Ogólne > Rodzina ...
Co na drugie śniadanie do przedszkola?
Reksio:
--- Cytat: ayme w 05 Lut 2013, 15:09:41 ---http://www.arla.dk/Sundhed/Alt-om-mejeriprodukter/Malk-til-dig-og-dem-du-holder-af/
tutaj macie wytyczne co do mleka ,pisze ze dzieci po 1 roku maja pic letmælk ,ale nie minimælk .ja jakbym popila kotleta mlekiem 3,5% zwrocilabym , po prostu za tlusto...
--- Koniec cytatu ---
Ja w ogóle bym zwróciła gdybym kotleta popiła mlekiem :o A mi właśnie chodziło o te ich wytyczne i nasz zdrowy rozsądek ;)
Reksio:
--- Cytat: Jomir w 05 Lut 2013, 19:06:14 ---"bogiem a prawda" heh... uzywam tego zdania po raz drugi dzisiaj. To wogole mleka krowiego pic nie powinnismy, bo zawiera skladniki odzywcze przystosowane dla cielat, a nie dla dzieci czy doroslych ludzi.
A ilu naukowcow tyle pogladow. Jedni twierdza, ze zdrowe, inni twierdza, ze nie.
--- Koniec cytatu ---
Uśmiałam się ;D Moje psy były wszystkożerne, Vicky zawsze musiałam pilnować na spacerze w lesie, żeby lisich odchodów nie jadła. Nie mam ochoty tego próbować ale też nie uważam że mój "ssaczy" żołądek trawił to samo i tak samo jak psi 8)
Jomir:
hehe...
Moje corki (i ta duza i ta mala) uwielbialy psia karme! I jakos nigdy po niej s... nie mialy. Wiec, moze jednak?
Twoja chyba zacznyna raczkowac? Chowasz juz miski?
U nas jak tylko zapomnielismy schowac, a dojrzala (a zawsze dojrzala), to zawsze sobie garstke "ciasteczek" zwinela :)
Albo wody sie napila! ;D
Reksio:
--- Cytat: @ae@ w 05 Lut 2013, 19:18:01 ---Ano tak to juz jest, nie ma czegos zeby bylo dobre na wszystko i niczemu nie szkodzilo.
Mleko zawiera vit.D i wapn ale tez najbardziej szkodliwe tluszcze.
1 litr mleka dziennie to 3,5 x 10 = 35 g czystych nasyconych kwasów tluszczowych.
Wieksza czesc ludzkosci nigdy nie podaje i nie uzywa mleka krowiego - zyja, rozwijaja sie, kosci im sie nie lamia... Narody nie wymieraja a wrecz przeciwnie...
--- Koniec cytatu ---
Temat rzeka, ale wtracę tylko że każde mleko odzwierzęce ponoć (wojny naukowców) zawiera niezdrowe tłuszcze aczkolwiek tłuszcze trans zawarte w mleku i jego przetworach jako jedyne nie jest niezdrowe a nawet ma parę plusów. My jako ssaki też produkujemy to mleko z takimi tłuszczami i dajemy niemowlętom po urodzeniu. A jeszcze nie spotkałam się z opinią żeby to było niezdrowe. Co innego uczulenie na laktozę ale to inna inszość.
Reksio:
--- Cytat: Jomir w 05 Lut 2013, 20:11:26 ---hehe...
Moje corki (i ta duza i ta mala) uwielbialy psia karme! I jakos nigdy po niej s... nie mialy. Wiec, moze jednak?
Twoja chyba zacznyna raczkowac? Chowasz juz miski?
U nas jak tylko zapomnielismy schowac, a dojrzala (a zawsze dojrzala), to zawsze sobie garstke "ciasteczek" zwinela :)
Albo wody sie napila! ;D
--- Koniec cytatu ---
Zaczyna raczkować? Proszę cię, ona ma perszinga w pupie ;D A tak na serio, to zaczyna pierwsze kroki bez trzymanki stawiać :) Niestety psów już nie ma z nami, ale za to miska kota wylądowała na biurku przy kompie, bo Mała nagminnie wcinała karmę i rozlewała mu wodę czy też mleczko. Oj, teraz to ktoś na mnie wsiądzie że kotom nie daje się mleka, ja to wiem, ale Maksio je uwielbia i nie ma po nim problemów ;)
A wg. wcześniejszych postów zimno i alkohol konserwuje, to chyba zacznę chlać i ziębić dom. Czego się nie robi dla zachowania urody ;D ;D ;D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej