Ogólne > Hydepark

nordea rasisci

<< < (12/23) > >>

PRZYJACIEL:

--- Cytat: kitty w 20 Lis 2012, 21:43:54 ---teraz zaluje, ze odpowiedzialam w tym watku. :P moze jak nie bedziemy reagowac, to nie bedzie takich glupich pytan? ;)

--- Koniec cytatu ---
kitty nie pisz tak .ale powiedz sama ,tylko patrza zeby ciagnac ,mnie az krew zalewa .my na takich pracujemy ,nie chce sie az pisac .pozdrwiam .miłej nocki .głowa do gory

PRZYJACIEL:

--- Cytat: nutka53 w 20 Lis 2012, 22:10:06 ---nie zaluj kitty ze odpowiedzialas bo maja nie wesola sytuacje a dziecko w drodze to i zal czlowiekowi,moze ten przyszly ojciec chcialby wiecej godzin pracowac ale nie dostal ich bo nie ma pracy,,,ja nigdy nikomu nie zycze zle bo sama przeszlam w zyciu duzo iwiele widzialam,,, wierze ze karma czlowieka dopadnie gdzie by nie byl na swiecie a ze ludzie dostaja nauczke od zycia to normalne i najwazniejsze zeby wyciagnac wnioski.
mi sie zdaje ze wiekszosc ludzi chce zyc normalnie,bez stresu,spokojniei uczciwie,dorobic sie wlasnego domu z ogrodkiem,,kazdy przyjezdza ze swoimi marzeniami -najwazniejsze dla mnie zeby ludzie nie spelniali tych swoich marzen za cene szczescia innych ludzi

--- Koniec cytatu ---
nutka zal jest ludzi ale zobacz w co sie to wszystko zamienia ,tylko w pytanie ,,ile trzeba miec godzin zeby dostac ? czy oboje dostaniemy kase ? ten człowiek  jak przejzysz jego wiadomoscito od sierpnia  tylko patrzy ile gdzie i jak , .jak mieszkanie za drogie to zmienic na tansze ,a jak sie przyjzysz to ogon nosza wyzej jak ja ty czy wiekszosc pracujacych .mnie głowa boli od tego wyłudzania kasy z budzetu .kazdy przeszedł duzo w zyciu , i niestety łapy po jałmuzne nie wyciagałam ,jak sie zakłada rodzine to niestety albo stety trzeba brac odpowiedzialnosc za rodzine a nie liczyc ile panstwo da .takie jest moje zdanie ale i szanuje twoje

Jomir:
Przyjaciel moze za ostro sie wyrazila, ale zgadzam sie z nia.

Nie rozumiem tez, ze 13.000 koron (jak znam Polakow to na reke), nie wystarcza.
Sorry, ale jak przyjechalam do Danii (nie bylo to 20 lat temu), to przez rok zylismy za 20.000 z dwojka dzieci i psem (duzym psem).
Za mieszkanie placilismy podobnie, plus za szkole corki. I starczalo, a nawet z tysiac dwa odlozylismy.
Kontrolowalismy wydatki, planowalismy zakup jedzenia (lista zakupow z gazetki) i dalo sie! Dalo sie tez wyjsc do kina, czy zabrac dzieci do parku rozrywki. Nie na codzien, ale tez i nie raz w roku.

Owszem, ze ceny jedzenia poszly w gore, ale kurcze nie 100%.

Tyle, ze po co kombinowac i oszczedzac, jak mozna tak po prostu dostac???

AK211:

--- Cytat: Jomir w 20 Lis 2012, 23:35:56 ---Przyjaciel moze za ostro sie wyrazila, ale zgadzam sie z nia.

Sorry, ale jak przyjechalam do Danii (nie bylo to 20 lat temu), to przez rok zylismy za 20.000 z dwojka dzieci i psem (duzym psem).
Za mieszkanie placilismy podobnie, plus za szkole corki. I starczalo, a nawet z tysiac dwa odlozylismy.
Kontrolowalismy wydatki, planowalismy zakup jedzenia (lista zakupow z gazetki) i dalo sie! Dalo sie tez wyjsc do kina, czy zabrac dzieci do parku rozrywki. Nie na codzien, ale tez i nie raz w roku.

Owszem, ze ceny jedzenia poszly w gore, ale kurcze nie 100%.

Tyle, ze po co kombinowac i oszczedzac, jak mozna tak po prostu dostac???

--- Koniec cytatu ---

My żyliśmy za jakieś 16.000 i odłożyliśmy całkiem sporo pieniędzy.
No cholera, jak człowiek nauczył się oszczędności w Polsce, to i nie trwoni ich w Danii, a odkłada, jeśli potrafi.

Ba, i też żyliśmy w małym domku, w całkiem przyjemnym miejscu, jedliśmy dobre rzeczy ( a nie chleb tostowy ) i starczało też na wypady do Polski. No, żesz...!!!

nutka53:

--- Cytat: Jomir w 20 Lis 2012, 23:35:56 ---Przyjaciel moze za ostro sie wyrazila, ale zgadzam sie z nia.

--- Koniec cytatu ---

racja, trudno sie nie zgodzic.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej