Ogólne > Hydepark
Patriotyzm zakupowy, a dobrobyt kraju.
Jomir:
Zupelnie niezlosliwie... ale ... kurcze.. mieso pachnie ?
bleeee
ayme:
tzn nie smierdzi chcialam napisac ;D,bo neutralny zapach powinno miec
Jomir:
;D
Reksio:
Ayme, wiesz, że pomyślałam o tym dopabuse jakiś czas później ;) Mam ostatnio trochę spóźniony zapłon ;D
Co do postu @ae@:"...popytaj tych starszych pracujacych dawno temu w PGR czy majacych gospodarstwa w latach 70 tych."
Nie muszę pytać, bo pamiętam. Mój tato od początku lat 70 miał ogrodnictwo. W połowie kwiaty, w połowie warzywa. Przesiadywałam tam często, potem pomagałam i pamiętam jak były nawożone czy spryskiwane. Chemii mój ojciec praktycznie nie używał, bo uważał to za samo "zło" 8) Ale za to o dostawy jego pomidorów prawie się bili, były pyszne. Dzisiaj mój tato już nie żyje, ale od czasu do czasu słyszę jakiś komentarz do mnie " a to pani jest córką pana X? Oj jakie on miał wspaniałe pomidory, już dzisiaj takich się nie kupi..." Miło mi się wtedy robi, bo przypominają mi się smaki mojego dzieciństwa, a bynajmniej na pestycydach nie byłam chowana. Mogę więc tylko odpowiedzieć za ogrodnika z lat 70, za PGRy nie biorę odpowiedzialności ;D
Co do mięsa mielonego w Polsce, to jak tam jestem to zawsze kupuję w kawałku i proszę o zmielenie. Nikt nie robi z tym problemu i wiem co jem. Tutaj robię to samo :)
Do Ayme: nie kupuj w EPI eko kurczaków, bo one wcale nie są eko ;)
ayme:
fajne to forum -czlowiek popisze i nawet EPI znaja ;DReksio ja w EPI kiedys kupowalam ,ale moj tato mnie ostrzegl ,ze mu cos nieswiezego tam sprzedali jakas wedline, czy cos...i zaczal obok do Almy chodzic ,wcale nie jest tak drogo jak mowia...
kurczaki i w ogole w ekologie ,w Polsce za bardzo bym nie wierzyla ...
dobre kurczaki , takie duze i fajne w smaku sa na Hali Targowej po lewej stronie od wejscia ;D ,ale one nie sa ekologiczne tzn nie maja zadnych certfikatow..
co do pestycydow mam kuzyna rolnika co ma firme z nawozami, ale z PGRami tez mial doczynienia, popytam go ;D
milej niedzieli dla wszystkich
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej