Ogólne > Rodzina ...

Zasiłek rodzinny

<< < (2/31) > >>

sopocianka:
Tokent :)
Jesteś moim idolem :)
dokładnie... Odwlekaja i wykanczaja "administracyjnie"
Jak ja to nazywam... tj. wysyłają setki pisemek o tym
samym, żeby człowiek zglupial... Mi wyrownali tylko cześć
a resztę podobno pobieralam w Polsce, jak mnie tam nie było
tylko już wtedy w Danii mieszkałam ;) może, moja siostra
bliźniaczka wzięła? Albo ktoś ma w kieszeni :)

varszafiak:

--- Cytat: piotr1 w 01 Maj 2012, 20:08:23 ---nooo..hhmmm...ja wlasnie wyslalem mailem papiery do sociecenter w aalborgu i gdy tam dzwonilem i pytalem czy powinienem zrezygnowac z rodzinnego pobieranego w polsce to pan powiedzial ze nie trzeba bo oni beda doplacac po prostu reszte do polskiego rodzinnego- wiec chyba nie trzeba rezygnowac z rodzinnego w pl- chyba ze co komuna to inny przepis- nie wiem...

--- Koniec cytatu ---

Piotr1, nie daj sie tak zrobic na "szaro". Wysla zapytanie do Polski czy sa pobierane pieniadze i jak otrzymaja odpowiedz  "...tak owszem wyplacamy w Polsce rodzinne..."   to nic w Danii nie otrzymasz

piotr1:
no nie wiem...w kazdym badz razie gosc powiedzial mi przez telefon jakie papiery i wtedy zapytalem czy mam zrezygnowac z pobieranego w polsce rodzinnego- on mi dpowiedzial-nie nie- my skontaktujemy sie z pomoca socjalna w polsce i jesli bierzesz- jego slowa doslowne- 100 zl w polsce - to my doplacamy ci tutaj roznice....coz..i tak narazie pozostalo mi czekac kolo miesiaca- bo mowil ze tyle potrwa zalatwienie tego...ale dzieki za rade  :)

Tokent:
Tip.

Zrezygnowac z rodzinnego w PL. NIe mozna pobierac swiadczen z 2 niezaleznych zrodel jednoczesnie.

Jezeli sie myle to popros tego kogos z komune o potwierdzenie na pismie...... wez aparat i zrob mu fotke kiedy bedzie sie gubic w zeznaniach :)

Powaznie , zrezygnowac w PL i pobierac w DK. Placisz za ich pesnje swoimi podatkami wkoncu i masz takie same prawa.

Powodzenia

Ratatata:
Ale ,ale ... skoro pracuje tutaj (powiedzmy) od roku i zarabia tysiące koron,to zasiłek w Polsce się nie należy bo jego zarobki przekraczają zapewne 504 zł na osobe w rodzinie ;) Co jest jednym z warunków aby takie świadczenie otrzymywać :)
Więc będzie musiał oddać to co wziął w Polsce bo nie przysługiwało a tu dostanie bez problemu wyrównanie (powiedzmy) za zeszły rok ;) dokładnie tak jak napisał Dania i Polska załatwią to pomiędzy sobą :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej