poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: problem z sąsiadami.  (Przeczytany 20198 razy)

Offline Solvej

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 5
  • -Otrzymane: 9
  • Reputacja: +34/-32
Odp: problem z sąsiadami.
« Odpowiedź #15 dnia: 13 Mar 2012, 19:46:58 »
Ale macie problemy. W Polsce to sie dzieje! Wykupili za grosze mieszkania w blokach i juz cala geba wlasciciele, ze nawet na dzieci grajace w pilke na podworku policje wzywaja bo to pod jego szopka, oknem ...

A tu albo skosnookie z glosna muzyka albo polacy z butami na wycieraczce :D

Nie rozumiem takich tematow- ludzie nie potrafia sobie radzic z tak blachymi problemami i musza je opisywac i radzic sie na forum.  ::) Ludzie!

Offline vordingborg

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 77
  • -Otrzymane: 550
  • Reputacja: +58/-30
« Odpowiedź #16 dnia: 13 Mar 2012, 21:23:46 »

A tu albo skosnookie z glosna muzyka albo polacy z butami na wycieraczce :D

Nie rozumiem takich tematow- ludzie nie potrafia sobie radzic z tak blachymi problemami i musza je opisywac i radzic sie na forum.  ::) Ludzie!
"Ludzie to gatunek stadny dlatego pchają się na kupę a potem im śmierdzi"   
       Leopold Staff  :)

Offline Ivona

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 2
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #17 dnia: 13 Mar 2012, 22:40:12 »
SEBA 08!! OK.Niech Ci będzie, pomyliłam się o jedną literkę, bo powinno być "varmemester", natomiast czy i czego on jest mistrzem, to jeśli krótko jesteś w Danii-nie będę takiemu forumowemu pajacowi tłumaczyć, przejdź się do jakiegokolwiek biura, w którym urzęduje i sam go zapytaj,jeśli uważasz,że jesteś taki zabawny i "wyszczekany", a jeśli dobrze wiesz kim jest i czym się zajmuje, to tymbardziej nie rób z siebie błazna i jeśli nie masz nic ciekawego i mądrego na dany temat do powiedzenia, to po prostu "milcz", bo na forum błaznów nie brakuje, tylko jak przychodzi co do czego, to okazuje się, że mają tak naprawdę g..o do powiedzenia i tak naprawdę gó.. wiedzą,a tylko wymądrzać się potrafią!

MalaCzarna

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 13 Mar 2012, 22:53:46 »
Impossible  :) nie zastanawiaj się czy mają mieszkanie wykupione na własność ,jakiej są narodowości  i co tam jeszcze stoi na przeszkodzie.Nie twoja głowa aby się z nimi dogadać tylko spółdzielni i policji !
Masz prawo żyć w spokoju ! Koniec ,kropka! Pisz skargę ! Zobacz na priv .

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 599
  • -Otrzymane: 1087
  • Reputacja: +154/-86
« Odpowiedź #19 dnia: 13 Mar 2012, 22:59:43 »
"Ludzie to gatunek stadny dlatego pchają się na kupę a potem im śmierdzi"   
       Leopold Staff  :)
Haaa... gdzies indziej wyczytalam "Trzymajmy sie kupy. Kupy nikt nie ruszy, bo smierdzi" :)
Fanatisme er, når man fordobler indsatsen, men har glemt målet.

Offline sskk

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 3
    • Status GG
« Odpowiedź #20 dnia: 13 Mar 2012, 23:12:57 »
Kurcze i znow to samo...pomoc jak balas za przeproszeniem. LUDZIE, PO TO JEST FORUM, ZEBY RADZIC SIE W ROZNYCH SPRAWACH A JESLI KOGOS NIE INTERESUJA CZYJES NAJMNIEJSZE PROBLEMY NIECH TU NIE ZAGLADA!!!!!Polonia w Dk...nie ma co:(

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 599
  • -Otrzymane: 1087
  • Reputacja: +154/-86
« Odpowiedź #21 dnia: 13 Mar 2012, 23:13:24 »
A czy nie przyszlo Wam do glowy najprostsze rozwiazanie?
Jezeli ktos zakloca cisze miedzy 23 a 7 rano, to zwyczajnie zadzwonic po policje. Przyjada.
Natomiast, gorzej miedzy 7 a 23, generalnie wowczas, trudno mowic o zagluszaniu ciszy nocnej i w sumie maja prawo...
Jezeli zajrzysz do regulaminu spoldzielni, moga byc pewne odchylenia np. 8 rano i 22 wieczorem.

Jezeli chodzi o sasiadow z Tanzanii, to policja powinna poskutkowac, mysle, ze beda sie bali notatek w aktach.

Zanim isc na udry, trzeba bylo po porstu sprobowac dowcipem, lub prosba. Na przyklad kupic babce radio w prezencie (mozna znalezc za grosze w jakims Tigerze itp. ).
Co do tupania... Sama mieszkalam w kamienicy w Kopenhadze i niestety podlogi sa tak zrobione, ze wszystko slychac. Nie trzeba naprawde w drewniakach chodzic.

Konczac, chcialbym dodac, ze niestety mieszkanie w bloku, tak po prostu wyglada. Ma sie sasiadow roznych i trzeba sie nauczyc z nimi zyc. Wszelkie wojny podjazdowe, to wspolzycie tylko utrudniaja.
Zycze cierpliwosci. 
Fanatisme er, når man fordobler indsatsen, men har glemt målet.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #21 dnia: 13 Mar 2012, 23:13:24 »

MalaCzarna

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 13 Mar 2012, 23:25:06 »
Jomir no nie tak do końca ,mają prawo poza godzinami ciszy robić co im się podoba.
Moja znajoma na parterze nie mogła puszczać automatu po godz.19.00
bo lokatorowi na 1 p.było za głośno i się poskarżył.
Inna znajoma twierdzi ,że u nich jest cisza od 21.00 i TV itp mają być przyciszone.

Na poprzednim mieszkaniu młody sąsiad puszczał baaardzo głośno muzykę po południu ,też była skarga zbiorowa i musiał ustąpić albo...spółdzielnia postawiła mu warunek,bo za dużo sąsiadów się skarżyło.
W niedzielne po południe przyjechała policja na milutką „wizytę ” u niego.
Widzę że przepisy jedno ,a życie drugie!

Offline Ivona

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #23 dnia: 13 Mar 2012, 23:45:29 »
JOMIR  Z tą policją, to też tak nie do końca, my dzwoniliśmy 3 razy, ok 2ej innym razem ok 4ej nad ranem kiedy już naprawdę nie dawaliśmy rady, nie przyjechali, bo to nie ich problem tylko spółdzielni, nam też wydawało się, że to najprostsze rozwiązanie i jakoś zareagują, ale to nie Polska :(  (P.S. Nasi głośni sąsiedzi, to Turcy i Arabowie, którzy wszelkie zasady mają głęboko gdzieś :( )

nutka53

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 14 Mar 2012, 00:47:51 »
moja rada na problemy z sasiadami to grzecznosc, jabym zaprosila na herbatke i ciasteczko,popytala o rodzinke(takie mile i grzeczne pytania) pochwalila za nie wiem co, za nic i za wszystko a potem gdy atmosferka by sie zrobila przyjazna to bym przeszla do rzeczy

ladyman

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 14 Mar 2012, 06:52:00 »
a kto tu herbatę pije?

Offline andrejos

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 39
  • -Otrzymane: 17
  • Reputacja: +2/-3
« Odpowiedź #26 dnia: 14 Mar 2012, 10:41:11 »
Ladyman masz racje ja radze zaprosic ich do siebie i zapalic skreta pokoju ;D ;D ;D

Offline Impossible

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 0
« Odpowiedź #27 dnia: 17 Mar 2012, 13:48:33 »
Też słyszałam o pewnych zakazach typu: znajoma nie może brać prysznica po 20stej bo odgłos puszczanej wody w rurach przeszkadza sąsiadowi. Nie chodzi mi o tak drastyczne zakazy oczywiscie, bo każdy musi się czuć swobodnie w mieszkaniu, ale niektórzy żyją w mieszkaniach głosniej niż małpy na drzewach - to już nie jest ok. Bo ja jestem codziennie budzona przez dudniącą muzykę albo przez ogłos przesuwanych mebli - serio nie wiem co to jest, czy maja jakis ciezki fotel na którym się przesuwają po podłodze centralnie nad moim pokojem. Mam strasznie czujny sen i jak ide sobie spac w piatek o 4 rano bo w końcu mam weekend to spać nie mogę już od 7 rano przez te małpy z góry. Pytanie, czy spółdzielnia nie wypnie się dupą i nie powie, że od 6 rano ciszy nocnej nie ma i mogą robić co chcą?
Zaprosic na herbatkę czy tam skreta jak kto woli - nie da rady, są to bardzo trudni sąsiedzi - im wszystko przeszkadza, choćby źle postawiony rower przed domem :], wiecznie mają jakies zatarczki z innymi lokatorami, ale też nie wiadomo czy inni lokatorzy będą chcieli podpisać pisma itd w tej sprawie. Wiem, że z 4 osob żyjących tu oprocz mnie - 2 na pewno to podpiszą, więc jest już ponad połowa heh.

Offline Ivona

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #28 dnia: 17 Mar 2012, 15:48:21 »
Problem z sąsiadami może nie rozwiązany, ale najważniejsze,że Seba 08 zbanowany :D

MalaCzarna

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: 17 Mar 2012, 16:02:40 »
Problem z sąsiadami może nie rozwiązany, ale najważniejsze,że Seba 08 zbanowany :D

Świetnie ,że admin i moderatorzy wreszcie stanęli na wysokości zadania!Aleluja! ;D

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #29 dnia: 17 Mar 2012, 16:02:40 »

mam problem zezrozumieniem angielskich slowek

Zaczęty przez piatkaDział Tłumaczenia

Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 12686
Ostatnia wiadomość 04 Gru 2007, 15:08:04
wysłana przez piatka
problem z ubezpieczeniem auta w Alka

Zaczęty przez marinaDział Pomoc!

Odpowiedzi: 11
Wyświetleń: 18904
Ostatnia wiadomość 05 Mar 2010, 11:07:02
wysłana przez vera
problem z wydaniem CPR (albo z pracodawcą)

Zaczęty przez Tomasz RakowskiDział Podatki

Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 10571
Ostatnia wiadomość 29 Lis 2010, 10:47:23
wysłana przez CHOINA
Problem z logowaniem sie do banku

Zaczęty przez patrykos93Dział Pomoc!

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 16809
Ostatnia wiadomość 15 Wrz 2016, 20:03:06
wysłana przez daniaa
Problem