Ogólne > Hydepark
nordea rasisci
vordingborg:
--- Cytat: Jomir w 20 Lis 2012, 19:26:59 --- Az nadeszly czasy EU, w ktorych zmuszono Danie do dostowania przepisow do ram Unijnych i wkrotce sie okazalo, ze rzad Janosik ma coraz mniej bogatych "do obrabiania", a coraz wiecej porzebujacych do obdarzenia...
I teraz jest co jest. Konczy sie zabawa w Janosika, zaczyna w Salomona - czyli wypelnianie pustego proznym.
--- Koniec cytatu ---
Miałaś na myśli hrabiego czy murgrabiego? I co na to Jaśnie Pani?
Choć z drugiej strony dokręci się śrubę chłopstwu i znowu wpadnie parę dukatów do skarbczyka :) ci z Austro-Węgier już odwalają pańszczyznę za ca 40DK ;D ;D ;D
nutka53:
wszystkim wam przyznaje racje i zgadzam sie z tym co piszecie,,,,,mi tez sie zdaje ze dunski system nie wytrzymal presji uni, oparty byl na zasadzie :wspolnego wplacania do wspolnej kasy a stalo sie tak ze zaczeli wybierac z niej ci co nic do niej nie wplacili, -zaden system takiego czegos nie wytrzyma i jeszcze jak doszedl kryzys ekonomiczny -to i tak mnie dziwi ze sie jeszcze nie zalamal chociaz widac jakie sa ciecia . to prawda ze powstala klasa ludzi ktorym dobrze jest na kontanthjælp i nie chca pracowac -ale to jest grupa ludzi z jakims tam misbrug -alkoholicy,narkomani i dunczycy wola im zaplacic co miesiac aby uniknac kryminalizacji tego srodowiska -bo ta kosztowalaby spoleczensto wiecej niz dawanie im kasy co miesiac wiec wybieraja mniejsze zlo -jest grupa ludzi ktorych sytuacja zyciowa zmusila do popbierania kontanthjælp ale chca oni sie wyrwac z tej zapomogi ale sa jeszcze zwyczajni kombinatorzy ktorzy policzyli ze oplaca sie im nie pracowac i nie maja zamiaru szukac pracy -i to z nimi nalezaloby cos zrobic, -tak samo wyglada sytuacja z mlodzieza na SU i kontanthjælp -ci pierwsi dostaja grosze,musza kupowac ksiazki,bilety miesieczne i ucza sie codzien,musza pisac i oddawac duzo wypracowan -a roiesnicy biora kontanthjælp i nic nie robia -to tak jakby nagradzano lenistwo i nicnabusebienie a karano tych co sie ucza -
PRZYJACIEL:
nutka rekawy sobie mozna powyrywac na nabusebstwo .jest nastepny temat ,,POMOCY,, a w nim pytanie moja zona w 5 miesiacu ciazy ,nie pracowała tu w Danii ani jednego dnia ,i najwazniejsze ,,czy dostanie kase ,, nic nie dac a brac ,ludzie i jak ma byc dobrze to osioł by nie wytrzymał takiego dojenia ,studnie bez dna ,potrzeba załatwic BEDNARZA by denko jakies wmontował :P
kitty:
teraz zaluje, ze odpowiedzialam w tym watku. :P moze jak nie bedziemy reagowac, to nie bedzie takich glupich pytan? ;)
nutka53:
nie zaluj kitty ze odpowiedzialas bo maja nie wesola sytuacje a dziecko w drodze to i zal czlowiekowi,moze ten przyszly ojciec chcialby wiecej godzin pracowac ale nie dostal ich bo nie ma pracy,,,ja nigdy nikomu nie zycze zle bo sama przeszlam w zyciu duzo iwiele widzialam,,, wierze ze karma czlowieka dopadnie gdzie by nie byl na swiecie a ze ludzie dostaja nauczke od zycia to normalne i najwazniejsze zeby wyciagnac wnioski.
mi sie zdaje ze wiekszosc ludzi chce zyc normalnie,bez stresu,spokojniei uczciwie,dorobic sie wlasnego domu z ogrodkiem,,kazdy przyjezdza ze swoimi marzeniami -najwazniejsze dla mnie zeby ludzie nie spelniali tych swoich marzen za cene szczescia innych ludzi
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej