poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Dunski partner wyrzucil mnie z domu z dzieckiem  (Przeczytany 161676 razy)

Offline seba08

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 15
  • Reputacja: +19/-25
Odp: Dunski partner wyrzucil mnie z domu z dzieckiem
« Odpowiedź #240 dnia: 29 Lut 2012, 16:17:47 »
Seba, ja nie slazok :)

A skad znam? No spojrzyj chocby na post Hildegardy, albo wczesniejsze wypowiedzi bodajze Piotta (jezeli pomylilam to przepraszam). Moj maz, ktory gotuje, robi zakupy i myje okna jest sluzalczy, a ja mam uwazac, bo skoro w domu nic nie robie, to zaraz dolacze do grupy "dunski partner wyrzucil mnie z domu".
Czyz takie wypowiedzi nie swiadcza o tym?

to ok bo juz myslałem że nie znasz normalnych ludzi  ,tak czy inaczej wątek cały jest do bani wiec wole tu kawały wklejać :) :)
« Ostatnia zmiana: 29 Lut 2012, 16:34:00 wysłana przez seba08 »
Szczęśliwi ludzie to tacy, którzy nie są świadomi lepszych i większych możliwości, żyją we własnych światach odpowiednio skrojonych do ich predyspozycji.                                                                       Aldous Huxley

Offline seba08

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #241 dnia: 29 Lut 2012, 16:20:59 »
biały raper (któremu niezbyt wychodziło) pewnego dnia złowił złotą rybkę i ta rybka mówi mu że jak ją wypuści to spełni jego jedno życzenie.
ok to ją wypuścił a ona na to -dobra czego chcesz?
raper się zastanawia i zastanawia aż w końcu wpadł na pomysł.
-chcę się bujać jak czarni!
-ok spełni się dziś w nocy.
raper poszedł spać nagle w nocy budzi go napierdalanie do drzwi wstaje podniecony szybko wkłada ubrania i wyskakuje przed chatę.
przed jego domem stoji 100 ubranych na biało zakaptórzonych postaci na środku jego ogródka płonie krzyż a przy drzewie stoi jeszcze jedna ubrana na biało postać trzymająca szubienicę przywiązaną do drzewa i mówi tak.
-to ty chciałeś się bujać jak czarni?
« Ostatnia zmiana: 29 Lut 2012, 16:34:56 wysłana przez seba08 »
Szczęśliwi ludzie to tacy, którzy nie są świadomi lepszych i większych możliwości, żyją we własnych światach odpowiednio skrojonych do ich predyspozycji.                                                                       Aldous Huxley

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 2333
  • -Otrzymane: 626
  • Reputacja: +10/-5
« Odpowiedź #242 dnia: 29 Lut 2012, 20:31:31 »
...o gleboka naiwnosci czlowiecza na tymze Forum w dziale pomocy rodzinnej...

Jeden jedyny Jens wykazal ten praktyczny 7 czy 9 zmysl.!!!!! katteinstinkt...

Toto pseudo uciemieznione babsko z Ishøj zmienilo ton i jezyk. Fuj...det lugter på afstand

Jens ma racje. To sie juz przezylo.

Nowy watek powstanie ze Slezwig? teraz moze Kaszubien...? albo moze nowa ucisniona z Memel område.????

Jomir: Hold Dig i agt! og værn Din familie. Desperate polske unge kvinder....mod Din yndige danske husbånd - det er en farlig blanding.

Lykken skal beskyttes, og værdsættes. En gran af ydmyndighed.

tak, jak nasze babki mowily.

Usmialam sie Hilda, zabawna jestes. No coz-zmienilam ton , bo odzyskalam wiare w siebie dzieki wielu osobom tu na forum i nie tylko. I ja osobiscie ciesze sie z tego:). Ty mozesz narzekac ;). Poza tym -nasze babki mowily po dunsku??????? Fajna jestes, hihihi. Moje mowily po polsku 8). Milego marudzenia :)
"Bądź uroczy dla swoich wrogów – nic ich bardziej nie złości.... :)))"

Offline @ae@

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 242
  • Reputacja: +16/-12
« Odpowiedź #243 dnia: 29 Lut 2012, 21:02:04 »
Co to jest husbånd ? ? ?
...na nasze oddalenie, na naszą nieobecność i rozmów obojętność listek, iskierkę, cień jak kotwicę wbij w nasze serca.... Leszek Aleksander Moczulski

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 599
  • -Otrzymane: 1087
  • Reputacja: +154/-86
« Odpowiedź #244 dnia: 29 Lut 2012, 21:24:59 »
Taka tasma domowa :)
Fanatisme er, når man fordobler indsatsen, men har glemt målet.

Offline seba08

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #245 dnia: 29 Lut 2012, 22:14:12 »
Husband to jest mąż nie uczyła was babka głupie kobiety  :D co ... nie podpisała folkslisty ...uuuuhhhh ja Hermenegilda się nawiedzom jak słysze o takich ku.... ,takie to my nimcom sprzedawali za 5 jajek jak wojna była....,za nimca .. mój stary Hans to godoł te poloki to banda złodziei i z kommandantem jak sie niekiedy uchlali to my potym sie chowali pod stoły a poloki to paczeli jak me stary Hans po ryju loł .... sie go bali kurwisyny pijackie na drugi dziń jak wyszłam z chałupy to mie sie do kolan kłaniały chamy ;D

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #246 dnia: 29 Lut 2012, 22:20:31 »
Husband to jest mąż nie uczyła was babka głupie kobiety  :D co ... nie podpisała folkslisty ...uuuuhhhh ja Hermenegilda się nawiedzom jak słysze o takich ku.... ,takie to my nimcom sprzedawali za 5 jajek jak wojna była....,za nimca .. mój stary Hans to godoł te poloki to banda złodziei i z kommandantem jak sie niekiedy uchlali to my potym sie chowali pod stoły a poloki to paczeli jak me stary Hans po ryju loł .... sie go bali kurwisyny pijackie na drugi dziń jak wyszłam z chałupy to mie sie do kolan kłaniały chamy ;D

Slazak 8) i to Gorny 8). Pozdrawiam ;)

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #246 dnia: 29 Lut 2012, 22:20:31 »

MalaCzarna

• Gość
« Odpowiedź #247 dnia: 29 Lut 2012, 22:33:08 »

Nie zgadzam się dziewczyny  ;) ;D
    husbånd to jest James Bånd co pilnuje hus czyli dom  8)

To która ma James Bånda w domu, bo pogubiłam się?

A tu macie instrukcję na wesoło jak traktować menów. ;) ;D :-*

Offline Hildegarda

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 1
  • Reputacja: +2/-6
« Odpowiedź #248 dnia: 29 Lut 2012, 22:44:38 »
To slowo zostalo ukute/wymyslone przez nas na okreslenie sytuacji domowej u Ole, ktory zatracil 99% meskosci i zamienil sie w rodzaj linii produkcyjnej obslugujacej nonstop jego brazylijska zone, dzieci, licznych krewnych, gosci i ich dom. To zaden polsko-dunski fenomen.

jego praca naukowa pokryla sie kurzem, za to zona kwitnela.
moze tak bedzie wygladac w przyszlosci partnerstwo rodzinne?

jak na razie jest to model wysniony na tym forum i propagowany przez udzielajace sie tutaj kobietki.

jens

• Gość
« Odpowiedź #249 dnia: 29 Lut 2012, 22:44:46 »
MalaCzarna ,mocno chcesz walic .KOŁKO ROZANCOWE ALBO KOŁO GOSPODYN WIEJSKICH.pies wie jak to nazwac .dziwne ty nie bralas dlugo udzialu jak byly minusiki .czy stawiałem czy nie moj biznes ,ty ich tez nazbierałas ciut ciut duzo .nie tylko ode mnie.i wtedy zamilklas .nie lubisz jak nie masz poklasku .czy mam jaja MAM I NIE NARZEKAM NA JAKIES DOLEGLIWOSCI .TRZEBA MIEC OCZY OTWARTW ,JAK JEST AISIAK DOSTEPNA TO NIE MA VICTORI  I ANETKA NIE DAJE ANONSOW.A JESZCZE  odnosnie minusow nie miałas ich tylko ode mnie ale wystarczy na wypowiedzi innych forumowiczow spojrzec co cie krytykowali .DO AISIAK juz nie piszesz  tyle przepraszam,zapomnialas ? nauka nie poszla w las .twarda sie zrobiłas i to tylko wirtualnie .moze i fajnie tylko szkoda ze tak wodzisz ludzmi za nos i bawisz sie ich sumieniem ,ale to juz twoja sprawa .oby ci te przepowiednie nie spełniły .,moze masz teraz praktyke .aisiakczy juz dunski partner cie nie meczy .a zapomniałem masz swoje kołko rozancowe .powodzenia w bawieniu sie forumowiczami. ::) ::) ::)

jens

• Gość
« Odpowiedź #250 dnia: 29 Lut 2012, 22:51:16 »
To slowo zostalo ukute/wymyslone przez nas na okreslenie sytuacji domowej u Ole, ktory zatracil 99% meskosci i zamienil sie w rodzaj linii produkcyjnej obslugujacej nonstop jego brazylijska zone, dzieci, licznych krewnych, gosci i ich dom. To zaden polsko-dunski fenomen.

jego praca naukowa pokryla sie kurzem, za to zona kwitnela.
moze tak bedzie wygladac w przyszlosci partnerstwo rodzinne?

jak na razie jest to model wysniony na tym forum i propagowany przez udzielajace sie tutaj kobietki.
hej to jakis koszmar nie widziec jak ta sama osoba sie bawi nimi.to nie trzeba byc fenomenem zeby to zauwazyc ,ktos kiedys załozył watek ,,forum umiera ,,no i co zaczeła sie fala tematu jak kobitka z dzieckiem napisała ,,dunski partner wyrzucił mnie z domu ,,WYRZUCIŁ,,a nadal mieszka w nim i z nim i jeszcze klika sobie brednie na forum .za pare dni pojawi sie nastepna kobitka poszkodowana przez faceta i niby potrzebujaca pomocy a tak naprawde chce sobie popisac .ale wtedy KOŁKO ROZANCOWE ,,plus mała czarna ,,rozłozy skrzydła i madrosci nam napisze .pozdrowienia

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 599
  • -Otrzymane: 1087
  • Reputacja: +154/-86
« Odpowiedź #251 dnia: 29 Lut 2012, 22:58:05 »
Ale Jens, przeciez nikt nie zmusza Cie do udzielania sie w tym watku. Nie chcesz by Cie wykorzystywano, nie czytaj, nie pisz, ot i tyle.

Ja powiem tak, nie znam Anety, nie znam Viktorii, ale poznalam Aisak. Jest autentyczna, z krwi i kosci!
Kulturalna, super kobitka, ktora zyciu sie nie poddaje, choc to niestety jej nie piesci.
Przy tym sympatyczna, szczera i ciepla..
Fanatisme er, når man fordobler indsatsen, men har glemt målet.

jens

• Gość
« Odpowiedź #252 dnia: 29 Lut 2012, 23:00:21 »
JENS gdy pojawia się twoje nick wiem że będzie negacja kogoś,rzucanie podejrzeń  ...nie ma już minusów które ci tyle radochy sprawiały,hehe myślisz że nie wiemy?

Co z tobą nie tak? Jajniki cię bolą?Masz skurcz macicy? Bo jaj jak prawdziwy mężczyzna nie masz.

Ty jakiś ni facet ni kobieta ,ni pies ni wydra...
jak moja zona to przeczytała to powiedziala ze cycki cie bola ze takie głupoty wypisujesz .masz radosc ze juz minusow nie ma bo mi nie mozesz ich dac .nie kazdemu moze podobalo sie moje podejscie do sytuacji i ja nie robiłem z tego problemu ze ja mialem .ty chyba co godzine sie logowałas zeby mi go dac ale ja nie zwracam na to uwagi .ja mam na ten temat swoje zdanie i szanuje twoje .nie mozemy wszyscy jednakowo myslec bo by było nudno .a co do zdania twojego,,hehe myślisz że nie wiemy,, to ile was tam jest ? a moze masz przecieki i wiesz kto co komu? jestes biednym człowiekiem ktory probuje swoje zdanie mocno postawic na forum ale nie liczysz sie ze zdaniem innych .ktos madry kiedys napisał,,gdyby fłupota była lzejsza od powietrza unosiłabys sie jak gołebica,, to sa madre słowa i kieruje je tylko do Ciebie ,miłej nocki

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #253 dnia: 29 Lut 2012, 23:02:07 »
MalaCzarna ,mocno chcesz walic .KOŁKO ROZANCOWE ALBO KOŁO GOSPODYN WIEJSKICH.pies wie jak to nazwac .dziwne ty nie bralas dlugo udzialu jak byly minusiki .czy stawiałem czy nie moj biznes ,ty ich tez nazbierałas ciut ciut duzo .nie tylko ode mnie.i wtedy zamilklas .nie lubisz jak nie masz poklasku .czy mam jaja MAM I NIE NARZEKAM NA JAKIES DOLEGLIWOSCI .TRZEBA MIEC OCZY OTWARTW ,JAK JEST AISIAK DOSTEPNA TO NIE MA VICTORI  I ANETKA NIE DAJE ANONSOW.A JESZCZE  odnosnie minusow nie miałas ich tylko ode mnie ale wystarczy na wypowiedzi innych forumowiczow spojrzec co cie krytykowali .DO AISIAK juz nie piszesz  tyle przepraszam,zapomnialas ? nauka nie poszla w las .twarda sie zrobiłas i to tylko wirtualnie .moze i fajnie tylko szkoda ze tak wodzisz ludzmi za nos i bawisz sie ich sumieniem ,ale to juz twoja sprawa .oby ci te przepowiednie nie spełniły .,moze masz teraz praktyke .aisiakczy juz dunski partner cie nie meczy .a zapomniałem masz swoje kołko rozancowe .powodzenia w bawieniu sie forumowiczami. ::) ::) ::)
8)

Jens, relax, relax, relax, jak powtarzal moj ex, bo ci sie zwoje zagotuja 8) i kto potem bedzie mi uswiadamial moje kolejne nicki, jak skleroza mnie dopadnie na maxa? Spokojnie, pooddychaj, nosem wdech, wydech....czym chcesz, nic nie poczujemy 8). Chcesz pomoc?? Nie? Spoko. Ale w takim razie bierz swoje zabawki, kumpli, kumpele i wioo obsikiwac inne podworko :). A powaznie, super, ze Ci siew zyciu uklada, jestes taki madry i przewidujacy i w ogole. Ja nie, popelnilam mnostwo bledow, glupio mi z tego powodu. Ale co?? Lepiej zebym sie powiesila czy poprosila o pomoc? Wybralam 2 opcje

jens

• Gość
« Odpowiedź #254 dnia: 29 Lut 2012, 23:02:12 »
Ale Jens, przeciez nikt nie zmusza Cie do udzielania sie w tym watku. Nie chcesz by Cie wykorzystywano, nie czytaj, nie pisz, ot i tyle.

Ja powiem tak, nie znam Anety, nie znam Viktorii, ale poznalam Aisak. Jest autentyczna, z krwi i kosci!
Kulturalna, super kobitka, ktora zyciu sie nie poddaje, choc to niestety jej nie piesci.
Przy tym sympatyczna, szczera i ciepla..
ciebie tez nikt nie zmusza do czytania moich wypocin ,mam na ten temat swoje zdanie .oplacam neta i mam prawo z niego korzystac  tak jak i Ty

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #254 dnia: 29 Lut 2012, 23:02:12 »

Czy moglby ktos przetlumaczyc zalaczony dunski tekst?

Zaczęty przez core82Dział Tłumaczenia

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 11182
Ostatnia wiadomość 10 Mar 2016, 19:51:30
wysłana przez Emill
gdzie wymienic polski certyfikat na dunski ( wozki widlowe )

Zaczęty przez kumcokDział Hydepark

Odpowiedzi: 12
Wyświetleń: 28247
Ostatnia wiadomość 03 Sty 2022, 20:01:03
wysłana przez wafl
jezyk dunski

Zaczęty przez FuzzeDział Edukacja

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 11004
Ostatnia wiadomość 21 Wrz 2017, 13:32:12
wysłana przez Jomir
Ktos pomoze mi przetlumaczyc na jezyk dunski