poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Marihuana w Danii.  (Przeczytany 73216 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline vordingborg

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 77
  • -Otrzymane: 550
  • Reputacja: +58/-30
Odp: Marihuana w Danii.
« Odpowiedź #90 dnia: 18 Paź 2012, 18:30:42 »
twierdzisz, że palacze trawki wyznają ideologię - pić, ćpać, ruchać ? jeżeli to są twoje argumenty przeciwko paleniu marihuany to tak naprawdę nie masz żadnych argumentów.
Oj bracie zdaje się że ideologie to sam dorabiasz, a tak  może w końcu przytoczysz jakiś poważny argument za tym otumanianiem mózgownicy ...
 Faza,wizje,brak raka płuc czy nawet rzekome właściwości medyczne jakoś do mnie nie przemawiają  ;D słyszałem że podobne zalety ma nawet klej do butów i jest legalny  ;D

Offline thecabb

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 3
  • -Otrzymane: 42
  • Reputacja: +0/-0
  • Bronchozaury nie wymarły !
« Odpowiedź #91 dnia: 18 Paź 2012, 20:09:23 »
Po pierwsze nie dorabiam żadnej ideologii, tylko komentuję twoją "wszechwiedzę".
Po drugie- gdybyś wykazał się odrobiną znajomości tematu, w którym się wypowiadasz znałbyś moje zdanie na temat marihuany (przypomnę, że znajduje się na piątej stronie, post nr 63)
Po trzecie - w przeciwieństwie do ciebie nie obrażam nikogo, choćby zamieszczając zdjęcie gówna. To tylko świadczy o tobie.
Po czwarte - jesteś ignorantem w sprawie marihuany, co zdążyłeś już wczesniej potwierdzić.
Coś tam słyszałeś, gdzieś coś przeczytałeś i to jest cała twoja wiedza. Może czas, żeby zainteresować się jakimś tematem na poważnie. Biorąc pod uwagę twoje zamiłowanie do zdjęć przedstawiających odchody proponuję, żebyś założył w Vordingborg Klub Miłośników Stolca. Myślę, że na temacie znasz się doskonale i możesz zostać prezesem klubu, a jednocześnie jego honorowym - nomen omen- członkiem.
 Marihuana jest zbyt kontrowersyjnym tematem, żeby wpadać w skrajność tak jak ty. Co zrobisz jeśli twoje dziecko będzie palić (tylko proszę cię nie pisz, że nie będzie) ? Pokażesz fotki gówna ? I to będzie prawdziwe ojcowskie podejście. 

piotr1

• Gość
« Odpowiedź #92 dnia: 18 Paź 2012, 20:38:54 »
Oj bracie zdaje się że ideologie to sam dorabiasz, a tak  może w końcu przytoczysz jakiś poważny argument za tym otumanianiem mózgownicy ...
 Faza,wizje,brak raka płuc czy nawet rzekome właściwości medyczne jakoś do mnie nie przemawiają  ;D słyszałem że podobne zalety ma nawet klej do butów i jest legalny  ;D

vordingborg- poczytaj watek najpierw- bylo juz podane tutaj duzo argumentow i zaden z nich to nie bylo to co ty mowisz- faza, brak raka czy RZEKOME wlasciwosci medyczne....

Offline vordingborg

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #93 dnia: 18 Paź 2012, 20:47:36 »
maryska jeszcze do niedawna byla srodkiem leczniczym, malo tego- nadal jest....prywatne osoby choduja marihuane dla swojej chorej zony lub meza bo jest to srodek poprawiajacy samopoczucie i usmierzajacy bol...malo tego - kampanie przeciw marysce rozpoczely stany zjednoczone zmuszone przez wielkie koncerny medyczne, potem stany wymusily to samo na europie, malo tego- maryski nie da sie przedawkowac- nie pamietam ile, ale trzeba wypalic cala mase maryski zeby zejsc....a i tak wtedy zejdziesz od tlenku wegla-a nie od maryski- tyle ze w papabusesach, czyli w nikotynie jest tego tlenku o wiele wiecej niz w marysce wiec papabusesow trzeba mniej wypalic jednorazowo niz maryski zeby zejsc...malo tego- maryska nie ma srodkow od ktorych mozna sie uzaleznic, tak jak od papabusesow.....hmmm...co by tu jeszcze......w razie pytan i watpliwosci moge udzielic dokladniejszych informacji, a jestem takim madralinskim bo byl z pare miesiecy temu wielgachny artykul na temat maryski w gazecie pt focus i chyba nawet go gdzies mam jeszcze ;)    powiem tylko ze wiedzialem tyle ile wszyscy- tzn prawie nic o marysce i myslalem ze moze uzalezniac i takie tam glupoty, ze narkotyk itp.....zmienilem zdanie o 180 stopni po przeczytaniu tego, choc nie zaczalem sobie aplikowac lub chodowac...hhmm.....narazie nie zaczalem.... ;)
Zdaje się że luki w pamięci też powoduje :) o wizjach ,fazach i że nie powoduje raka też było

Offline vordingborg

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #94 dnia: 18 Paź 2012, 21:02:22 »
Po pierwsze nie dorabiam żadnej ideologii, tylko komentuję twoją "wszechwiedzę".
Po drugie- gdybyś wykazał się odrobiną znajomości tematu, w którym się wypowiadasz znałbyś moje zdanie na temat marihuany (przypomnę, że znajduje się na piątej stronie, post nr 63)
Po trzecie - w przeciwieństwie do ciebie nie obrażam nikogo, choćby zamieszczając zdjęcie gówna. To tylko świadczy o tobie.
Po czwarte - jesteś ignorantem w sprawie marihuany, co zdążyłeś już wczesniej potwierdzić.
Coś tam słyszałeś, gdzieś coś przeczytałeś i to jest cała twoja wiedza. Może czas, żeby zainteresować się jakimś tematem na poważnie. Biorąc pod uwagę twoje zamiłowanie do zdjęć przedstawiających odchody proponuję, żebyś założył w Vordingborg Klub Miłośników Stolca. Myślę, że na temacie znasz się doskonale i możesz zostać prezesem klubu, a jednocześnie jego honorowym - nomen omen- członkiem.
 Marihuana jest zbyt kontrowersyjnym tematem, żeby wpadać w skrajność tak jak ty. Co zrobisz jeśli twoje dziecko będzie palić (tylko proszę cię nie pisz, że nie będzie) ? Pokażesz fotki gówna ? I to będzie prawdziwe ojcowskie podejście.
Oj strasznie cię ubodło to zdjęcie widzę (zepsuło ci  smak :P czy co??)
 Co do reszty twojej wizji wypowiadać się nie będę, szkoda mi na to czasu.

Offline thecabb

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #95 dnia: 18 Paź 2012, 23:09:23 »
Zdjęcie gówna mnie ubodło ? :)  na szczęście nie gustuję w takich zdjęciach, więc jedyną osobą na forum, która mogłaby poczuć jakiekolwiek emocje patrząc na to zdjęcie to ty sam :)  wiesz tyle o temacie co sam pokazałes na fotce hahahhahahaha  ;D

Offline vordingborg

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #96 dnia: 19 Paź 2012, 08:59:53 »
No i mamy piątek, a że w życiu trzeba się wyluzować zanim kolega znowu zacznie się otumaniać  ;) po pełnym napięcia i stresu tygodniu proponuje założyć spadochron. Choć kolega twierdzi że to "G" mu nie szkodzi to wizje nim wywołane już mogą!!!
np. na układ kostny  ??? zwłaszcza w FAZIE LATANIA
Cóż mogę "koledze" życzyć... może... tylu  samych bezpiecznych lądowań co startów  ;D ;D ;D

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #96 dnia: 19 Paź 2012, 08:59:53 »

Offline thecabb

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #97 dnia: 19 Paź 2012, 09:38:42 »
Dlaczego uważasz, że w piątek muszę się otumanić? Mierz innych swoją miarą. Jedyne co potrafisz to plus na kogoś kto ma inne zdanie niż twoje własne. Sam siebie dyskredytujesz w dyskusji, nie wyciągasz żadnych wniosków, nie masz własnego zdania, kpisz z argumentacji interlokutora, bo po prostu nie masz nic do przekazania. Żałosne to, należy Ci tylko współczuć i mieć nadzieję, że kiedyś dojrzejesz do dyskusji.

Offline anikrey

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 13
  • -Otrzymane: 28
  • http://www.youtube.com/watch?v=c_G4ogetXuQ
« Odpowiedź #98 dnia: 19 Paź 2012, 10:37:55 »
Ile osób  tyle opinii. Każdy ma własne zdanie w przeważającej części oparte na zasłyszeniu lub przeczytaniu ( w tym ja również ). Wiedza teoretyczna jest  bezcenna ale mnie osobiście ( jestem wrogiem palenia również papabusesów) interesuje a, raczej ciekawi opinia i wypowiedzi praktyków, że tak napisze. Chętnie przeczytam co jest tak fajnego w paleniu, jakie są powody , jak to się zaczęło i jak z tym skończyć - oczywiście jeśli chcą kończyć " przygodę ". Rozwaliła mnie wypowiedź kogoś tu na forum cyt. " palę papabusesy choć  usilnie staram się rzucić  " co to znaczy usilnie ?
"A cóż piękniejszego nad niebo, które przecież ogarnia wszystko co piękne?.. Mikołaj Kopernik

MalaCzarna

• Gość
« Odpowiedź #99 dnia: 19 Paź 2012, 15:26:55 »
Czytając wasze wpisy nie rozumiem czemu czepiliście się akurat palenia marijuany ?  ::)  ???
Ja też sama bym nie zapaliła .
Jest części  rośliny która jest halucynogenna, a zupełnie pomijacie tą część rośliny która
jest niezwykle pożyteczna.   :)

Marijuna doskonale użyźnia glebę . Robi się z niej papier ,zamiast wycinać lasy amazońskie - płuca naszej planety. Pierwsze Biblie były spisywane na papierze z konopi indyjskich. Szerokie zastosowanie w przemyśle tekstylnym - pierwsza ,pamiątkowa flaga amerykańska jest wykonana właśnie z konopi .
Wyroby z konopi (doczytajcie sami , bo nie pamiętam) mogą zastąpić butelki plastikowe i cały ten nabusezkładalny plastik-zmora naszej planety.

W przemyśle medycznym
Chore osoby które nie akceptują białka zwierzęcego - białko z marijauny jest super (mam przykład w rodzinie).
Doskonały lek na stwardnienie  rozsiane , problemy z układem wchłaniania ,układ oddechowy itd itp   

Na dobrą sprawę jakby rozejrzeć się w koło mamy rośliny które w nadmiarze mają też skutki uboczne ale nikt nie rezygnuje z ich używania np.szałwia (miała wejść na listę ziól zakazanych) ale nadal  płuczemy nią gardła gdy boli . Nikt krzyczy o skutkach ubocznych ,prawda ? Piołun -świetny lek na grypy ,drogi oddechowe ,pasożyty ,problemy trawienne ...ale użyty w nadmiarze jest halucynogenny .
Czy ktoś wycofuje ze sprzedaży te rośliny ? NIE !

To dlaczego czepili się marijuany? Czy z powodu tej 0,3 % części nazwijmy to nie tak działającej ?
Eeee  ;)  :D nikt rozsądnie myślący nie uwierzy w tą bajkę !

Chodzi o kasiorkę ,którą mogą stracić Wielka Farma ,ci od plastików , przemysł tekstylny ,przemysł papierniczy...

"Korzeniem wszelkiego zła jest chciwość pieniędzy"-napisano w Biblii

Offline thecabb

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #100 dnia: 19 Paź 2012, 15:49:24 »
cytując kalibra "...bo już dawno tajemnicą owiane jest to. Dobro czy zło ?"
Marihuany zakazano relatywnie niedawno. wcześniej jakoś nikomu nie przychodziło do głowy wprowadzeniu zakazu zażywania.
Osobiście zażywam, ale nigdy nikogo nie namówię, żeby zapalił. W przypadku marihuany to musi być osobista decyzja. Według prawa polskiego udostępnianie jest karane. Nie chcę mieć na sumieniu kogoś kto swoje smutki spali w blancie. Tak samo jak nie chciałbym, żeby ktoś kogo poczęstowałem J&B topił swoje smutki w szklance. Nikogo nie namawiam i nikomu nie polecam, więc nie rozumiem zachowania vordingborga, który zna temat ze słyszenia (sam nigdy nie palił i wie tyle ile usłyszał i przeczytał na stronach , które demonizują marihuanę).
Spróbowałem wielu używek i mam swoje zdanie na ich temat. Mam swoje ulubione, ale nie robię im reklamy, mam swoje znienawidzone - bieluń i heroina (spróbowałem). Nie zamieszczam zdjęć gówna podpisując, że to ekologiczna uprawa. Nie piszę, że ktoś myśli tylko o ruchaniu, chlaniu i ćpaniu tylko dlatego, że pali trawkę. Nie wrzucam do jednego worka palaczy trawki z tymi, którzy wąchają klej. Parafrazując vordingoborga równie dobrze mógłbym napisać to samo o ludziach pijących piwo. Paląc trawkę nie szukam miłości u dziwek, więc nie wiem dlaczego ktoś tak niekompetentny jak vordingborg zarzuca mi takie zachowanie.

piotr1

• Gość
« Odpowiedź #101 dnia: 19 Paź 2012, 16:14:51 »
Ile osób  tyle opinii. Każdy ma własne zdanie w przeważającej części oparte na zasłyszeniu lub przeczytaniu ( w tym ja również ). Wiedza teoretyczna jest  bezcenna ale mnie osobiście ( jestem wrogiem palenia również papabusesów) interesuje a, raczej ciekawi opinia i wypowiedzi praktyków, że tak napisze. Chętnie przeczytam co jest tak fajnego w paleniu, jakie są powody , jak to się zaczęło i jak z tym skończyć - oczywiście jeśli chcą kończyć " przygodę ". Rozwaliła mnie wypowiedź kogoś tu na forum cyt. " palę papabusesy choć  usilnie staram się rzucić  " co to znaczy usilnie ?

zdaje sie ze to ja pisalem....czemu cie to rozwalilo?usilnie to znaczy ze nastawiam sie psychicznie bardzo intensywnie do tego-pewnie to tez nie wiesz co znaczy wiec odrazu wyjasnie- ja wychodze z zalozenia ze fajki w wypadku moim najbardziej uzalezniaja mnie psychicznie -- stad moje psychiczne przygotowania....moment nadszedl 6 dni temu i powiedzialem sobie- ok, koniec z tym, przynajmniej na 3 lata....hmm....od 6 dni ani dymka i tak jakos w sumie...nie za bardzo cierpie....byc moze wlasnie dlatego ze bylem gotowy do decyzji..

acha- i gwoli wyjasnienia- nie wiem czemu akurat na 3 lata...ot tak mi sie powiedzialo, ale slowo sie rzeklo..

vordingborg- czytaj ze zrozumieniem, dobrze?
a co do tego zdjecia ktore dales- jesli tak wyglada twoje poczucie humoru to ja chyba podziekuje....
« Ostatnia zmiana: 19 Paź 2012, 16:28:41 wysłana przez piotr1 »

Offline vordingborg

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #102 dnia: 19 Paź 2012, 17:16:54 »
cytując kalibra "...bo już dawno tajemnicą owiane jest to. Dobro czy zło ?"
Marihuany zakazano relatywnie niedawno. wcześniej jakoś nikomu nie przychodziło do głowy wprowadzeniu zakazu zażywania.
Osobiście zażywam, ale nigdy nikogo nie namówię, żeby zapalił. W przypadku marihuany to musi być osobista decyzja. Według prawa polskiego udostępnianie jest karane. Nie chcę mieć na sumieniu kogoś kto swoje smutki spali w blancie. Tak samo jak nie chciałbym, żeby ktoś kogo poczęstowałem J&B topił swoje smutki w szklance. Nikogo nie namawiam i nikomu nie polecam, więc nie rozumiem zachowania vordingborga, który zna temat ze słyszenia (sam nigdy nie palił i wie tyle ile usłyszał i przeczytał na stronach , które demonizują marihuanę).
Spróbowałem wielu używek i mam swoje zdanie na ich temat. Mam swoje ulubione, ale nie robię im reklamy, mam swoje znienawidzone - bieluń i heroina (spróbowałem). Nie zamieszczam zdjęć gówna podpisując, że to ekologiczna uprawa. Nie piszę, że ktoś myśli tylko o ruchaniu, chlaniu i ćpaniu tylko dlatego, że pali trawkę. Nie wrzucam do jednego worka palaczy trawki z tymi, którzy wąchają klej. Parafrazując vordingoborga równie dobrze mógłbym napisać to samo o ludziach pijących piwo. Paląc trawkę nie szukam miłości u dziwek, więc nie wiem dlaczego ktoś tak niekompetentny jak vordingborg zarzuca mi takie zachowanie.
Piszesz że nigdy nie paliłem (tyle że skąd możesz o tym coś wiedzieć, kolejna wizja ?) , a powiem ci że owszem i to za sprawą  takiego samego (przepraszam za wyrażenie) "Durnia jak ty" który chwalił to gówno zawierające HTC niczym Duńczycy swoje frikadeller . Gandzia to zwykły narkotyk który zawiera masę substancji chemicznych doprowadzających do tak zwanych FAZ i oczywiście nie pozbawiony skutków ubocznych. Sam wiesz od skręta może nie zaczynałeś ale jak sam piszesz na tym się nie skończyło (mam to gdzieś). Mam tylko nadzieje że tych swoich "Rewolucyjnych" teorii nie zaczniesz sprzedawać gdzieś pod szkołą podstawową.

MC pytałaś dlaczego to a nie inne "G"? Między innymi dlatego bo rynek jest tym zalany,każdy ćpun któremu brakuje na działe jest w stanie wyhodować to zielsko w piwnicy i sprzedać małolatowi wmawiając mu jakie to zaje-fajne
« Ostatnia zmiana: 19 Paź 2012, 17:33:09 wysłana przez vordingborg »

Offline anikrey

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 13
  • -Otrzymane: 28
  • http://www.youtube.com/watch?v=c_G4ogetXuQ
« Odpowiedź #103 dnia: 19 Paź 2012, 17:46:57 »
Piotr faktycznie to Twoje słowa ( teraz dopabuse sprawdziłam) .  Wiem co oznaczają sformułowania  " usilnie i nastawienie psychiczne" ale dziękuję za Twoją interpretację .Jeśli to była próba obrażenia mnie lub pouczenia to Ci się nie udało , ale się nie czepiam bo wyznaję zasadę - czasem trzeba ustąpić. A, jeśli chodzi o to czemu mnie rozwaliło to sam się zorientujesz jak przeczytasz tamten i ten dzisiejszy swój post. Pozwól , że wstawię cytat " myślenie nie boli" Co do Twojego planu 3-letniego życzę powodzenia. ( dziwny plan

Thecabb - próbowałeś ale nie polecasz nikomu i nikogo nie namawiasz. Czy to oznacza, że nie do końca jesteś przekonany co do nieszkodliwości ?

Wiem , że są osoby, które potrzebują , którym to pomaga i te Osoby zostawiam w spokoju. Ale jestem z natury ciekawska więc interesują mnie motywy  palenia " rozrywkowego". Temat gorący jeśli można tak napisać nie dalej jak wczoraj w TVN-e promował swoją książkę własnie o marihuanie  Kamil Sipowicz - partner Kory, inna sprawa jak głupio się tłumaczył z faktu posiadania.Zastanawiam się czy usilne zabranianie nie działa jak magnez.

Mała Czarna - dzięki za info, kolejny kamyczek do moich zasobów wiedzy. W  Życiu bym nie skojarzyła marihuany z białkiem przyznaję jestem IGNORANTKĄ  w temacie.
« Ostatnia zmiana: 19 Paź 2012, 18:21:32 wysłana przez anikrey »
"A cóż piękniejszego nad niebo, które przecież ogarnia wszystko co piękne?.. Mikołaj Kopernik

MalaCzarna

• Gość
« Odpowiedź #104 dnia: 19 Paź 2012, 23:38:20 »
Polecam obejrzeć filmik o pożyteczności konopi indyjskich .  :)

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #104 dnia: 19 Paź 2012, 23:38:20 »

Urlop rodzicielski w Danii

Zaczęty przez RybkaWillegoDział Rodzina ...

Odpowiedzi: 105
Wyświetleń: 309494
Ostatnia wiadomość 10 Cze 2016, 20:01:31
wysłana przez aneczka.k
uczelnie w Danii?

Zaczęty przez Mateusz199Dział Edukacja

Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 16889
Ostatnia wiadomość 18 Kwi 2024, 10:49:09
wysłana przez Mateusz199
Czy przeglady techniczne aut sa obowiazkowe w Danii ?

Zaczęty przez KierowcaDział Hydepark

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 39608
Ostatnia wiadomość 27 Paź 2009, 22:39:26
wysłana przez Manior
Nastepny punkt do podniesienia naszej "popularnosci" w Danii...

Zaczęty przez MartynaMDział Hydepark

Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 45850
Ostatnia wiadomość 16 Cze 2014, 17:07:43
wysłana przez natalaa
tanie rozmowy na stacjonarne i komórki do Danii z Polski

Zaczęty przez bazakbalDział Pomoc!

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 42618
Ostatnia wiadomość 17 Cze 2010, 13:19:35
wysłana przez jamjurand