poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Pytanie do moderatora!  (Przeczytany 12405 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline @ae@

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 242
  • Reputacja: +16/-12
Odp: Pytanie do moderatora!
« Odpowiedź #15 dnia: 14 Paź 2012, 17:09:55 »

..Czy nie uważacie że poproszony moderator o wyjaśnienie przyczyny usunięcia wpisu ,zamknięcia wątku itp. powinien odpowiedzieć ? ..

Moim zdaniem moze, jak ma taka ochote ale absolutnie nie musi.

Forum jest prywatnym "przedsiebiorstwem" i wlasciciel przed nikim nie musi sie tlumaczyc, a tym bardziej przed nami gratisowcami korzystajacymi z jego forum.

Moze sam ustalac regulamin, zmieniac go kiedy mu sie podoba i jak mu sie podoba - to jego prywatna wlasnosc.

Jesli uzytkownik nie jest zadowolony z tego gratisowego forum moze isc do konkurencji a moze sam zalozyc i administrowac wlasne forum.

Ale rzadania zeby wlasciciel forum podporzadkowal sie tym którzy za darmo z jego strony korzystaja to absurd.

...na nasze oddalenie, na naszą nieobecność i rozmów obojętność listek, iskierkę, cień jak kotwicę wbij w nasze serca.... Leszek Aleksander Moczulski

MalaCzarna

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 14 Paź 2012, 17:15:09 »

..Czy nie uważacie że poproszony moderator o wyjaśnienie przyczyny usunięcia wpisu ,zamknięcia wątku itp. powinien odpowiedzieć ? ..

Ale rzadania zeby wlasciciel forum podporzadkowal sie tym którzy za darmo z jego strony korzystaja to absurd.

A rozumiesz różnicę pomiędzy słowem poproszony a żądanie ?

Aha pisze się żądania a nie rządania  ;)

Ktoś ci już ostatnio w innym wątku zwracał uwagę ze nie rozumiesz .
Hmm...będę nudna jak się powtórzę ?
Znowu nie rozumiesz !  Ale to nie moja wina. Prawda ?

Offline @ae@

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #17 dnia: 14 Paź 2012, 17:41:33 »
A co niezrozumialego jest w zdaniu: ...Moim zdaniem moze, jak ma taka ochote ale absolutnie nie musi...

Wyrazilam moj poglad, wolno mi.

Co ty o mnie sadzisz - bo na temat mojego pogladu sie nie wypowiadasz a atakujesz mnie jako osobe - jest mi obojetne.
...na nasze oddalenie, na naszą nieobecność i rozmów obojętność listek, iskierkę, cień jak kotwicę wbij w nasze serca.... Leszek Aleksander Moczulski

Offline clubdk

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 4
  • -Otrzymane: 26
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #18 dnia: 14 Paź 2012, 21:20:59 »
1. moderatorzy forum , portali internetowych itd nie maja obowiazku tlumaczenia sie przed userami  .
2. moderator ma zawsze racje ;]

MalaCzarna

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 14 Paź 2012, 22:17:05 »
1. moderatorzy forum , portali internetowych itd nie maja obowiazku tlumaczenia sie przed userami  .

OK ! Wobec tego ja proponuję zaprowadzić na forum prawo cara Rosji ,troszkę to zmodyfikuję  :D

USER powinien przed obliczem ADMINA/MODERATORA mieć wygląd lichy i
durnowaty, tak by swoim pojmowaniem istoty sprawy nie peszyć przełożonego.
« Ostatnia zmiana: 14 Paź 2012, 22:31:47 wysłana przez MalaCzarna »

Offline ignacy

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 3
  • -Otrzymane: 14
« Odpowiedź #20 dnia: 14 Paź 2012, 22:31:24 »
@ae@ dobrze napisała każdy może iść do konkurencji to nie jest coś co jest miejscem gdzie ktoś jest z przymusu, jak ci się nie podoba to zmień poglądy

jens

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 14 Paź 2012, 23:47:50 »
Akurat na tym forum tylko moderator i kilku innych trzeźwo myśli.

Po za tym, nie 'ludzie' się oburzyli, a ćwierć inteligenci, więc nie wiem w czym problem :)

A trzy, mod nie jest tutaj aby się tłumaczyć, jak ktoś/coś łamie regulamin to trzeba zareagować.
POZA TYM ;D  Hmm, polecam podstawowy kurs jezyka polskiego dla klas 1-2,

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #21 dnia: 14 Paź 2012, 23:47:50 »

Offline Domnik

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 10
  • Reputacja: +2/-0
« Odpowiedź #22 dnia: 15 Paź 2012, 15:00:57 »
POZA TYM ;D  Hmm, polecam podstawowy kurs jezyka polskiego dla klas 1-2,

Polecam podstawowy kurs jęz. pol. poziomu zerówki, tam uczą aby na końcu zdania stawiać kropki.
Cytat od kogoś mądrego, stąd..
'Iraq, Afghanistan, to już było... Teraz odpoczynek...
Dlaczego? -Bo niewłaściwi ludzie dowodzą...
Kapitanie wrócisz?... -Wrócę jak oni odejdą...'

Offline vordingborg

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 77
  • -Otrzymane: 550
  • Reputacja: +58/-30
« Odpowiedź #23 dnia: 15 Paź 2012, 17:57:41 »
A żeby rozwiać wszelkie wątpliwości proponuje dodać punkt
3.Jeżeli moderator nie ma racji patrz punkt 2  ;D i wszystko gra.
« Ostatnia zmiana: 15 Paź 2012, 18:11:09 wysłana przez vordingborg »

piotr1

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 15 Paź 2012, 19:28:01 »
ludzie...co wy pieprzycie....jestescie niepowazni chyba....kim bedzie moderator lub admin forum bez ludzi ktorzy sa na tym forum???????
to wy jestescie tutaj najwazniejsi a nie moderatorzy lub administratorzy...to wy tworzycie forum a nie moderatorzy itp.....
myslcie- to nie boli tak bardzo...

Offline @ae@

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #25 dnia: 15 Paź 2012, 19:43:21 »
My sie na tym forum wypowiadamy bo ktos je zrobil a my gratisowo go mozemy uzywac.
Nie musimy, przyjda inni. Nic wiecej.

To ze czytam stone www.jp.dk nie znaczy ze ja tworze, ze jestem najwazniejsza i beze mnie jp.dk nie bedzie istnialo.

Offline thecabb

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 3
  • -Otrzymane: 42
  • Bronchozaury nie wymarły !
« Odpowiedź #26 dnia: 15 Paź 2012, 20:11:57 »
@ae@

serwis inetrentowy i forum to dwie różne sprawy.
wszyscy jesteśmy członkami forum i chcąclub nie tworzymy je takim jakim je widzi ktoś z boku. Jeśli zainteresuje go dyskusja, włączy się do nie, odpowie na prośbę o pomoc lub zadając pytanie znajdzie rozwiązanie swojego problemu to automatycznie staje się członkiem forum. administratorzy i moderatorzy są po to aby dbać o pewien standard i reagować na prośby i zachowania członków forum (jakiekolwiek by ono nie było), forum jest mikroformą demokracji i bez nas admini i mody mogą najwyżej sami sobie klaskać uszami. \
Załóż forum na stronie fora.pl. Niech to będzie forum o chorobach bielinka kapustanika... powiedzmy, że 3 osoby się zarejestrują (w ciągu roku hehheheheh)... czy kiedykolwiek pozostaniesz głucha na ich propozycje ? ich uznanie ? ich  sprzeciwy ? jeżeli tak, to nie zasługujesz na bycie adminem lub modem.. przykro mi...

jens

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 15 Paź 2012, 20:12:19 »
Polecam podstawowy kurs jęz. pol. poziomu zerówki, tam uczą aby na końcu zdania stawiać kropki.
wklejam twoja głupote,,Oby spadło i żeby zasypało wszystko aby były poł metrowe zaspy

Była jako tako fajna zima kilka lat temu (z 3/4 lata temu), i był ubaw po pachy, autobusy spóźnione godzine, autem nie było poco wyjeżdżać z domu bo i tak do pracy dotarłoby się z 2h spóźnieniem
Było super. Oby w tym roku też zima nas nie oszczędziła  ,, widzisz jak to fajnie zwracasz wszystkim uwage ,ze robia błefy ,a sadzisz je jak kazdy z nas .tylko nikt ich nikomu nie wytyka tak jak ty.piszesz zeby stawiac kropki a SAM ICH NIE STAWIASZ ,TRAFNIE CIE OKRESLILA MAŁA ,,DUPEK,,  ::) :o Ach i PO CO NAPISZ LEPIEJ TAK ;Skonczyłes ty wogole szkołe ? bo tak wszystkich do niej wyganiasz  ::)
« Ostatnia zmiana: 15 Paź 2012, 20:41:07 wysłana przez jens »

Offline @ae@

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #28 dnia: 15 Paź 2012, 21:03:38 »
Do thecabb:

Ja widze to inaczej.
Poloniainfo.dk nie jako forum dyskusyjne dla dyskusji, nie prywatne blogowisko o bielinku kapustniku ale prywatne przedsiebiorstwo.

Ktos mial pomysl, zaplacil za zrobienie strony, szuka ogloszeniodawców, ma sponsorów, po prostu prywatna wlasnosc ( mam nadzieje ze cos na tym zarabia)
A ze w ramach swojego przedsiabiorstwa jest takze wydzial: gratisowe forum - to tylko chwalic i sie cieszyc.

Tak samo jak fc - owszem duzo ludzi korzysta ale tak jak i tu to tylko gratisowi klienci. I nie gratisowcy decyduja o przedsiebiorstwie a wlasciciel/le, Mark? Poul?

Tak ja to widze, owszem podoba mi sie idea wszystko wspólne/wszystko nasze...tylko ktos poloniainfo wymyslil, sfinansowal, wykreowal i stworzyl i posiada. I decyduje. My korzystamy.

Offline vordingborg

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 77
  • -Otrzymane: 550
  • Reputacja: +58/-30
« Odpowiedź #29 dnia: 15 Paź 2012, 21:21:16 »
@ae@ a co ty z tymi gratisami tak wyjeżdżasz jak jakaś promocja, myślisz że ktoś zapłaci za możliwość wypowiedzenia się na tym forum?
Niech pomyśle  ???
Wątpię   ;)
A tak poza tym był już kiedyś podobny wątek można by powiedzieć że "gówno wlewało się na forum drzwiami".
Co wtedy zrobili moderatorzy?
Nic  :-X
« Ostatnia zmiana: 15 Paź 2012, 21:36:53 wysłana przez vordingborg »

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #29 dnia: 15 Paź 2012, 21:21:16 »

pytanie

Zaczęty przez didooDział Pomoc!

Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 7301
Ostatnia wiadomość 08 Sie 2011, 18:38:33
wysłana przez didoo