poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: problem z sąsiadami.  (Przeczytany 20181 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Impossible

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-0
problem z sąsiadami.
« dnia: 13 Mar 2012, 09:27:44 »
Witam,

Mieszkają nade mną strasznie kłopotliwi ludzie. Od godziny 7 rano napieprzają muzyką tak głosno, ze mam wrazenie iż muzyka gra u mnie w pokoju, nie wspomne o tym, że nie mogę przez to spać. Trwa to do godziny 23 - z ręką na sercu. Cały dzień dudnienia. Byłam u nich kilka razy, ale nie dociera, że chce mieć w ciszę i spokój. Koleżanka z pokoju obok również skarży się na wieczne hałasy. Oprocz tego jak tylko wstaną do wieczora z góry dochodzi taki hałas jakby ktos łaził w ciężkich butach po domu, jedo wielkie łup łup łup. Oprocz tego! Wiecznie przesuwają jakies meble po podlodze i jest to taki halas, ze przegiecie. Znosze to juz tak od kilku miesiecy, wydaje mi sie ze po prostu odkad zwrocilam im uwage, robia to wszystko na zlosc, a od innych sasiadow wiem, ze sa nienormalni. Sa starszym malzenstwem, a halasuja gorzej niż studenci. 
To już jest nie do zniesienia, we własnym domu człowiek nie ma chwili ciszy. Zaczęłam nawet spać z korkami do uszu! żeby mnie rano nie budziło dudniące radio i inne hałasy, które robią, ale nawet korki nie pomagają.
Czy ktos mógłby mi doradzić, gdzie i z kim taka sprawde załatwić? gdzie to zgłosić? przecież nie może być tak, żeby człowiek nie mógł zaznać spokoju we własnym domu..
Serdecznie dziękuję za wszelkie informacje, odpowiedzi.

Offline seba08

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 15
  • Reputacja: +19/-25
Odp: problem z sąsiadami.
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Mar 2012, 10:06:14 »
 Cos mi sie wydaje że lekko bajerujesz cosik albo sie nudzisz ...prawda to?? ??? ;) no i zalogowana czekałaś godzine chyba że tak dlugo zmyślasz to przepraszam ;)
Szczęśliwi ludzie to tacy, którzy nie są świadomi lepszych i większych możliwości, żyją we własnych światach odpowiednio skrojonych do ich predyspozycji.                                                                       Aldous Huxley

Offline psychopata

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 42
  • -Otrzymane: 211
  • Reputacja: +5/-2
« Odpowiedź #2 dnia: 13 Mar 2012, 11:58:56 »
Sprawdz regulamin spoldzielni i zloz skarge na nich, jesli sie go nie trzymaja.
Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
Hare seks, hare seks, seks, seks, hare, hare
Hare muza, hare muza, muza, muza, hare hare
Hare siec, hare siec, piwo, seks, muza, hare ;)

Offline Ivona

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 2
« Odpowiedź #3 dnia: 13 Mar 2012, 12:12:02 »
Mam bardzo podobny problem, z tym że naszymi sąsiadami są jacyś młodzi dealerzy. Ja też śpię z korkami w uszach czasem :) ( nie zmyślam, bo nie ma po co ), poza tym mam syna, który regularnie chodzi niewyspany do szkoły. 3 razy dzwoniliśmy na policję, myśląc, że zareagują tak , jak w PL, rozmawiałam z varmemaster, byłam w spółdzielni...Możemy tylko napisać pismo-skargę na sąsiadów, najlepiej, żeby było podpisane przez kilka innych osób, spółdzielnia kieruje wtedy sprawę do sądu o usunięcie takich sąsiadów, jako że to dość długa droga- my intensywnie szukamy nowego mieszkania, mnie opadają już ręce, gdyż żadne prośby do balangowiczów nie docierają,a moje "nerwy" sięgają już zenitu :) Współczuję i pozdrawiam! :)

Offline seba08

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #4 dnia: 13 Mar 2012, 12:21:26 »
po dwóch skargach ponoc trzeba sie wynieść ,ale Ivona kto to jest varmemaster :D ::)  Mistrz  Ciepła  ??Domowego Ogniska   :)  ? ??? fajna nazwa ;)
Szczęśliwi ludzie to tacy, którzy nie są świadomi lepszych i większych możliwości, żyją we własnych światach odpowiednio skrojonych do ich predyspozycji.                                                                       Aldous Huxley

Offline Impossible

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #5 dnia: 13 Mar 2012, 13:09:36 »
Hehe, gdzie się nie spojży ostatnimi czasy na forum, to wszędzie jakieś niedowiarki próbują w delikatny sposób oczernic Cię, jak np pan seba08. No więc seba, masz racje byłam zalogowana godzinę, bo logowanie mam automatyczne - chyba wiesz co to znaczy? Jak zapewne wiesz forum jest od szukania zagadnień które Cię interesują, od obserwowania "co w trawie piszczy", a nie tylko do pisania postów Szerlocku - więc jeśli nie rozumiesz co mam do powiedzenia, to Ci to wytłumaczę - czas zalogowania to nie czas spędzony na pisaniu postów, ale łączny czas Twojego "pobytu" na forum, od wejścia na stronkę do zamknięcia jej. Po co  ogolę się odzywasz, jeśli nie masz nic ciekawego do powiedzenia oprócz śmiesznych zaczepek?
Zazwyczaj ludzie, którzy wytykają ludziom, a bo Ty kłamiesz, a bo Ty ściemniasz - rzucają takie podejrzenia, bo sami są ściemniaczami, dlatego o to samo wszystkim podejrzewają - prosta psychologia. Nie mam 10 lat, żeby zawracac ludziom głowe wyimaginowanymi problemami i jak widac, nie tylko ja mam "wyimaginowane" problemy z sąsiadami :)
Dzięki Ivona, jakby wpadło Ci coś jeszcze do głowy to pisz, bo dłużej tego nie zniose, a rezygnowac nie chcę, bo mam naprawdę świetne warunki...no oprócz tego problemu o którym mowa.

MalaCzarna

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 13 Mar 2012, 13:45:39 »
Impossible miałam identyczny problem echhh nie chce się opowiadać.
Byłam osobiście na rozmowie z szefem spółdzielni mieszkaniowej, a ten poradził mi abym złożyła pisemną skargę                  
na uciążliwego sąsiada,zebrała też podpisy sąsiadów ,a potem jeszcze zgłosiła sprawę na policję .
Mój kochany sąsiad sprzedawał narkotyki,nierzadko ktoś nocą pukał/dzwonił do moich lub innych lokatorów drzwi.

Musisz się liczyć z tym że oni też będą składać na ciebie skargi dosłownie o wszystko.
Przeżyłam to  :'( :'( :'( więc wiem co teraz przechodzicie.
« Ostatnia zmiana: 13 Mar 2012, 13:57:36 wysłana przez MalaCzarna »

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #6 dnia: 13 Mar 2012, 13:45:39 »

Offline seba08

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #7 dnia: 13 Mar 2012, 13:47:58 »
Co za różnica Imposible ja pisze swoje bzdury a Ty swoje zmyślone i razem robimy to z nudów bo wkoncu odpowiedz na swoje pytanie znasz bo jestes kilka lat w Danii  ;) ale jak pisałem "przed laty" każdy pisze co mu sie podoba :)

Offline Impossible

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #8 dnia: 13 Mar 2012, 14:26:34 »
"Co za różnica Imposible ja pisze swoje bzdury a Ty swoje zmyślone i razem robimy to z nudów bo wkoncu odpowiedz na swoje pytanie znasz bo jestes kilka lat w Danii  ale jak pisałem "przed laty" każdy pisze co mu sie podoba" Kolejna bzdurna wypowiedź, hehe. Razem robimy to z nudów? Wypowiadaj się za siebie bo ja się nie nudzę, jest takie powiedzenie, że inteligentne osoby się nigdy nie nudzą ;) więc przykro mi, że Ty się nudzisz, w sumię łatwo to wywnioskowac z Twoich zaczepnych postów. Gdybym znała odpowiedź na swoje pytanie, to bym ludziom dupy nie zawracała - to raczej Twoja specjalnośc z tego co widzę.

MalaCzarna, u mnie jest ten problem, że to starsze małżeństwo, ale wyjątkowo wredne, nie raz i nie dwa sąsiedzi mieli z nimi problemy. Jak kiedyś zwróciłam im uwagę żeby troche ściszyli muzykę, to odpowiedzieli mi, żebym się cieszyła że nie tupią mi nad głowa małe dzieci - od tamtej pory zaczęli chodzic z ceglami na nogach - tak napieprzają. Są po prostu strasznie złośliwi, pojdziesz do nich, poprosisz grzecznie to będzie jeszcze gorzej ;/
Poza tym, wydaje mi się, że to ich własnościowe mieszkanie - czy nawet w takim przypadku pismo ze skarga do spółdzielni może pomóc?

Offline andrejos

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 39
  • -Otrzymane: 17
  • Reputacja: +2/-3
« Odpowiedź #9 dnia: 13 Mar 2012, 14:52:07 »
Nie przejmuj sie Impossible ten seba zero cos tam to typwy nabijacz postow,komentuje wszystko co sie da gdyz nie ma innego zajecia(szkoda goscia) troll internetowy.Co do Twojej sprawy to jedynie jak ktos juz napisal wczesniej skargi z podpisami innych lokatorow cos moga pomoc,inaczej ciezko to widze...maja niestety mala luke w prawie wolnosc Tomku w swoim domku bez limitow.Mialem podobnie gosc nademna ogladal tv na caly regulator do 4,5 rano kilka razy zapukalem mu w drzwi zeby zwrocic uwage ale nie otworzyl i...na szczescie juz oglada jak normalni ludzie.( raz juz mnie ponioslo i to nie bylo pukanie ;D ;D ;D) moze dlatego pomoglo ;) powodzenia.

MalaCzarna

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 13 Mar 2012, 14:55:09 »
Imposible napiszę krótko bo własnie stukam w komputer wypracowanie.

1.Duńczycy boją się dyktafonów,skarg na nich do urzędów,podpisów sąsiadów na skardze-wykorzystaj to bez skrupułów.
2.W każdej większej miejscowości jest coś w rodzaju związków zawodowych dla lokatorów ,zapytaj w komunie powiedzą ci gdzie są u was.Dowiesz się jakie ci przysługują prawa i co możesz w tym wypadku zrobić.
3.Ustal ze spółdzielnią/właścicielem budynku: KTO jest właścicielem mieszkania i
wówczas dowiesz się prawdy i swoich praw.

Uwierz mi podskakują bo myślą ,że nic nie zrobisz...i będą pyszczyć... do pierwszego pisma!     

Trzymajcie się mocno !!!  :)

JULIA1964

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 13 Mar 2012, 15:09:27 »
idz i wykrecaj im korki od pradu ,oczywiscie jak sa na klatce. :P ja mialam w Polsce takich intruzow ,ale taka wiedzma jak  ja dałam sobie rade .wspołczuje .a moze ty zrob impreze tak zeby im woskowina z uszu powychodziła ;D.seba cos wymysli . ;D

Offline Impossible

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #12 dnia: 13 Mar 2012, 16:04:18 »
andrejos też byłam na początku i pukałam grzecznie,ale tak głośno słuchali radia, że nie słyszeli, więc zanim usłyszeli, że wale do drzwi to mineło dobre 5 minut. jak już usłyszeli to przyciszyli muzyke i zaprosili mnie do środka żebym zobaczyła, że nie jest głośno, no cholera nie było skoro ściszyli muzyke!! poza tym starsza pani powiedziała mi, że ona puszcza muzyke w salonie, żeby słyszec ją w kuchni jak gotuje, a kuchnia oddalona od salonu o jakieś 4 pomieszczenia, gdyż jest to duże mieszkanie, no myslalam, że sobie żarty stroi więc jej powiedziałam, żeby sobie kupiła radio do kuchni abo słuchawki przenośne bo ja tego nie będe dłużej znosic - to myslalam, że mnie ze schodów zepchnie. dalej twierdziła, że nic nie przyciszała, jak tylko weszłam do domu to slyszałam automatycznie jak muzyka gra coraz głośniej. Kiedyś obudziło mnie głośne dudnienie o 23, więc waliłam w sufit to Skur***** podgłośnili jeszcze bardziej :]
MalaCzarna problem w tym, że to nie duńczycy, tylko jakieś ciemniaki z Tanzanii czy coś w tym stylu..a jak wiadomo z ludźmi tego pokroju niestety się nie dogadasz :/
Najgorsze jest to, że ewidentnie robią nam na złośc ;/
Julia z tymi korkami to się uśmiałam, bo wczoraj wpadł mi ten pomysł do głowy hehe, ale nóg i rąk im niestety nie utne, żeby nie chodzili jak słonie i nie przesuwali średnio co 20 minut mebli oO

JULIA1964

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 13 Mar 2012, 16:13:16 »
Dam ci filc albo pojdziemy i im te meble podklimy ;D

Offline kamiladk19

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
« Odpowiedź #14 dnia: 13 Mar 2012, 18:18:26 »
hej mamy podobny problem za sciana rowniez mieszkaja jacys troche skosnoocy w tym jeden na wozku inwalidzkim..puszczali muzyke sobie np od 1wszej do 7 rano ;/ masakra.. chodzilismy rozmawialismy oczywiscie na chwile sciszali muzyke a pozniej znowu to samo.w koncu udalismy sie do swojej spoldzielni napisalismy jedna skarge i od tamtej pory jak narazie cisza (odpukac)

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #14 dnia: 13 Mar 2012, 18:18:26 »

mam problem zezrozumieniem angielskich slowek

Zaczęty przez piatkaDział Tłumaczenia

Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 12648
Ostatnia wiadomość 04 Gru 2007, 15:08:04
wysłana przez piatka
problem z ubezpieczeniem auta w Alka

Zaczęty przez marinaDział Pomoc!

Odpowiedzi: 11
Wyświetleń: 18879
Ostatnia wiadomość 05 Mar 2010, 11:07:02
wysłana przez vera
problem z wydaniem CPR (albo z pracodawcą)

Zaczęty przez Tomasz RakowskiDział Podatki

Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 10559
Ostatnia wiadomość 29 Lis 2010, 10:47:23
wysłana przez CHOINA
Problem z logowaniem sie do banku

Zaczęty przez patrykos93Dział Pomoc!

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 16769
Ostatnia wiadomość 15 Wrz 2016, 20:03:06
wysłana przez daniaa
Problem