beda jesc , gdzie mieszkac itp.Ja sadze, ze wlasnie dlatego ona mysli o dziecku skoro zwrocila sie o pomoc na forum. Moze ty jeszcze nie mialas rozwodu w zyciu, nie wiesz jak to jest, miec poprostu milosnego pecha, ja sadze, ze ona chciala stworzyc lepsze warunki bytowe dla syna i siebie miec lepsza przyszlosc. Bo co jest w Polsce zastanawialas sie? Wiesz chociaz jak ciezko jest w Polsce o prace o zycie i walke by mie co do garnka wlozyc, i czy starczy pieniedzy na rachunki i do pirewszego? A moze stracilas kontakt z rzeczywistoscia w tej DK, bo przyzwyczailas sie do dobrobytu tutaj. Troche empati do ludzi.
jak bys czytała dokładniej to bys wywnioskowała i sie doczytała ze jestem po jednym rozwodzie .to jest polak bylismy juz razem w Polsce i przyjechalismy tu razem . jestesmy 15 lat razem i mimo twoich podejrzen nie jestem z nim z wyrachowania ani dla kasy .ja zarabiam wiecej ,a moze w/g ciebie powinnam podejrzewac ze on siedzi ze mna dla kasy .spytam go .znam realia w Polsce i mam corke w Polsce ,nie chce tu przyjechac bo ma w Polsce b.dobra prace .syn jest tu ,czy jeszcze chcesz cos wiedziec? bo juz cała polonia moze poznac zyciorys .nikt nie potepia kobiet ale wiecej rozsadku kazdemu sie przyzna ,jak i mi tak i reszcie ,nie wiemy co komu i kiedy odbije.nie zganiajmy winy tylko na facetow ,chyba ze nie zdazyłas poznac kobiet ktorym odbiło .pozdrawiam ładniej brzmi dunczyk niz dun.

Offline ayme

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 36
  • -Otrzymane: 48
  • Reputacja: +1/-5
« Odpowiedź #78 dnia: 03 Lut 2012, 18:16:00 »
no to Julia uwazam ,ze nie masz prawa wtracac sie w dyskusje ,maz Polak ,Ty Polka co TY mozesz wiedziec o malzenstwie z innymi narodowosciami ,w tym Dunczykami?!
w 80 %
Polak chocby przecietny jest zawsze bardziej ludzki, od chocby normalnego i w porzadku  Dunczyka ...

Offline @ae@

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 242
  • Reputacja: +16/-12
« Odpowiedź #79 dnia: 03 Lut 2012, 18:43:51 »
...Polak chocby przecietny jest zawsze bardziej ludzki, od chocby normalnego i w porzadku  Dunczyka ...

A kto jest drugi w kolejnosci? Czech? Turek?

Ktos tu ma duuuuuze doswiadczenie i znajomosc róznych narodowosci  ;D

...na nasze oddalenie, na naszą nieobecność i rozmów obojętność listek, iskierkę, cień jak kotwicę wbij w nasze serca.... Leszek Aleksander Moczulski

Offline Solvej

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 5
  • -Otrzymane: 9
  • Reputacja: +34/-32
« Odpowiedź #80 dnia: 03 Lut 2012, 18:52:03 »
Już tak przyganiacie ... to ja ( na zlosc!! >:( ;D )  napisze- jestem szczesliwa, ze  mój maż nie jest Polakiem  :P :P :P :P
 ( i posypia się minusy od Panów hahahahha :P ;) )

Offline adriana1983

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #81 dnia: 03 Lut 2012, 18:56:58 »
ja nie mam z innymi narodowosciami doswiadczenia, za to znajoma miala turasa przeszla pieklo, druga znajoma siedzi obecnie w norwegii od paru lat i podobnie ma, juz jej mowilam by sobie odpuscila a ona dalej daje sie mu ponizac , bo boi sie zakonczyc zwiazku, a ma prace, nie maja dzieci, on ma dzieci z inna a ona wiecznie za sluzaca robi. Szkoda mi jej, ale tyle osob jej tlumaczono a ona wciaz twierdzi ze sie docieraja.
co do dunczykow tez trafiaja sie normalni, i potrafia sie rozwiesc z klasa, normalnie wspolpracowac z matkami , jeden nawet z polka, swietnie wspolpracuja, tylko ze to jest tak narodowosc ma jakis niewielki procent, reszta to typ osobowsci, z kim sie zwiazujemy,  jesli chemia zadziala na widok przystojniaka z kasa fura i skora , bo tym ten koles jakiejs zaimponuje, a nie zna go blizej, a potem wielkie rozczarowanie no coz zdarza sie i tak, czasem warto patrzec na inne cechy nie tylko urody czy zasobu portfela ale traktowania tych kolesi po rozwodach ex malzonek, jak sie trafi taki szczery co powie ze z ozna sie rozstal no bo coz drogi sie rozeszly, to mysle ze warto sie kims takim zainteresowac jesli tylko swietnie sie z ozna dogaduje ma ja na fejsie i potrafia byc przyjaciolmi , jak jest inaczej to bym sie nie pchala w dalesze pogawedki z takimi typami.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #81 dnia: 03 Lut 2012, 18:56:58 »

JULIA1964

• Gość
« Odpowiedź #82 dnia: 03 Lut 2012, 19:16:38 »
no to Julia uwazam ,ze nie masz prawa wtracac sie w dyskusje ,maz Polak ,Ty Polka co TY mozesz wiedziec o malzenstwie z innymi narodowosciami ,w tym Dunczykami?!
w 80 %
Polak chocby przecietny jest zawsze bardziej ludzki, od chocby normalnego i w porzadku  Dunczyka ...
to czy mam prawo czy nie ,zostaw juz mnie do oceny .nie jest wazna narodowosc ,znam kobiety co zyja z turkami ,i sa w pełni zadowolone i dobrze traktowane .jeszcze raz podkreslam polak potrafi byc tez swinia.nikt nikomu nie narzuca narodowosci drugiej polowki.moj szef ma zone polke  i zapewne nie zamieniłby jej na inna narodowosc .nie mozna mierzyc wszystkich jedna miarka.narodowosc  tez jest waznym czynnikiem ,ale sama powiedz czemu w Polsce jest tyle rozwodow i tragedii rodzinnych .i polak z polakiem .

Offline adriana1983

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #83 dnia: 03 Lut 2012, 19:29:25 »
no a ja dodam teraz nawa czesc do tego tematu jakie szanse ma mloda samotna matka, na znalezienie porzadnego faceta, w podobnym wieku do jej , ktory by zaakceptowal by dziecko.  nie musi byc ojcem bo syn ma juz ojca. kurde tak mnie zastanawia to , czy jeszcze znajde kogos porzadnego bez dzieci, ktory zaakceptowalby mojego synka w zblizonym do mojego wieku, bo poki co to trafiam na samych rozwodnikow i to duzo starszych odemnie a nie jestem zbytnio zainteresowana kolesiami 10 lat starszymi odemnie. no i takich normalnych , ktorych by jego rodzice zaakceptowali by partnerke z dzieckiem i co najwazniejsze dziecko. bo jak czlowiek naczyta sie historii przeroznych to az sie wlos na glowie jezy, a mlodziaki raczej nie chca rowiesniczek juz z dzieckiem, bo to za trudne do akceptacji, a jeszcze faceci przed 30-stka maja tak malpi rozum, ze nie zdziwilabym sie jakby odstawili w szybszym tempie na bok , po zabawie itp. no ale tak to pytam sie was jakie macie doswiadczenie i czy znacie jakies takie przypadki.

Offline adriana1983

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #84 dnia: 03 Lut 2012, 19:33:21 »
Julia oj teraz ci przyznam racje kurde co 3 malzenstwo w Polsce sie rozwodzi, przyczyn 10100 ale przewaznie roznica charakterow.

JULIA1964

• Gość
« Odpowiedź #85 dnia: 03 Lut 2012, 19:33:38 »
Już tak przyganiacie ... to ja ( na zlosc!! >:( ;D )  napisze- jestem szczesliwa, ze  mój maż nie jest Polakiem  :P :P :P :P
 ( i posypia się minusy od Panów hahahahha :P ;) )
Solvej czemu minusy .fajnie jest jak ludzie sie szanuja ,nawet roznych narodowosci .jak człowiek nie chce byc z drugim człowiekiem powinni rozejsc sie jak ludzie .zycie ma sie jedna i powinno sie je fajnie przezyc .ja zachwalam swoj zwiazek z polakiem bo pierwsze małzenstwo to tajfun tylko jak adrianna mnie uswiadomiła ze nie ma gwarancji na nic nie wiem czy z dobrobytu ja czegos nie odwale czy on .ale zycie toczy sie dalej . 8)

Offline ayme

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 36
  • -Otrzymane: 48
  • Reputacja: +1/-5
« Odpowiedź #86 dnia: 03 Lut 2012, 19:34:24 »
tak jestem ekspertem od narodowosci , w swoim zyciu bylam zamezna z 7 roznymi nacjami ;D

Offline adriana1983

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #87 dnia: 03 Lut 2012, 19:48:06 »
ayme to masz sie kurcze czym chawlic :-DDD

Offline Solvej

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 5
  • -Otrzymane: 9
  • Reputacja: +34/-32
« Odpowiedź #88 dnia: 03 Lut 2012, 20:27:14 »
no a ja dodam teraz nawa czesc do tego tematu jakie szanse ma mloda samotna matka, na znalezienie porzadnego faceta, w podobnym wieku do jej , ktory by zaakceptowal by dziecko.  nie musi byc ojcem bo syn ma juz ojca. kurde tak mnie zastanawia to , czy jeszcze znajde kogos porzadnego bez dzieci, ktory zaakceptowalby mojego synka w zblizonym do mojego wieku, bo poki co to trafiam na samych rozwodnikow i to duzo starszych odemnie a nie jestem zbytnio zainteresowana kolesiami 10 lat starszymi odemnie. no i takich normalnych , ktorych by jego rodzice zaakceptowali by partnerke z dzieckiem i co najwazniejsze dziecko. bo jak czlowiek naczyta sie historii przeroznych to az sie wlos na glowie jezy, a mlodziaki raczej nie chca rowiesniczek juz z dzieckiem, bo to za trudne do akceptacji, a jeszcze faceci przed 30-stka maja tak malpi rozum, ze nie zdziwilabym sie jakby odstawili w szybszym tempie na bok , po zabawie itp. no ale tak to pytam sie was jakie macie doswiadczenie i czy znacie jakies takie przypadki.

Ale Ty masz rozumowanie ... znaczy się mamy myslec, ze Ty jesteś byle jaka bo masz dziecko?!  A może taki porządny facet bez zobowiazan nie chce takiej jak Ty? ( jakiej ? Dziecko nie jest czymś złym....)  A może powinnaś szukac  kogoś na " swoim poziomie" ?
Qrde, co to ma być?! Typowo polskie myślenie. Ktoś kto ma dziecko musi być kimś złym ... i mamusia córeczce, synkowi nie pozwoli się z taka nieporządna osoba wiazac.  ::) :o zal.pl

Offline adriana1983

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #89 dnia: 03 Lut 2012, 20:32:02 »
Solvej wlasnie chodzi o to ze mnustwo facetwo w moim wieku lub zblizonym, nie chce kobity z dzieckiem, bynajmniej tak widze z wlasnych obserwacji na stronie randkowej tu tej dunskiej , ale pytam sie tak ogolnie czy ktos z was ma jakies doswiadczenia w tej tematyce, przewaznie wiem ze bynajmniej w Polsce po paru swoich znajomych, bralo pod uwage  zdanie swoich rodzicow. nie wiem jak jest tutaj w DK z dunczykami  czy tez polonia w dk ale ta co tu juz mieszka ladne kilkanascie lat. wiec to tak ogolnie rzucialam by sie rozeznac ;-)

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #89 dnia: 03 Lut 2012, 20:32:02 »

Czy moglby ktos przetlumaczyc zalaczony dunski tekst?

Zaczęty przez core82Dział Tłumaczenia

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 11208
Ostatnia wiadomość 10 Mar 2016, 19:51:30
wysłana przez Emill
gdzie wymienic polski certyfikat na dunski ( wozki widlowe )

Zaczęty przez kumcokDział Hydepark

Odpowiedzi: 12
Wyświetleń: 28337
Ostatnia wiadomość 03 Sty 2022, 20:01:03
wysłana przez wafl
jezyk dunski

Zaczęty przez FuzzeDział Edukacja

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 11032
Ostatnia wiadomość 21 Wrz 2017, 13:32:12
wysłana przez Jomir
Ktos pomoze mi przetlumaczyc na jezyk dunski