Ogólne > Rodzina ...
Zasiłek rodzinny
adamja:
Witam. a ja mam wielką prośbę. Szukałem trochę w necie i tu na forum ale coć mi nie idzie. Czy ktoś mi podpowie jakie dokładnie dokumenty z Polski muszę pokazać aby się starać o zasiłek ? Czy wystarczy np tylko wypełnienie wniosku a reszta jest już w interesie Danii i Polski ?
Rafimafija:
Rózne rzeczy tu ludzie piszą i chyba każdy przypadek jest rozpatrywany indywidualnie. Ja zrobiłem tłumacznia wszystkich dokumentów itd , a co się okazało ze sami wysłali do mnie pismo że przyznali pieniądze na dziecko a ja nawet nic nie pisałem do tego Udbetaling . Przysłali pismo że bedą wypłacane pieniadze co kwartał kazdego 20 miesiaca jakieś zasady i żeby konto otworzyć.
adamja:
Dzieki za info. A czy można taki wniosek złożyć np przez internet ? byłoby wygodniej dla mnie.
roga:
--- Cytat: Rafimafija w 08 Sty 2014, 22:44:11 ---Rózne rzeczy tu ludzie piszą i chyba każdy przypadek jest rozpatrywany indywidualnie. Ja zrobiłem tłumacznia wszystkich dokumentów itd , a co się okazało ze sami wysłali do mnie pismo że przyznali pieniądze na dziecko a ja nawet nic nie pisałem do tego Udbetaling . Przysłali pismo że bedą wypłacane pieniadze co kwartał kazdego 20 miesiaca jakieś zasady i żeby konto otworzyć.
--- Koniec cytatu ---
Kazdy przypadek jest rozpatrywany identycznie, to zanczy takasama procedura. Nie pisales do Udbetalings Danmark, poniewaz dziecko albo urodzilo sie w Danii albo mieszka w Danii - zapomniales o tym napisac. W takim przypadku wszystko odbywa sie automatycznie. Natomiast rodzinne na dzieci mieszkajace w Polsce nie moze byc przyznane bez zwrocenia sie do Udbetaling Danmark. Konieczne do przedlozenia dokumenty: akt urodzenia dziecka, kontrakt zatrudnienia osoby skladajacej wniosek oraz kwity wyplat dochodow. Wniosek mozna zlozyc internetowo.
Rafimafija:
No tak zgadza się moja córka jest w Dk . :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej