Ogólne > Hydepark
3F - oszuści -nie dostaniecie żadnych pieniędzy jak chcecie mieć "dagpenge " !
ansta1:
Witam ponownie -
- zrzeszonych i pozostających na "dagpenge" ,bo pewnie to tylko wąskiego grona interesuje ten wątek.
Czas rozliczeń Skat 2012 powoli za nami ,a już na horyzoncie pojawia się mała myśl jak wykorzystać Feriepenge .
Jest to dość łatwe gdy pracujemy w DK lub pracowało się w 2012 i przebywamy teraz już w Polsce na stałe .
Ale gdy przebywamy na A-kasie i chcemy pobrać Feriepenge za 2012 na wykorzystanie je na podróż po DK w gronie rodzinnym to w tedy wstrzymają nam A-kasse ? - na co najmniej miesiąc za pobranie Feriepenge ?
Wiecie coś na ten temat ,dajcie znać .Może nie tylko mnie to się przyda .
Tricia:
a-kasse masz wstrzymaną na tyle dni na ile masz ferie. Weekendów nie wliczaj do ferii.Potem jak wypełniasz dagpengekort to wpisujesz "F" i odliczają te dni od dagpenge.
Trzeba pójść do związków i wypełnić papierek na ferie.Pieniądze powinny przyjść przed pierwszym dniem wolnym.
vaxa_rys:
--- Cytat: Tricia w 10 Mar 2013, 10:24:43 ---Trzeba pójść do związków i wypełnić papierek na ferie.Pieniądze powinny przyjść przed pierwszym dniem wolnym.
--- Koniec cytatu ---
w dobie komputerow,wszystko wypełnia się przez internet :)
Tricia:
Jak wypełniłam przez net to i tak musiałam iśc do związków bo babki wpisywały kiedy ferie wcześniej miałam brane ( nawet te z feriekonta) chciała wiedzieć kiedy były i ile dni.
clubdk:
--- Cytat: Tricia w 10 Mar 2013, 10:46:21 --- chciała wiedzieć kiedy były i ile dni.
--- Koniec cytatu ---
Sa tez telefony :D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej