poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Czy proszenie o pomoc dla chorego na forum jest niewłaściwe?  (Przeczytany 58858 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

MalaCzarna

• Gość
Odp: Czy proszenie o pomoc dla chorego na forum jest niewłaściwe?
« Odpowiedź #15 dnia: 02 Paź 2012, 20:55:17 »
Proszę bardzo link z historią małego Łukaszka wraca ,według życzenia forumowiczów .

http://www.sercedziecka.org.pl/zbiorki-celowe/potrzebuj-pomocy/1373-galachlukasz

ŁUKASZEK urodził się  wrodzoną wadą serca, polegającą na niewykształceniu prawidłowej lewej komory serca.
Jeśli dobrze zrozumiałam -w 3 mies.życia przeszedł skomplikowaną operację serca gdzie był 10 razy odłączany od respiratora .Przepona naszła na serce i dziecko nie mogło oddychać. Gdy przegrywał kolejną walkę o życie ,lekarze decydowali o następnej operacji.Podczas jednej z operacji doznał niedokrwienia mózgu (udar) i miał sparaliżowaną lewą stronę ciała.

W/g wpisów cioci Łukaszek czeka na kolejną operację (na koszt Państwa )
Potrzebne są pieniądze na rehabilitację ,leki itp.

Pytanie do WAS forumowiczów : Czy chcemy dziecku pomóc ?

Wierzę że odezwie się wiele osób przejętych losem dziecka !
« Ostatnia zmiana: 02 Paź 2012, 21:27:40 wysłana przez MalaCzarna »

PRZYJACIEL

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 02 Paź 2012, 21:27:59 »
Ja sie przyłaczę do pomocy .pisz w jaki sposob ,CZAS OTWORZYC OCZY LUDZIOM ,ktorzy sa obojetni na czyja chorobe ,potrzebe.,NIECH MAŁE LUDZIKI WIEDZĄ ZE NIE SĄ ZOSTAWIENI SAMI SOBIE , ;D

Offline martuchnam

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 25
  • -Otrzymane: 30
  • Reputacja: +16/-38
« Odpowiedź #17 dnia: 03 Paź 2012, 20:25:31 »
tez sie dolaczam...mialam w rodzinie bardzo podobna historie tylko troche kiepsko sie skonczyla..moze nawet bardzo
napewno tez poruszylabym niebo ziemie i pieklo zeby pomoc swoim dzieciom.zwrocilabym sie do kazdej osoby na ziemi na kazdym forum w kazdym kraju..jeb...ac polityke taka gdzie nawet na forum nie mozna napisac nic takiego
Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi obcych. Sama wyznaczam sobie cele, do których  dąże. Potrafie byc nieznosna. Chcialabym móc wszystko. Pragne walczyc o swoje do konca. Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Zaluje kilku niepotrzebnych slów.

Offline anikrey

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 13
  • -Otrzymane: 28
  • Reputacja: +0/-0
  • http://www.youtube.com/watch?v=c_G4ogetXuQ
« Odpowiedź #18 dnia: 03 Paź 2012, 20:51:34 »
Przyjaciel - faktycznie państwo nie bardzo pomocne i w zasadzie chorzy zostają czasem zostawieni sami sobie.Ale na to nie znajdziemy rady na forum. Zbieranie nakrętek to fajna idea nic nie kosztuje a, daje satysfakcję marną może ale jednak. Też zbieram nakrętki bo może to niewiele ale ja mam poczucie i przyznam satysfakcję , że coś dla kogoś robię dobrego a, ten ktoś (mam nadzieje) ma poczucie , że nie jest sam, że są ludzie którym zależy mimo , że nieznajomi.
"A cóż piękniejszego nad niebo, które przecież ogarnia wszystko co piękne?.. Mikołaj Kopernik

PRZYJACIEL

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 03 Paź 2012, 22:49:19 »
Ja wpadłam w manie podnoszenia nakretek , wszystkich znajomych tu w dani uruchomiłam i wszyscy zbieraja ,jak jade do polski to autko zapchane nakretkami.dlatego zaproponowałam jej ze jej sfinansujemy te pompe insulinowa ,bo jak dla mnie to 4 tony tych nakretek to masakra ,ALE CEL SZCZYTNY I USZLACHETNIA ,A POTRZEBUJACYM POMOCY DAJE WIARE I NADZIEJE tylu było chetnych i cisza mysle ze nikogo nie zbawi 1 piwko mniej wypite a malcowi pomoze ROZBUDZCIE SWOJE SERCA DZIECKO CZEKA ,RODZICE CIERPIA BO CHCĄ WSZYSTKO ZROBIC BY MALEC STĄPAŁ PO ZIEMI I W PRZYSZŁOSCI POWIE ,,TAK SA JESZCZE DOBRZY LUDZIE KTORZY I MNIE POMOGLI BYM MOGŁ CIESZYC SIE ZYCIEM,, DO DZIEŁA .

Offline Domnik

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 10
  • Reputacja: +2/-0
« Odpowiedź #20 dnia: 03 Paź 2012, 23:35:09 »
Przyjaciel - faktycznie państwo nie bardzo pomocne i w zasadzie chorzy zostają czasem zostawieni sami sobie.Ale na to nie znajdziemy rady na forum. Zbieranie nakrętek to fajna idea nic nie kosztuje a, daje satysfakcję marną może ale jednak. Też zbieram nakrętki bo może to niewiele ale ja mam poczucie i przyznam satysfakcję , że coś dla kogoś robię dobrego a, ten ktoś (mam nadzieje) ma poczucie , że nie jest sam, że są ludzie którym zależy mimo , że nieznajomi.

'Czasem' to ja bym polemizował. Jest jakiś przypadek ciężko chorego dziecka/osoby która otrzymała by pomoc jakiej potrzebuje od państwa?
Zbieranie nakrętek nic nie kosztuje, to prawda - sam zbieram, ale jakoś satysfakcji nie czuje.

Było kiedyś modne 'adoptowanie' murzyńskich dzieci gdzieś w afryce na jakimś zadupiu, gdzie panują wszelakie choroby itp. Wpłacałem bodajże co miesiąc, ale jaka część z tych pieniędzy trafiała do tych dzieci - nie wiem.

Była kiedyś też jedna piękna idea tutaj w danii, ktoś zorganizował jakąś zbiórkę kasy dla jakiegoś chorego dziecka w polsce, szlachetna idea, więc dałem choć obawiałem się że to dziecko prędzej zobaczy cmentarz niż te pieniądze ze wzgl na uczciwość człowieka który je zbierał. Aczkolwiek zaskoczył mnie, po zebraniu (wyszło jakoś 7tyś zł), pojechał do polski i przekazał jakiejś tam fundacji czy nawet rodzinie tego dziecka te pieniądze, dziecko otrzymało również zeszyt z podpisami wszystkich którzy 'coś dali'. Pan ten nagrał również wideo z całej sytuacji, rozmowę z maluchem jak i z rodziną. Krążyło to wideo między ludźmi, (może nawet nadal je mam) lecz dawało radość, niosło tą pozytywną energię, której na co dzień jednak brakuje.
Aczkolwiek, jak szybko przyszło tak szybko poszło, po miesiącu nikt już nie pamiętał od czego się to wszystko zaczęło, ale ludzi którzy 'zbierali na szczytny cel' zaczęło przybywać, nie trudno zgadnąć w co te osoby inwestowały po zebraniu 'pieniędzy na szczytny cel', lecz od tamtej pory już nie daje.
Taka to oto historia, ale sama z siebie pokazuje, co jeden człowiek może zrobić i jak namieszać, nawet w słusznej sprawie, bo zawsze znajdzie stado które będzie chciało kłamiąc i manipulując próbować zebrać jak najwięcej dla siebie. I nie ma się co złościć na admina że zamknął/usunął temat w którym ktoś prosił o pomoc. Bo jakby ci 'źli ludzie' zauważyli że na tym można zarobić, wyrosło by tych spraw jak grzybów po deszczu, i każdy by na coś zbierał. A ludzie są naiwni i łatwo w coś wierzą, szczególnie jeśli słowem przewodnim jest 'pomoc dziecku'.

Tak więc, zmierzając do sedna, gdyby nie to że ktoś na tym forum trzeźwo myśli, mielibyśmy tu teraz czy później dziesiątki tematów o pomocy, z których na pewno wiele było by lekkim słowem mówiąc 'nie pewnych'.
Cytat od kogoś mądrego, stąd..
'Iraq, Afghanistan, to już było... Teraz odpoczynek...
Dlaczego? -Bo niewłaściwi ludzie dowodzą...
Kapitanie wrócisz?... -Wrócę jak oni odejdą...'

PRZYJACIEL

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 03 Paź 2012, 23:51:58 »
A TY ZEBYS NAWET LEZAŁ TO JA BYM CI NIE POMOGŁA ,JESTES ,,ZEREM WIELKIM ZEREM,, jestes juz ojcem? oby nie bo patrzac trzezwo na twoj tok myslenia to z toba jest cos nie tak ,nikt nie prosił cie zebys tu dawał ,skaczesz po wszystkich tematach i piszesz te swoje nedzne wypociny ,nudny jestes

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #21 dnia: 03 Paź 2012, 23:51:58 »

piotr1

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 04 Paź 2012, 00:01:33 »
dominik- przeciez nie pomagasz- tak napisales- wiec w czym problem?nie czytaj nawet tego typu watkow i juz...nie moge zrozumiec czegos takiego....jak czegos nie chce to tam nie wchodze i nie czytam i po sprawie...a nie- zeby usuwac....moze ktos cos da a moze i nie da- nie moja sprawa...ja na przyklad tez nie daje na fundacje bo kazda fundacja ma jakis procent dla siebie...wole wejsc na storne mammarzenie.org i w zakladce nasi marzyciele sa wlasnie marzyciele ktorym mozesz pomoc- sam i wlasnorecznie, bez posrednikow- jesli chcesz, mozesz wspomoc fundacje a jesli nie to dajesz dziecku sam to co chcesz i na co cie stac....moze i wstyd sie przyznac ale nie zbieram tez nakretek- wydaje mi sie ze to troche bez sensu bo trzeba ich przeciez az tak duzo zeby osiagnac cokolwiek....

PRZYJACIEL

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 04 Paź 2012, 00:06:25 »
dominik- przeciez nie pomagasz- tak napisales- wiec w czym problem?nie czytaj nawet tego typu watkow i juz...nie moge zrozumiec czegos takiego....jak czegos nie chce to tam nie wchodze i nie czytam i po sprawie...a nie- zeby usuwac....moze ktos cos da a moze i nie da- nie moja sprawa...ja na przyklad tez nie daje na fundacje bo kazda fundacja ma jakis procent dla siebie...wole wejsc na storne mammarzenie.org i w zakladce nasi marzyciele sa wlasnie marzyciele ktorym mozesz pomoc- sam i wlasnorecznie, bez posrednikow- jesli chcesz, mozesz wspomoc fundacje a jesli nie to dajesz dziecku sam to co chcesz i na co cie stac....moze i wstyd sie przyznac ale nie zbieram tez nakretek- wydaje mi sie ze to troche bez sensu bo trzeba ich przeciez az tak duzo zeby osiagnac cokolwiek....
co za typ z tego dominika co on je ,co on pije ,ze tak sie nakreca ,moze jakies wybory sie zblizaja i chce zaswiecic jak cekinka?ja zbieram bo znam osobe ktora tych cholernych nakretek potrzebuje .ZYCIE JEST CIEZKIE .I TU MASZ RACJE MOZE PRZYDAŁBY SIE JAKIS OSOBISTY KONTAKT DO TEGO DZIECIATKA ,TE FUNDACJE PRZECIEZ Z TEGO TEZ ZYJA ,ale fakt faktem dziecko czeka

Offline roga

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 347
  • Reputacja: +113/-24
« Odpowiedź #24 dnia: 04 Paź 2012, 02:16:44 »
co za typ z tego dominika co on je ,co on pije ,ze tak sie nakreca ,moze jakies wybory sie zblizaja i chce zaswiecic jak cekinka?ja zbieram bo znam osobe ktora tych cholernych nakretek potrzebuje .ZYCIE JEST CIEZKIE .I TU MASZ RACJE MOZE PRZYDAŁBY SIE JAKIS OSOBISTY KONTAKT DO TEGO DZIECIATKA ,TE FUNDACJE PRZECIEZ Z TEGO TEZ ZYJA ,ale fakt faktem dziecko czeka
PRZYJACIÓLKO: uspokoj sie. Dominik wypowiedzial spokojnie swoj poglag bez atakowania kogokolwiek. A caly problem lezy w tym ze przyjechaliscie z kraju, gdzie panstwo (czytaj: spoleczenstwo, czytaj rowniez: Wy) jestescie w zasadzie niesolidarni, stworzyliscie system, gdzie trzeba prosic o jalmuzne, a zdrowie i edukacja to przeciez podstawowe prawo obywateli. Rownoczesnie bardzo czesto kpicie z Danii, dunczykow, z ich systemu, ktory przede wszystim polega na solidarnej odpowiedzialnosci - pojecie raczej w Polsce nieznane. Czesto piszecie, jakuniknac opodatkowania, jak wyciagnac najwiecej od systemu, ba a i czesto sie nawet tym chwalicie. Zbieranie pieniedzy, nawet na szlachetny cel oczywiscie moze miec miejsce i odbywa sie rowniez w Danii, ale jest to sprawa prywatna, bez ktorej i tak zapewniona jest bezplatna (czytaj: z podatkow wszystkich obywateli) pomoc i nikt nie czuje sie "zmuszany" przez innych do uczestniczenia. Jedna jaskolka nie czyni wiosny - jak mowi przyslowie. Cel, oczywiscie bardzo szlachetny i podziwiam osoby, ktore chca sie tym zajac i wykazuje duze zaangazowanie, ale dyskutujmy jak dyskutowac nalezy. Rozpoczeto bardzo ciekawy watek, ktory byc moze powinien byc kontynuowany toche szerzej i w nowym watku.

Offline martuchnam

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 25
  • -Otrzymane: 30
  • Reputacja: +16/-38
« Odpowiedź #25 dnia: 04 Paź 2012, 06:00:39 »
PRZYJACIÓLKO: uspokoj sie. Dominik wypowiedzial spokojnie swoj poglag bez atakowania kogokolwiek. A caly problem lezy w tym ze przyjechaliscie z kraju, gdzie panstwo (czytaj: spoleczenstwo, czytaj rowniez: Wy) jestescie w zasadzie niesolidarni, stworzyliscie system, gdzie trzeba prosic o jalmuzne, a zdrowie i edukacja to przeciez podstawowe prawo obywateli. Rownoczesnie bardzo czesto kpicie z Danii, dunczykow, z ich systemu, ktory przede wszystim polega na solidarnej odpowiedzialnosci - pojecie raczej w Polsce nieznane. Czesto piszecie, jakuniknac opodatkowania, jak wyciagnac najwiecej od systemu, ba a i czesto sie nawet tym chwalicie. Zbieranie pieniedzy, nawet na szlachetny cel oczywiscie moze miec miejsce i odbywa sie rowniez w Danii, ale jest to sprawa prywatna, bez ktorej i tak zapewniona jest bezplatna (czytaj: z podatkow wszystkich obywateli) pomoc i nikt nie czuje sie "zmuszany" przez innych do uczestniczenia. Jedna jaskolka nie czyni wiosny - jak mowi przyslowie. Cel, oczywiscie bardzo szlachetny i podziwiam osoby, ktore chca sie tym zajac i wykazuje duze zaangazowanie, ale dyskutujmy jak dyskutowac nalezy. Rozpoczeto bardzo ciekawy watek, ktory byc moze powinien byc kontynuowany toche szerzej i w nowym watku.

jesli chodzi o mnie nigdy nie kpilam z dunczykow i ich systemu itd..polska polacy oraz polskie wladze powinny sie od nich uczyc tego jak dbac o obywateli itd.a polacy smieja sie z kazdego tylko nie z siebie..smiej sie z polaka to cie udusi
pomoc szczegolnie w takich przypadkach jak te ktore byly tu podane jest niezbedna,niestety polskie panstwo ma wyje.....e w swoich obywateli dlatego ludzie sa zmuszeni prosci gdziekolwiek o pomoc.ale tak jak wspominalam wczesniej ja dla swoich dzieci poruszylabym niebo ziemie i pieklo..pytala kazdego czlowieka na ziemi na kazdym forum i w kazdym kraju

jednak patrzac z drugiej strony np na wypowiedz dominika tez trzeba sie z nim zgodzic.bo niestety duzo jest takich przypadkow ze niby zbiieraja na szczytny cel a potem hmmm gdzie te pieniadze sa nie wiadomo...
Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi obcych. Sama wyznaczam sobie cele, do których  dąże. Potrafie byc nieznosna. Chcialabym móc wszystko. Pragne walczyc o swoje do konca. Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Zaluje kilku niepotrzebnych slów.

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1104
  • -Otrzymane: 715
  • Reputacja: +48/-71
« Odpowiedź #26 dnia: 04 Paź 2012, 06:40:51 »
Roga dobrze napisał- jeśli już, to powinien byc jakis osobny dział "Pomoc", z odpowiednimi wątkami. Byc może dobrze byłoby wtedy, by przed utworzeniem wątku dana osoba musiała przesłać jego moderatorowi kopie dokumentów potwierdzających sytuację, by nie było przekrętów.

I wtedy kto chce, niech tam zagląda, kto nie chce, nie. Proste.
" Polak gorszego sortu"

Offline anikrey

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 13
  • -Otrzymane: 28
  • Reputacja: +0/-0
  • http://www.youtube.com/watch?v=c_G4ogetXuQ
« Odpowiedź #27 dnia: 04 Paź 2012, 12:48:41 »
Dominik - możesz czuć rozgoryczenie bo ktoś kiedyś jakoś postąpił nie tak, ale czy to ma zamknąć nam oczy na czyjąś potrzebę? Czy mamy sie rozglądać wokół siebie w obawie i z przekonaniem , że chcą nas wykołować .Przecież to bezsensowne.Niech ktoś mi pokarze miejsce na ziemi jakiekolwiek gdzie wszyscy są cacy, gdzie sami prawi ludzie , zero oszustów, złodziei , wyzyskiwaczy........ i wszystkich innych , którzy tylko czyhają na okazję jak tu dołożyć innemu człowiekowi. Mnie też wykołowali i co z tego? nadal wierzę, że więcej jest tych dobrych niż tych złych. Przynajmniej ja w to wierze.
Piotr napisałeś    "....moze i wstyd sie przyznac ale nie zbieram tez nakretek- wydaje mi sie ze to troche bez sensu bo trzeba ich przeciez az tak duzo zeby osiagnac cokolwiek...."
 Potrzeba ich bardzo bardzo dużo ( reklamówka to jakieś 2 kg) to na 4 tony ilość jest wprost niewyobrażalna . I masz rację najlepiej jest pomagać bezpośrednio konkretnej osobie. Zerknęłam na  stronę, którą podałeś ,te dzieciaki mają takie zwyczajne , proste marzenia .

Roga : " A caly problem lezy w tym ze przyjechaliscie z kraju, gdzie panstwo (czytaj: spoleczenstwo, czytaj rowniez: Wy) jestescie w zasadzie niesolidarni, stworzyliscie system, gdzie trzeba prosic o jalmuzne, a zdrowie i edukacja to przeciez podstawowe prawo obywateli.    Nie pisz proszę WY bo to MY stworzyliśmy taki a, nie inny system My wszyscy i Ty też i Nasi przodkowie.  I My powinniśmy starac się to zmienić . Ty też "przyjechałaś z tego kraju". Przepraszam ,że się czepiam.

A, dla rozluźnienia opowiem Wam moją historię ze zbieractwem  :)
Zbieram dla dziewczyny , która za jakiś czas będzie potrzebowała nowej bioprotezy prawej dłoni, dziewczyna ma 17 lat i jak jechałam do PL samochodem to wpakowałam te moje " zbiory" wszędzie gdzie się dało do samochodu worki , woreczki ile się zmieściło tyle wzięłam. I zawiozłam tej dziewczynie podziękowała, poczęstowała herbatą i jak mnie odprowadzała do bramy popatrzyła na mnie i zaczęła się śmiać. Najpierw pomyślałam - no nie ,ja się morduję zbieram ten majdan targam to przez pół świata a, ta mnie wyśmiewa- a, ona śmiejąc się powiedziała tak " ciekawe co by pomyślała policja gdyby panią zatrzymali do rutynowej kontroli"  a, ja sobie przypomniałam jak wyglądał mój samochód zapakowany tymi workami woreczkami poupychanymi gdzie się dało  i ryknęłam śmiechem razem z nią.Nadal zbieram te cholerne nakrętki bo wiem , że warto dla takiej fajnej pozytywnie nastawionej dziewczyny , która potrafi  się śmiać i tym smiechem i radością zarazić innych.Dziewczyny, która myśli na kilka lat do przodu i już odkłada pieniądze i zbiera nakrętki ( ojciec postawił jej za domem szopę na ten cały plastik ).A, dziewczyna ma TYLKO  17 lat.
"A cóż piękniejszego nad niebo, które przecież ogarnia wszystko co piękne?.. Mikołaj Kopernik

piotr1

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: 04 Paź 2012, 18:45:52 »

roga- no wlasnie---usiluesz byc bardziej dunska niz duny czy o co ci biega?
wg mnie pomylilas sie i powinno byc--przyjechalismy, my, jestesmy, stworzylismy i nie chce mi sie wiecej szukac.....
mam nadzieje ze zrozumiesz moj post......
« Ostatnia zmiana: 04 Paź 2012, 19:23:38 wysłana przez piotr1 »

MalaCzarna

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: 04 Paź 2012, 19:28:53 »
Muszę chyba uciąć wam rozmowę ,bo zmierza ona w niewłaściwym kierunku.

Zajmowałam się działalnością charytatywną  dłuuugo w PL.
Z doświadczenie wiem, że ci co nigdy NIC nie dali (chociaż opowiadają o swoich wpłatach na konto tego dziecka czy tamtego) zawsze snują niesamowite opowieści jak to jest w Fundacji .
Po niewiedzy i głupich opowieściach rozpoznacie skrobidechę  ;) .
Nie wierzcie im, nie wpłacili nawet 0,000001 zł !

Każda Fundacja musi spełniać odpowiednie warunki aby mogła zostać zarejestrowana przez SĄD.
Ma tzw KRS - Krajowy Rejestr Sądowy.Oznacza to też że Fundacja/Stowarzyszenie podlega kontroli US i innych właściwych organów kontroli.
Pamiętam jak nasze dziewczyny trzęsły się przed jedną z kontroli  :D   .

Fundacja posiada konto bankowe i wydziela chorym subkonta na które można wpłacać pieniążki chorym.
Dlatego tak ważny jest dopisek np. Basia Kowalska.
Basia ma zaznaczony cel zbierania pieniążków np.leki ,rehabilitacja
Jeśli ktoś wpłaci na Basię 100 zł ,całość jest przeznaczona na w/w cel a nie na np.na soczki ,cukiereczki  ;)
Fundacja nie ma do tych pieniędzy żadnych praw!!! Bo przypominam Fundacja podlega kontroli a księgowa/pracownicy karze w przypadku stwierdzenia nieprawidłowości.
Wiele lat temu pewna Fundacja przekonała się o tym (być może Panie wyszły już na wolność).

Fundacja ma prawo do odsetek ,ale zazwyczaj jest tak że pieniądze szybciej są przelewane do np.apteki niż zdążą narosnąć jakieś odsetki.

Jeżeli ktoś nabrał się na domokrążców sprzedających krzyżówki na chore  dziecię ,dawał kasiorkę do rączki niech nie ma teraz pretensji i nie opowiada jak to takie "fundacje" działają .

Nigdy nikomu nie dałam pieniążków do rączki a zawsze sprawdzałam Fundację czy jest zarejestrowana Sądownie ma KRS i jaki jest ich status,w przypadku dziecka  cel zbierania pieniążków .

Nie jest żadną tajemnicą ze wiele Polonii zagranicznych zbiera pieniążki przy okazji balów noworocznych ,mikołajkowych i innych imprez polonijnych.
Potem przesyła je zaprzyjaźnionym Fundacjom z zaznaczeniem celu  np.dla chorych i najbardziej rodzin.
Fundacja ma najlepsze rozeznanie kto jest w największej potrzebie.
I znów w czasie kontroli urzędowej sprawdzane jest czy pieniążki rzeczywiście zostały rozdysponowane w/g przeznaczenia.
Teraz już wiecie dlaczego w Fundacjach /Stowarzyszeniach boją się kontroli państwowych.   

Nie marudźcie więcej ,zaraz wam wstawię zdjęcia ŁUKASZKA.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #29 dnia: 04 Paź 2012, 19:28:53 »

Formularz na a prawo pobytu dla dziecka

Zaczęty przez kahmaDział Rodzina ...

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 23223
Ostatnia wiadomość 14 Lut 2008, 22:47:55
wysłana przez kahma
Pokłosie nie dla duńczyków

Zaczęty przez dania_dDział Hydepark

Odpowiedzi: 52
Wyświetleń: 74265
Ostatnia wiadomość 07 Lip 2013, 01:30:31