Hej,pracowalem w tej firmie.Jak napisala juz "Mala"jest to firma ktorej nie mozna sklasyfikowac jako "Dunska".Naprawde nie wiadomo o co chodzi .Jesli chodzi o moj przypadek i mojego kolegi ,to probowali nas najpierw namowic na prace na czarno ,bez umowy,ubezpieczenia.Zrezygnowalem,dotarli do mnie jezscze raz i kontrakt przyjechal nawet do domu.Moznw powiedziec O.K. Tak nie jast .Przez 3 tygodnie ktore przepracowalem ,zmienilo sie kilkunastu pracownikow.Mechanizm dzialania podobny,przyjazdzali rozni ludzie bezposrednio na budowe.Kontaktowal sie z nimi niemiecki brygadzista,obiecywal przyjazd szefa z kontraktem i bylo to przeciagane do kilku dni.Ludzie tracili cierpliwosc i wyjezdzali.,nie otrzymujac zaplaty.Ogolnie totalny syf.Bomba wybuchla wczoraj ,dostalismy informacje ze jeden z szefow ukrywajacy sie pod imieniem Peter zostal aresztowany.Okazalo sie ze facet byl scigany do odsiadki wiezienia i przez 6 lat ukrywal sie pod obcym nazwiskiem.Drugi z wspolnikow nazywajacy sie Hymoller wyjechal na wakacje gdzies do Maroka i chyba nie wroci .Z tymi firmami zwiazany jest jezscze jeden gosciu o nazwisku Uffe Lassen z Kopenchagi,majacy firme AS Service lub cos takiego.Dla mnie praca w tych firmach zakonczyla sie .Sa mi winni kase za 2 tyg.Ostrzegam przed tymi nazwiskami.Ja pozostalem z nie rozwiazana umowa o prace,bo zaden z w/w jest nie do osiagniecia.Moze ktos ,mi poradzi co mam robic/czy moze wyrzucic umowe i szukac nowej roboty/?.Pozdrawiam.
[Posted on: 30 Lipiec 2008, 16:50:13]
W nawiazaniu do poprzedniej infirmacji :tego co wsadzili do wiezienia ,oczywiscie siedzi ale jego wspolnik ten ktory byl w Maroku i tu UWAGA zalozyl nowa firme .Szuka pracownikow z Polski poprzez Agencje.Agencja dala mu numer do mnie On oczywiscie nie wiedzial ze zadzwonil do bylego pracownika ktoremu winni sa kase,byl bardzo zdziwiony no i odrazu cala wina obarczyl tego w wiezieniu.Nie wiem jak nazywa sie teraz ta firma ,ale siedzibe ma w Aabenaraa a nazwisko zalozyciela/wejdz na link w odpowiedzi u "Malej z Aarhus"/ ,uzywa tez imienia Nils.Pisze te informacje ,zeby nastepni rodacy nie zostali oszukani.Moze bedzie inaczej dzialal /ale ja juz na zimne dmucham/.