poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: samochód pl w dani  (Przeczytany 8950 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline isolering

• Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-0
samochód pl w dani
« dnia: 12 Lut 2012, 11:57:21 »
od grudnia pracuje legalnie w dani mam nr cpr raz w miesiacu jade do polski na tydzien mam bilety tam i z powrotem czy ktos mi podpowie jak poruszac sie polskim samochodem żeby nie mieć problemów ze skatem

Offline Pankracy

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 4
  • Reputacja: +1/-0
Odp: samochód pl w dani
« Odpowiedź #1 dnia: 12 Lut 2012, 12:18:31 »
od grudnia pracuje legalnie w dani mam nr cpr raz w miesiacu jade do polski na tydzien mam bilety tam i z powrotem czy ktos mi podpowie jak poruszac sie polskim samochodem żeby nie mieć problemów ze skatem
Będąc tu jak piszesz legalnie nie możesz poruszać się samochodem na polskich blachach. Możesz starać się o pozwolenie w skat, ale kryteriów jaki trzeba spełnić nie znam. Jedno, wyklucza zatem drugie.

Offline lukashero

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 19
  • -Otrzymane: 43
  • Reputacja: +25/-24
« Odpowiedź #2 dnia: 12 Lut 2012, 13:51:39 »
ja ci podpowiem jak sie poruszac .unikac kontroli policyjnych i SKATu,nie przekraczac dopuszczalnej predkosci,(ale polskim samochodem to pewnie nie bedzie takie trudne.mozesz podpowiedziec aki to samochod?polonez?f126p?)a jak juz sie zdarzy nieszczescie i zostaniesz zatrzymany udawaj idiote.mow:.
"ajm turist,biutiful kopenagen.aj low denisz pipol.aj dont anderstend"
to powinno wystarczyc zeby policjanci puscili cie wolno ;D ;D ;D

a powazniej piszac,to nie wolno ci sie poruszac samochodem na polskich nr i uwazaj temat za wyczerpany.
Nie dyskutuj z idiota, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem.

Offline czysio

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 7
  • -Otrzymane: 22
  • Reputacja: +3/-0
« Odpowiedź #3 dnia: 12 Lut 2012, 14:00:31 »
Tak jak chłopaki pisali , temat był omawiany wiele razy więc w skrócie , można poruszać się 14 dni a następnie przerejestrować bądź wywieść auto do Pl. Podstawą uzyskania zezwolenia jest np: rodzina w kraju , czyli żona , dzieci i potrzeba ich odwiedzania , oprócz tego należy napisać , że się będzie odwiedzało rodzinę minimum co 2 tygodnie. Reszta zależy od interpretacji skatu i jeszcze jedno jeśli nie masz rodziny w Pl możesz złożyć wniosek i jakoś go udokumentować (dlaczego musisz jeździć do Polski) ale jeśli dostaniesz odmowę zabieraj auto z Danii gdyż najprawdopodobniej po kilku tygodniach skat będzie sprawdzał czy jest ono pod twoim adresem. Pozdrawiam

Offline malinamalina13

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • Reputacja: +0/-5
  • FUCK JANTELOV
« Odpowiedź #4 dnia: 12 Lut 2012, 16:38:23 »
Wystap jak najszybciej o zgode do SKAT-u . Zachowaj kopie dokumentow ktore tam wyslales i czekaj na odpowiedz, odpowiedz nie przychodzi za szybko tak wiec teoretycznie do czasu otrzymania odpowiedzi mozesz poruszac sie autem po danii . Dopuki nie otrzymasz jednoznacznej odpowiedzi sprawa jest w toku .

Offline daniaa

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 10
  • -Otrzymane: 29
  • Reputacja: +14/-2
« Odpowiedź #5 dnia: 12 Lut 2012, 17:36:43 »
O, jaki nowy ciekawy temat  ;D   A tak powaznie ciagle te samochody, jakby to bylo forum motoryzacyjne. >:(
I nie, ze nie chce pomoc. Tam na gorze ekranu, jest takie okienko, a obok niego "szukaj". Duuuzo o tym juz jest.

Offline Emill

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 2
  • -Otrzymane: 19
  • Reputacja: +5/-3
« Odpowiedź #6 dnia: 12 Lut 2012, 20:30:25 »
teoretycznie do czasu otrzymania odpowiedzi mozesz poruszac sie autem po danii .

g**** prawda.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #6 dnia: 12 Lut 2012, 20:30:25 »

Offline lukashero

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 19
  • -Otrzymane: 43
  • Reputacja: +25/-24
« Odpowiedź #7 dnia: 12 Lut 2012, 21:59:59 »
Wystap jak najszybciej o zgode do SKAT-u . Zachowaj kopie dokumentow ktore tam wyslales i czekaj na odpowiedz, odpowiedz nie przychodzi za szybko tak wiec teoretycznie do czasu otrzymania odpowiedzi mozesz poruszac sie autem po danii . Dopuki nie otrzymasz jednoznacznej odpowiedzi sprawa jest w toku .

tak jak kolega Emill zauwazyl jest to gowno prawda.
Nie dyskutuj z idiota, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem.

Offline Biedroneczka

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #8 dnia: 13 Lut 2012, 13:31:03 »
Witam!
Procedura wygląda następująco.
Wysłałam do Skata wypełniony druk i dostałam pismo,że w ciągu trzech miesięcy odpowiedzą na mój wniosek i w tym czasie mogę jeździc autem na polskich numerach.Miałam w tym czasie kilka kontroli policji oraz kontrolę (Skat)na granicy i za każdym razem mówiono mi,że mogę jeździc,aż do otrzymania odpowiedzi.Po siedmiu miesiącach dostałam odpowiedź,że mogę użytkowac auto jeszcze rok,pomimo tego,że mam kontrakt na rok,meldunek tutaj i rezydenturę.W razie pytań pisz na mila kati627@wp.pl.Dziękuję,do widzenia.

Offline EUZEBINA

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #9 dnia: 13 Lut 2012, 14:37:27 »
od kiedy to rezydent moze jezdzic na pl tablicach? :)

Offline Biedroneczka

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #10 dnia: 13 Lut 2012, 16:13:42 »
Zupełnie nie interesuje mnie co i od kiedy.Ja pozwolenie mam i auto na polskich blachach pod domem.Odpowiedziałam tylko na pytanie zainteresowanego,więc musisz się sama dopytac w Skacie o ten termin,bo mnie to najmniej interesuje.I zupełeni nie mam zamiaru dopytywac dlaczego ktoś ma pozowolenie,a ktoś inny nie.

Offline wujek6791

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #11 dnia: 13 Lut 2012, 16:32:53 »
Biedroneczko! Jak to zrobias???
Ja złożyłam w skacie wypelniony formularz i nie przyslali mi zadnego potwierdzenia złożenia  ani zadnego pozwolenia na jazdę. Decyzję przysłali odmowną po ok 3 tyg. Dostałam 2 tyg. na wywóz auta. Odwołuję się od tej decyzji, bo samochodu naprawdę potrzebuję, ale to potrwa a do tego czasu nic tylko ryzykować. W razie czego spróbuję sie tłumaczyć. Może ktoś zrozumie...

Offline czysio

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 7
  • -Otrzymane: 22
  • Reputacja: +3/-0
« Odpowiedź #12 dnia: 13 Lut 2012, 17:31:32 »
Ja obecnie jestem w posiadaniu 3-ego pozwolenia na auto. Oczywiście , warunkiem pozytywnej odpowiedzi jest rodzina w Pl oraz dobrze opisana sytuacja w podaniu. Sam tego nie robię , pisze mi znajomy polak znający duński. Więc jak widać można. Pozdrawiam

Offline wujek6791

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #13 dnia: 13 Lut 2012, 17:41:59 »
Dobrze opisana sytuacja... Hmm.... Na blankieciku skatu wiele miejsca na to nie było. W ogóle do d... ten blankiecik. Bardzo liczę na odwołanie, w moim przypadku, ustne. A rodzine mam tutaj i do pl często nie zamierzamy jeżdzić więc się okaze, czy fakt sie uda.

Offline Emill

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 2
  • -Otrzymane: 19
  • Reputacja: +5/-3
« Odpowiedź #14 dnia: 13 Lut 2012, 22:33:35 »
dostałam pismo,że w ciągu trzech miesięcy odpowiedzą na mój wniosek i w tym czasie mogę jeździc autem na polskich numerach.

Droga Biedroneczko, mogłabyś wstawić skan tego pisma?

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #14 dnia: 13 Lut 2012, 22:33:35 »

samochód na Polskich numerach

Zaczęty przez zuzaDział Podatki

Odpowiedzi: 106
Wyświetleń: 82741
Ostatnia wiadomość 23 Maj 2011, 21:43:32
wysłana przez charly
pozwolenie polski samochód

Zaczęty przez skorpion1Dział Pomoc!

Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 6573
Ostatnia wiadomość 13 Maj 2012, 11:41:34
wysłana przez skorpion1
samochod -kredyt-przerejstrowanie

Zaczęty przez anka84Dział Hydepark

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 6178
Ostatnia wiadomość 04 Sty 2008, 21:45:16
wysłana przez Jomir
Pożyczony samochód na polskich blachach.

Zaczęty przez nilaDział Hydepark

Odpowiedzi: 16
Wyświetleń: 30871
Ostatnia wiadomość 10 Mar 2010, 14:05:29
wysłana przez zozolek
pozwolenie polski samochód

Zaczęty przez skorpion1Dział Hydepark

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 8314
Ostatnia wiadomość 13 Maj 2012, 12:28:04
wysłana przez greg1969