Regionalne > Odense

CHLEB - przez duże CH.

(1/4) > >>

Manior:
Przepraszam, że o takich przyziemnych sprawach, ale jak do tej pory (a sporo lat już tu mieszkam) to jest to  najsmaczniejszy CHleb jakiego spróbowałem w Danii. Nie piszę tu o sprowadzanych z Polski czy Niemiec, ale wypieczony tu, jeszcze ciepły. Chrupiąca skórka i w smaku - po prostu palce lizać!
Byłem dziś w Lidlu - Næsbyvej w Odense. Otworzyli tam własną piekarnię i ten chleb (1 kg) można kupić za 16,- kr.
Spytałem się pracownika czy to duński czy niemiecki przepis. Niestety nie wiedział.
Polecam!
Jest tam jeszcze jeden CHleb, taki okrągły. Też dobry, ale trochę gliniasty i "powoduje wzdęcia" :(

Pozdrawiam

Domnik:
A pewnie że dobry.
W lidl'ach otworzyli 'piekarnię', wszystko przepyszne, niby duńskie, niby coś, ale jednak smaczne :P
Chleb od 'turka' też jest dobry, wręcz wyśmienity.

Alee, tak czy siak, żaden duński chleb nie zastąpi Polskiego smacznego najtańszego chlebka :D

inna:
Pieczywo to jest mrozone i czesc pochodzi z Frankrig i Tyskland ;). Ogolnie najlepsze pieczywo w Dk.

solange:

--- Cytat: Domnik w 24 Wrz 2012, 19:41:39 ---
Alee, tak czy siak, żaden duński chleb nie zastąpi Polskiego smacznego najtańszego chlebka :D

--- Koniec cytatu ---

tu bym polemizowala. moze jeszcze 10 lat temu tak bylo, ale nie teraz. te chlebopodobne, nadmuchane wynalazki, nie smakuja niczym. dla mnie okropnosc. no, ale ja moge miec krzywe spojrzenie, bo od 2 lat pieke chleby sama, na wlasnorecznie wyhodowanym zakwasie. to jest dopabuse smak, mozna pol bochenka zjesc na jednym posiedzeniu i to z samym maslem  ;D

inna:
Tylko pozazdroscic bo ja i kuchnia to  :o

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej