poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: funkcja/status meskiego osobnika w normatywie pojmowania zwiazku partnerskiego/m  (Przeczytany 2455 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hildegarda

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 1
  • Reputacja: +2/-6
Ja naleze do generacji, gdzie podzial rol byl do podzialu. I te biale i te czarne.

Czy jest to dla Was normalna procedura, ze chlop po przyjsciu z pracy bierze sie za prace domowe wszelkiej kategorii, spelnia funkcje prokreacyjne, usmiecha sie gleboko?....
...a jak nie wyrabia? ....

to wszystkie opcje sa mozliwe?

I to, ze dziewczyna nigdy nie skalila sie praca; jedno to, ze zaszla w ciace i wymaga od chlopaka, ze on ma brac urlop (niemile to widziane u pracodawcy?)

----------------------

Roga - czy Ciebie jakas baba namowila (z milosci) na mycie okien przez Ciebie? (hi..hi..hii?)

Offline RybkaWillego

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 56
  • -Otrzymane: 114
  • Reputacja: +28/-12
    • Status GG
Każdy ma prawo być padnięty po robocie, zarówno facet jak i babka. Ja sobie nie wyobrażam, że wracając do domu po pracy miałabym usługiwać facetowi. Może mu jeszcze kapciuszki i zimne piwko przynieść ;) Niedoczekanie!! Ja tez jestem skonana jak wracam z roboty i oczekuję, że facet stanie na wysokości zadania i przejmie część obowiązków domowych. Innej opcji nie przewiduję :)
Za dużo mówimy o zmianie świata, a za mało świat zmieniamy. Za dużo mówimy o miłości, a za mało kochamy.

Offline roga

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 347
  • Reputacja: +113/-24

Roga - czy Ciebie jakas baba namowila (z milosci) na mycie okien przez Ciebie? (hi..hi..hii?)
Nikt mnie do tego mnie musi namawiac, mam na mysli mycie z zewnatrz. Dobry relaks, postac sobie w ogrodzie i troche popryskac, a przy okazji to i sprawdzic czy okna nie wymagaja malowania. Chyba sie domyslilas, ze w zimie ich nie myje, ale i tak ciemno i nie widac czy brudne :).. A tak na marginesie, taki dlugi pobyt tutaj jak moj (chyba rekordt wsrod forumowiczow) tez robi swoje. Nie ma u nas jakiejs z gory ustalonych norm, "to robie ja a to robisz ty", chyba za wyjatkiem robienia jedzenia, gdzie jestem calkowitym analfabeta. Coz, nie mozna byc dobrym do wszystkiego ;), z czym rodzina, znajomi i mnoswo inych osob juz dawno sie pogodzilo. 

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 599
  • -Otrzymane: 1087
  • Reputacja: +154/-86
Zal mi Ciebie Hildegardo. Caly dzien w robocie, pozniej z siatami, do garow, polozyc dzieciska i podac chlopu piwko...

A swoja droga :) milo byc nazywana dziewczyna :) Moj maz, tez sie ucieszy, jak sie dowie, ze nazwa sie go chlopakiem ...
Milo...
Fanatisme er, når man fordobler indsatsen, men har glemt målet.

poloniainfo.dk

Czy trzeba zapisać się do związku?? Pomóżcie

Zaczęty przez SzyszkaDział Pomoc!

Odpowiedzi: 24
Wyświetleń: 9792
Ostatnia wiadomość 05 Lip 2010, 17:25:26
wysłana przez Szyszka
Czy para zyjaca w wolnym zwiazku jest traktowana w Danii jak malzenstwo?

Zaczęty przez Tomasz231Dział Pomoc!

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 3722
Ostatnia wiadomość 20 Lip 2008, 11:38:32
wysłana przez lilia
Konkubinat/rejestracja zwiazku/slub cywilny

Zaczęty przez EndrjuDział Rodzina ...

Odpowiedzi: 26
Wyświetleń: 14420
Ostatnia wiadomość 26 Paź 2014, 18:53:12
wysłana przez Zofija
status w jobcenter