Ogólne > Rodzina ...

Jaki wozek dla dziecka?

<< < (7/13) > >>

Jomir:
Varszawiak, nianie w Danii to instytucje panstwowe, wiec wozki jak i zlobkom, kupuje kommune.
Oczywiscie, ze moze dziecko spac w wozku kommunalnym. Ja osobisicie sobie tego nie wyobrazam. Przeciez nie kupuja wozka tylko dla jednego dziecka. To taka obiegowka na kilka lat... blee....
Wole byc nabusezsadna i dostarczyc swoj, niz by moje dziecko spalo na materacu "podaj dalej". Nie wspomne juz o aferze sprzed prawie dwoch lat o zagrzybionych wozkach w jednej z komun na Jutlandii.
brrr...
My swoj dostarczamy i odbieramy codziennie, przechowujemy w domu, wiec jest czysty i  suchy... ale coz... kazdy ma swoje standardy.

Co do smoczkow, chcesz powiedziec, ze w Polsce dzieci w wieku zlobkowym nie uzywaja???
Dziwne, bo tu w Danii sposob przyrzadzenia kaszek dla dzieci przewiduje przygotowanie ich w miseczce, nawet dla dzieci od 4 miesiaca zycia. W Polsce nawet na kaszkach powyzej roku, jest wciaz przepis na przyotowanie porcji w butelece.... ot, drobne spostrzezenie, wnioski same sie nasuwaja...

vordingborg:
Oj bo już się pogubiłem  :( przy którym wózku teraz jesteście ?

Ratatata:

--- Cytat: Jomir w 09 Maj 2012, 17:15:03 ---
Dziwne, bo tu w Danii sposob przyrzadzenia kaszek dla dzieci przewiduje przygotowanie ich w miseczce, nawet dla dzieci od 4 miesiaca zycia. W Polsce nawet na kaszkach powyzej roku, jest wciaz przepis na przyotowanie porcji w butelece.... ot, drobne spostrzezenie, wnioski same sie nasuwaja...

--- Koniec cytatu ---

Jomir,tak z ciekawości,na której z polskich kaszek widnieje taki sposób przygotowania jak opisałaś (w butelce) bo akurat mam kilka  8) i nie ma tam ani słowa o przygotowaniu kaszki w butelce  ::)

Solvej:
Oj Varszafiaku,  skoro piszesz, ze matki glupie ...  nie wzielam sobie do serca, absolutnie, tylko usmiechalam sie uroczo :)

Jomir , zgadzam sie z Toba :) Ciekawe ile teraz matek bedzie odwaznych i przyzna sie, ze kaszkami karmi ? :D

ups  ::)

Ratatata:

--- Cytat: Solvej w 09 Maj 2012, 19:27:09 ---Ciekawe ile teraz matek bedzie odwaznych i przyzna sie, ze kaszkami karmi ? :D

ups  ::)

--- Koniec cytatu ---

A co jest złego w karmieniu kaszką ?? Samym cycem 11-miesięczniaka nie wykarmię choćbym cały dzień leżała i karmiła  8)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej