poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Euro 2012  (Przeczytany 54339 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline RyszardS

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-0
Euro 2012
« dnia: 29 Maj 2012, 22:12:27 »
Polska Misja Katolicka oraz polski sklep Wisła zapraszają kibiców pilkarskich na transmisje meczów polskiej grupy w Euro 2012. Transmisje  odbedą sie na dużym ekranie  8, 12 i 16 czerwca w pięknej sali przy kosciele Sw.Anny  na Amager. Pierwsze mecze o godz. 18.00, a drugie o 20.45.
Polska gra pierwsze spotkanie z Grecją  8 czerwca o  godz.18.00 .Do dyspozycji kibiców  bar z polskim piwem. Ponieważ organizacja meczów  wymagała  dosc sporych nakładów  finansowych bilety kosztuja 25 kr. Zapraszamy serdecznie.

Offline Rycerzyk111

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 7
  • Reputacja: +1/-0
Odp: Euro 2012
« Odpowiedź #1 dnia: 30 Maj 2012, 07:40:30 »
A jak duży będzie to ekran?^^ TO jednak ważne dla niektórych- z 10 metrów nie widać co się dzieje na 40 calowym ekranie...

Offline RyszardS

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #2 dnia: 30 Maj 2012, 14:18:07 »
Transmisja z projektora na ekran o wielkosci minimum 2,5 m na 2,5 m.

Offline Hans

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 2
« Odpowiedź #3 dnia: 30 Maj 2012, 15:36:27 »
Ponieważ organizacja meczów  wymagała  dosc sporych nakładów  finansowych bilety kosztuja 25 kr.

I tym sposobem łamiecie prawo...

Jeśli organizujecie pokaz, to nie może on być odpłatny. W przeciwnym razie macie sporą szansę na wizytę Politi razem z DR...

Offline SJONA

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 5
« Odpowiedź #4 dnia: 31 Maj 2012, 09:10:56 »
Do Hansa .Jak mozna byc tak upierdliwym w czasie najwiekszego swieta sportowego w histori Polski? Czlowieku kim ty jestes ? Chyba jest naturalne ze trzeba wprowadzic drobna oplate na sfinansowanie chocby pradu. Poraza Cie oplata w wysokosci butelki coca coli ? Moze Ty zorganizujesz telebim zaprosisz kibicow i obciazysz sie sam wszystkimi kosztami??? O co Ci WOGOLE CHODZI? Ja sie bardzo ciesze ze ktos podjol taka inicjatywe,wogole jestem zdziwiony ze na portalu jest cisza w tym temacie.To czas kiedy jak jeszcze nigdy powinnismy sie zjednoczyc WSZYSCY NARAZ i promowac nasz kraj,to niepowtarzalna okazja by swiatu pokazac sie z jak najlepszej strony i udowodnic ze mozemy konkurowac z kazdym.W aspekcie sportowym oczywiscie ja identyfikuje sie z nasza druzyna narodowa i bede z calych sil kibicowac,jestem zreszta przekonany ze kazdy kto ma orzelka w paszporcie ZROBI DOKLADNIE TO SAMO !!! ODLICZAM DNI I GODZINY DO PIATKU 8 CZERWCA DO GODZINY 18.00 !!! POLSKA GOLA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pozdrawiam wszytkich

Offline Hans

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 2
« Odpowiedź #5 dnia: 31 Maj 2012, 17:17:25 »
Do Hansa .Jak mozna byc tak upierdliwym w czasie najwiekszego swieta sportowego w histori Polski? Czlowieku kim ty jestes ? Chyba jest naturalne ze trzeba wprowadzic drobna oplate na sfinansowanie chocby pradu. Poraza Cie oplata w wysokosci butelki coca coli ? Moze Ty zorganizujesz telebim zaprosisz kibicow i obciazysz sie sam wszystkimi kosztami??? O co Ci WOGOLE CHODZI? Ja sie bardzo ciesze ze ktos podjol taka inicjatywe,wogole jestem zdziwiony ze na portalu jest cisza w tym temacie.To czas kiedy jak jeszcze nigdy powinnismy sie zjednoczyc WSZYSCY NARAZ i promowac nasz kraj,to niepowtarzalna okazja by swiatu pokazac sie z jak najlepszej strony i udowodnic ze mozemy konkurowac z kazdym.W aspekcie sportowym oczywiscie ja identyfikuje sie z nasza druzyna narodowa i bede z calych sil kibicowac,jestem zreszta przekonany ze kazdy kto ma orzelka w paszporcie ZROBI DOKLADNIE TO SAMO !!! ODLICZAM DNI I GODZINY DO PIATKU 8 CZERWCA DO GODZINY 18.00 !!! POLSKA GOLA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pozdrawiam wszytkich

Wykrzyczałeś się?? Okres ci już przeszedł??
Ja tylko zwracam drobną uwagę, jak to wygląda od strony prawnej...

A tak szczerze, to prąd za kilka godzin wyjdzie zaledwie kilkanaście koron. Znaczy się pierwszy zwraca koszty, reszta płaci "za frajer"...

Offline martuchnam

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 25
  • -Otrzymane: 30
  • Reputacja: +16/-38
« Odpowiedź #6 dnia: 31 Maj 2012, 17:59:18 »
super....ja wpadam z mezem i znajomymi :D
Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi obcych. Sama wyznaczam sobie cele, do których  dąże. Potrafie byc nieznosna. Chcialabym móc wszystko. Pragne walczyc o swoje do konca. Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Zaluje kilku niepotrzebnych slów.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #6 dnia: 31 Maj 2012, 17:59:18 »

Offline SJONA

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 5
« Odpowiedź #7 dnia: 31 Maj 2012, 18:14:42 »
Do Hansa ! Od strony prawnej prosze ja Ciebie to w czasie EURO KAŻDY ZŁAMIE PRAWO W TYM KRAJU I NIE TYLKO !!! Juz Ci to moge naszkicować-idz dziś na piwo do jakiegokolwiek sportowego baru zapłać a następnie idz do tego samego baru podczas gdy grać bedzie reprezentacja Dani a zapewne pojmiesz że nagle ktoś chce za to samo piwo nieco wiecej.To lakoniczny przypadek mogłbym wymienić 10 takich w jaki sposób bedzie zarabiana kasa podczas EURO i jak myślisz wszędzie wpadnie skat??? Popuść se chłopeczku bo w ogłoszeniu jest wyraznie napisane o kwocie wręcz symbolicznej wiec nikt na tym nie zarobi ani grosza a Ty najwyrazniej nie masz się z czym wychylić !!!

varszafiak

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 31 Maj 2012, 18:59:41 »
Do Hansa ! Od strony prawnej prosze ja Ciebie to w czasie EURO KAŻDY ZŁAMIE PRAWO W TYM KRAJU I NIE TYLKO !!! Juz Ci to moge naszkicować-idz dziś na piwo do jakiegokolwiek sportowego baru zapłać a następnie idz do tego samego baru podczas gdy grać bedzie reprezentacja Dani a zapewne pojmiesz że nagle ktoś chce za to samo piwo nieco wiecej.To lakoniczny przypadek mogłbym wymienić 10 takich w jaki sposób bedzie zarabiana kasa podczas EURO i jak myślisz wszędzie wpadnie skat??? Popuść se chłopeczku bo w ogłoszeniu jest wyraznie napisane o kwocie wręcz symbolicznej wiec nikt na tym nie zarobi ani grosza a Ty najwyrazniej nie masz się z czym wychylić !!!

tak neutralnie.

podniesienie ceny piwa jest zgodne z prawem, a bilet na ogladanie meczu nie.
 Nawet gdyby kosztowal 1 korone.

P.S

Chętnie przyjdę.

Offline Reksio

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 169
  • Reputacja: +21/-15
  • "Żyjmy chwilą, powtórek w życiu nie ma..."
« Odpowiedź #9 dnia: 31 Maj 2012, 19:44:46 »
Jaki ten HANS życzliwy dla swoich rodaków  8) Hmmmm... jeśli naprawdę policja by tam wpadła, to można by pomyśleć że HANS w swojej życzliwości podkablował  :o
"Przejmuj się tylko tymi na których masz wpływ - na pozostałych szkoda twoich nerwów..."

Offline martuchnam

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 30
  • Reputacja: +16/-38
« Odpowiedź #10 dnia: 31 Maj 2012, 19:58:27 »
ja to sie zastanawiam dlaczego jakikolwiek watek nie przejdzie bez hamstwa...ku***a jacy ludzie sa zawistni..w tym polacy sa na 1 miejscu tak jak i w zazdrosci nienawisci i braku chyba wszystkiego...
Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi obcych. Sama wyznaczam sobie cele, do których  dąże. Potrafie byc nieznosna. Chcialabym móc wszystko. Pragne walczyc o swoje do konca. Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Zaluje kilku niepotrzebnych slów.

Offline Rycerzyk111

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 7
  • Reputacja: +1/-0
« Odpowiedź #11 dnia: 31 Maj 2012, 20:48:23 »
A jeszcze pytanko do organizatorów:Skąd będzie transmisja?Byłoby wspaniale oglądać z polskim komentarzem-wiadomo, łapie za serce...;-)

Baumi

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 31 Maj 2012, 22:34:58 »
Polecam obejrzeć: http://w483.wrzuta.pl/film/0TyPczAOjsQ/euro_2012_-_stadiums_of_hate

Prawda czy nie, jest to po prostu zdanie wielu ludzi z zagranicy...

Offline RyszardS

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #13 dnia: 31 Maj 2012, 23:03:39 »
Transmisja bedzie oczywiscie w jezyku polskim z TVP ,dlatego koszty organizacyjne to nie tylko prad czy sala, ale  zainstalowanie anteny satelitarnej i przeciagniecie ponad 80 m kabla ze wzmacniaczem, aby sygnal byl wystarczajaco silny oraz aparatury do projekcji. Zycze wszystkim  super atmosfery i przede wszystkim zwyciestwa polskiej druzyny.

Offline Reksio

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 169
  • Reputacja: +21/-15
  • "Żyjmy chwilą, powtórek w życiu nie ma..."
« Odpowiedź #14 dnia: 31 Maj 2012, 23:17:34 »
Jakoś straciłam ochotę na oglądanie BBC, zbyt wiarygodni to oni jednak nie są  >:(

http://img2.demotywatoryfb.pl/uploads/201205/1338470299_by_WieszczNarodu.jpg
"Przejmuj się tylko tymi na których masz wpływ - na pozostałych szkoda twoich nerwów..."

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #14 dnia: 31 Maj 2012, 23:17:34 »

Zaliczkowa deklaracja podatkowa (Forskudsopgørelse 2012)

Zaczęty przez rogaDział Podatki

Odpowiedzi: 11
Wyświetleń: 12077
Ostatnia wiadomość 16 Lis 2011, 20:16:06
wysłana przez noemi_1204
forskudsopgorelse na 2012 r

Zaczęty przez keny79Dział Podatki

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 4188
Ostatnia wiadomość 03 Lis 2011, 19:19:14
wysłana przez keny79
egzamin PD3 - maj/czerwiec 2012