Ogólne > Pomoc!
zasiłek rodzinny a przyjazd rodzinny do Danii
seba08:
Podobno Królowa od długiego czasu juz tnie kosą wszystkie przywileje dla obcokrajowców i stara sie zatrzymać fale rodzin bo jakby nie patrzeć to jest trochę kasy .Jak ktoś nie z unii i ma wize ,a np wyjedzie na wakacje to potem nie może wrócić bo mu anulują :o słyszałem o takich przypadkach. Wszedzie cięcia w polandzie to juz wogóle brak słów .Leo ustawa ustawą skoro taka jest to nikogo nie obchodzi że jesteś 6 lat .Dostaniesz też 25 %
sopocianka:
Przez pierwsze 6 miesięcy przemieszkania 25% po roku 50% po dwóch latach 100%
Od momentu twojego zameldowania!
Ja tez mieszkam w Danii kilka lat i wątpię, abym dostała 25% jeśli urodzi mi sie tutaj dziecko.
leo1:
Ja tez nabralem watpliwosci do wypowiedzi seba08 i mysle ze jest tak jak pisze sopocianka ze te nowe zasady obejmuja tych krotko zameldowanych.
czerwiec99:
100% rodzinnego wyplacane po przepracowniu 2 lat w ciagu ostatnich 10 lat.
Jezeli powyższ warunek nie jest spełniony:
25% za przepracowane 6 miesiecy w ciagu ostatnich 10 lat
50% za przerpacowane 12 miesiecy
75% za przepracowane 18 miesiecy
Fra 1. januar 2012 gælder, at for at kunne modtage fuld børne- og ungeydelse skal mindst én af de personer, der har forsørgelsespligten over for barnet have haft bopæl eller beskæftigelse i Danmark i mindst 2 år inden for de seneste 10 år forud for den periode, udbetalingen vedrører. Ved 1/2 år i Danmark får man 25% af ydelsen, efter 1 år får man 50% af ydelsen og efter 1 1/2 år for man 75% af ydelsen.
@ae@:
....100% rodzinnego wyplacane po przepracowniu 2 lat w ciagu ostatnich 10 lat....To tlumaczenie nie jest poprawne.
....Fra 1. januar 2012 gælder, at for at kunne modtage fuld børne- og ungeydelse skal mindst én af de personer, der har forsørgelsespligten over for barnet have haft bopæl eller beskæftigelse i Danmark i mindst 2 år .....
1.01.2012 weszla w zycie ustawa mówiaca: zeby otrzymac pelne børne- og ungeydelse (rodzinne) musi przynajmniej jedna z osób majacych forøgelsespligt (cos jakby prawa rodzicielskie ale nie tylko) ZAMIESZKIWAC lub BYC ZATRUDNIANA w Danii minimum 2 lata (...)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej