Ogólne > Rodzina ...

Chcemy wyemigrować całą rodziną

<< < (3/4) > >>

jonajona:
Faja - tak chcemy zrobić, że partner pojedzie najpierw a potem my do niego, tyle, że to nie może być jakaś długa rozłąka np. pół roku ( najwyżej 2 miesiące ), jemu też zależy na tym by być z synkiem i patrzeć na niego jak się rozwija.
Córka musi tu skończyć gimnazjum, gdyż został jej ostatni rok - tak więc synek będzie miał ok 1,5 roku i mam nadzieję, że tryb: matka-kwoka jaką na razie jestem, przejdzie mi i z przyjemnością znajdę robotę na pół etatu. :) 

mroweczka2221:
Witam serdecznie.Chciala bym sie dowiedziec jak mozna wyjechac cala rodzina do Dani. Moj maz pracuje tam od 3 lat legalnie ale na kontrakcie ja jestem z dziecmi w Polsce w Dani pobieramy rodzinne na dzieci ale bardzo chcieli bysmy zyc tam razem od czego zaczac i od jakich papabusew zeby osiedlic sie tam na stale .Dodam ze mam 2 dzieci syn ma 8 lat wiec musial by tam chodzic do szkoly tylko niewiem czy sa polsko-dunskie corka ma 2,5 roku .Z gory dziekuje za jaka kolwiek odpowiedz

aarhusN:

--- Cytuj (zaznaczone) ---Chciala bym sie dowiedziec jak mozna wyjechac cala rodzina do Dani
--- Koniec cytatu ---

Polecam samochod lub autobus  8)

--- Cytuj (zaznaczone) ---Z gory dziekuje za jaka kolwiek odpowiedz
--- Koniec cytatu ---

Drobiazg ;) Zawsze do uslug  :D

mroweczka2221:
Madroscia to ty nie grzeszysz .Jak masz pisac glupoty to lepiej wcale nie pisz bo smiecisz!!!!!!!!!!!!!!

frisms:
Jona,

Z tym waszym wyjazdem do Danii to calkowicie dobry pomysl. Wcale az tak nie jest strasznie jak nie ktorzy tutaj ”diabla maluja”. To oczywiste ze zaczynajac now zycie w obcym kraju to zawsze wiaze sie z jakimis wyrzeczeniami lub po prostu ciezka praca, mam takze na mysli nauke dunskiego. Roznie sie ludzie tutaj klimatyzuja ale na pewno ”wiatr nie wieje w oczy”. Wystarczy byc normalnym i uczciwym czlowiekiem i to poplaca na codzien plus usmiech na twarzy.

Zalozenie jednoosobowej firmy to kwestia jednego papierka tutaj cala dyskusja na ten temat zaczeta w 2007 roku http://www.poloniainfo.dk/forum/index.php?topic=4182.0   sama mialam firme jeszcze w polowie mowic po ang.

Pracy na pol etatu jest wiecej niz na pelny etat i takze warto pozapisywac sie do roznych biur vikar – vikarbureau - ktore oferuja prace tymczasowe,tam tez jest szansa na stale zatrudnienie,po jakims czasie.

Aha,jesli chodzi o twoje studia,to koniecznie wez swoje papiery ze studiow do tlumaczenia na ang. lub dunski ,bo mozesz wszystko razem z aplikacja wyslac do Ministerstwa Studiow Zagranicznych – Styrelsen for International Uddanelse www.iu.dk   i oni ci wydadza taki papier,ze albo w pelni uznaja twoje polskie studia i wyksztalcenie albo najwyzej skieruja cie na jakies dodatkowe kursy. A wierz mi tutaj szkol,szkolek,szkolen i kursow dla doroslych jest od zawalenia. Mi zatwierdzili moje wyksztalcenie.

Aha,jak juz bedziesz w Danii to na pewno juz bedziesz wiedziec czego chcesz... :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej